Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziura a odszkodowanie...

Featured Replies

Napisano

wpadłem dziś w dużą dziurę, koło (alufelga) zrobiło się kwadratowe, a na oponie wyskoczył duży balon. Sprawę zgłosiłem na policje ponieważ żadnego znaku nie było. Policja sporządziła notatke i w poniedziałek mam jechać do zarządu dróg.

Moje pytanie brzmi jakie mam szanse na dostanie odszkodowania za koło?

Napisano

spokojnie

Policji nie musiałeś wzywać wystarczyło zrobić kilka fotek

odszkodowanie dostaniesz:) 20.GIF

Napisano

jak nie dasz sie zrobić w bambuko i masz dużo cierpliwości, odszkodowanie dostaniesz.

ja dostałem po ponad 2 miesiacach blisko 1500 zl za urwany wahacz ok.gif

Napisano
  • Autor

> jak nie dasz sie zrobić w bambuko i masz dużo cierpliwości, odszkodowanie dostaniesz.

> ja dostałem po ponad 2 miesiacach blisko 1500 zl za urwany wahacz

notatka została sporządzona, jutro jade jeszcze zrobić wiecej fotek bo dziś zrobiłem ale tylko telefonem, w poniedziałek mam jechać do zarządu dróg i tam z nimi rozmawiać, z tego co wiem to rzeczoznawca ma przyjechać i oglądać szkode.

P.S Na ile moze wycenić felge 15zoll + opone?

Napisano

> Moje pytanie brzmi jakie mam szanse na dostanie odszkodowania za koło?

Ja się bujam na razie ze sprawą od 20 lutego. Na razie jest typowa spychologia: okazuje się że nikt się nie chce przyznać że to jego droga... poczekamy zobaczymy. ale powodzonka;)

Napisano
  • Autor

> Ja się bujam na razie ze sprawą od 20 lutego. Na razie jest typowa spychologia: okazuje się że nikt

> się nie chce przyznać że to jego droga... poczekamy zobaczymy. ale powodzonka;)

no ok, ale jak rzeczoznawca wyceni szkoda to rozumiem ze felge ew mogę dać do naprawy tak?

Napisano
  • Autor

> Do oględzin rzeczoznawcy nic nie robisz, później naprawiasz

ok. No to chyba lepiej już kupić nowy komplet kół a ten potem sprzedać bo smigać pół lata z 3alu to trochę lipa sick.gif

Napisano

> ok. No to chyba lepiej już kupić nowy komplet kół a ten potem sprzedać bo smigać pół lata z 3alu to trochę lipa

Nie qmam czemu ? niewiem.gif

W poniedziałek jedziesz do Zarządcy ... albo ma OC któremu zgłaszasz szkodę (oględziny), albo nie ma OC i oględziny robisz na miejscu u Zarządcy ... później możesz felgę reanimować ok.gif

Napisano

Ja oddałem auto do warsztatu po konsultacji ze starostwem. Wysłałem im fakturę, notatkę z policji oraz zdjęcia(które po wydrukowaniu są nieczytelne sick.gif).

Po kilku dniach skontaktował się rzeczoznawca, po rozmowie z którym okazało się że skoro auto naprawione to nie ma po co jechaćalien.gif

A wczoraj dostałem pismo od ubezpieczyciela z prośbą o skany dowodu, prawa jazdy itd ok.gif

Jestem dobrej myśli, że sprawę da się szybko załatwić ok.gif

BTW Faktura na 1000zł, wymieniona felga, opona + zbieżność. zlosnik.gif

Napisano

> spokojnie

> Policji nie musiałeś wzywać wystarczyło zrobić kilka fotek

> odszkodowanie dostaniesz:)

powodzenia u zarzadcy ktory nie ma OC hehe.gif

Napisano

> powodzenia u zarzadcy ktory nie ma OC

nie ma takiej opcji...więc nie strasz.Ja dostałem bezproblemu kase za rozwaloną felgę i opone.

Napisano

> to który jest takim Hardcorowym co nie ma OC

bardzo wiele gmin, np. u mnie w Chorzowie gdzie osobiscie zajmuje sie odszkodowaniami

Napisano

> nie ma takiej opcji...więc nie strasz.Ja dostałem bezproblemu kase za rozwaloną felgę i opone.

oczywiscie ze jest taka opcja

• 4 tygodnie później...
Napisano

Odświeżam temat, dzisiaj dostałem pismo z InterRisk odnośnie mojej sprawy.

Najpierw się angryfire.gifangryfire.gif , a później hahaha.gifhahaha.gif

Napisali mi, że oddalają moje roszczenia, ponieważ muszę udowodnić im, skutek przyczynowo-skutkowy (powołując się na art. 6 k.c.) oraz zaznaczyli że nie mogli sprawdzić uszkodzeń bo auto zostało naprawione bez ich oględzin(wymiana felgi i opony).

Szkoda tylko, że na miejscu była policja która dała odpowiednia notatkę oraz zrobiłem zdjęcia "dziurki" które otrzymali hehe.gif

Jakby tego było mało w starostwie powiedzieli mi żeby najpierw naprawić auto, a następnie przedstawić im fakturę za naprawę alien.gifbiglaugh.gif

Właśnie się zastanawiam co im mądrego odpisać icon_rolleyes.gif I coś czuję, że sprawa się otrze o sąd skromny.gif jak będą się upierać przy swoim. Tym razem im dziury nie popuszczę ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.