Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.4 gaznik+ lpg

Featured Replies

Napisano

Elo.

Problemator :

Auto nie ma mocy na benzynie. Delikatne wciskanie gazu jako-tako rozpedza na poszczegolnych biegach ale to dalekie od normy. Kazdy glębszy but w podloge natychmiast powoduje prychanie zmułe i niechec do wspolpracy.

Na LPGu idzie żyleta , wrecz na 5+ .

Co mamy :

Nowe swiece

Nowe kable

Nowa kopulka

nowy rozrzad

auto jest "sterowane" gaznikiem

Instalacja LPG jakies muzealne rozwiazanie ( jak na dzisiejsze czasy ) Stage 1 czy te okolice wink.gif

Auto pali na dotyk z zimnego jak i z cieplego

Na biegu jalowym na benzynie chetnie wkreca sie na obroty - oczywiscie jest efekt czkawki jak mu gwaltownie damy 100% gazu to wystepuje na ulamek sekundy zadlawienie ( ale to chyba norma przy gazniku , ze musi sie "pozbierac" po gwaltownym zalaniu)

Co moze byc ?

Napisano

gaźnik do roboty, jeździsz dużo na gazie, bądź nawet tylko na gazie i wyschło co nieco w gaźniku i nie działa, może pompka przyspieszająca odmawia współpracy, co utrudnia wejście na obroty pod obciążeniem

nie obejdzie się bez wizyty u znawcy gaźników

Napisano

Sprawdź pompkę przyspieszenia, lubi się tłoczek wieszać.

Napisano

Masz elektronikę czy zwykły aparat zapłonowy? U mnie były takie objawy, jak się wypaliły styki w aparacie ok.gif Młoteczeki kowadełko się na to mówi, czy cos w ten deseń hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Masz elektronikę czy zwykły aparat zapłonowy? U mnie były takie objawy, jak się wypaliły styki w

> aparacie Młoteczeki kowadełko się na to mówi, czy cos w ten deseń

zwykly "mechaniczny". Wyszlifowany papierem sciernym ten ząbek. Mowimy o tym obracajacym sie elemencie ktory rozdaje prad na poszczegolne swiece (poprzez kopulke) ?

Napisano

> zwykly "mechaniczny". Wyszlifowany papierem sciernym ten ząbek. Mowimy o tym obracajacym sie

> elemencie ktory rozdaje prad na poszczegolne swiece (poprzez kopulke) ?

Rozdzielacz swoją drogą ok.gif ja mówię o tym co u mnie jest pod spodem pod palcem ok.gif U mnie jest tak, że jak go ściagniesz to jest jeszcze taki jakby plastykowy dysk i pod tym jest młoteczek i kowadełko. Generalnie ja wymieniłem cały aparat, bo do mojego ori czyli Marelli nie można juz było kupić tych styków. Teraz mam Ducielieri czy jak to sie pisze i tam mloteczek z kowadełkiem są jako całość i nawet do kupienia jeszcze zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Sprawdz tamte styki w jakim są stanie, bo może będą wypalone ok.gif

Napisano

> Masz elektronikę czy zwykły aparat zapłonowy?

ale gdyby wina leżała po stronie zapłonu, to powinno to dawać objawy niezależnie od paliwa: benzyna czy gassss........ a jeśli na gazie jest OK, a na benzynie nie bardzo, to stawiał bym jednak na obwód zasilania benzyną

Napisano

> ale gdyby wina leżała po stronie zapłonu, to powinno to dawać objawy niezależnie od paliwa: benzyna

> czy gassss........ a jeśli na gazie jest OK, a na benzynie nie bardzo, to stawiał bym jednak

> na obwód zasilania benzyną

tongue.gif Kurde racja, przecież gaz nie odlącza aparatu zapłonowego rotfl.gifsciana.gif zagalopowałem się zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Może coś z pompą paliwa, jakimś wężykiem paliwowym, zabrudzonym filtrem paliwowym, może elektrozawór do końca się nie otwiera. Ja bym szukał w tym kierunku skoro na benie nie idzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.