Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy to jest usterka ktora mozna reklamowac?

Featured Replies

Napisano

Mam maly problem z Lexusem - co pewien czas samodzielnie przelacza mi sie kontrola doplywu powietrza do kabiny z trybu automatycznego na tryb reczny (czyli przestaje dzialac detektor spalin). Wystarczy ja spowrotem wlaczyc i wszystko jest OK. Nie umiem w zaden sposob znalezc korelacji miedzy tym zdarzeniem a innymi akcjami - nie dzieje sie to zawsze, ale tylko od czasu do czasu i zawsze przy zapalaniu, ale nie przy kazdym. Pytanie mam takie - czy warto taki problem reklamowac? Czy raczej lepiej zeby serwis nie grzebal w elektronice bo moga narobic wiecej szkody niz dobrego?

Napisano

IMHO - o ile nie ma ograniczenia czasowego tego trybu, to niech grzebią palacz.gif Nowsze Volva reaguja podobnie przy uszkodzonym czujniku zanieczyszczen. Na skanerze powinno wyjść idea.gif

M.

Napisano

najpewniej nie do końca prawidłowo działający czujnik zanieczyszczonego powietrza. Sam nie wiem na jakiej zasadzie to działa. Czy analizuje zapach czy reaguje kiedy powietrze jest zapylone czy jak? jak dla mnie mało pewne rozwiązanie

Na czym dokładnie polega problem? Włączasz automatyczny obieg zamkniety i sam sie otwiera/deaktywuje po jakimś czasie?>

Napisano
  • Autor

> Na czym dokładnie polega problem?

Sterowanie obiegiem ma 3 opcje:

- powietrze z zewnatrz

- recyrkulacja

- auto

W trybie auto komputer decyduje skad brac powietrze na podstawie jakiegostam czujnika ktory sprawdza czy nie ma zanieczyszczen. Dziala to rewelacyjnie - stajesz za jakims dieslem i natychmiast sie zamyka doplyw powietrza.

Problem w tym ze co jakis czas, zawsze przy zapalaniu silnika (ale nie przy kazdym!) ustawienie przestawia sie z trybu automatycznego na reczny. I musze nacisnac guzik zeby spowrotem na automat przestawic. Wiem ze to drobiazg, ale mnie wkurza. Reszta ustawien klimy zostaje w trybie auto, temperatura ustawiona jest pamietana itp. Ale to jedno ustawienie sie zmienia samo.

Napisano

> od czasu do czasu i zawsze przy zapalaniu, ale nie przy kazdym.

Zleć sprawdzenie stanu akumulatora, moze przy rozruchu jest za duży spadek napięcia w instalacji.

Napisano
  • Autor

> Zleć sprawdzenie stanu akumulatora, moze przy rozruchu jest za duży spadek napięcia w instalacji.

To moze byc przyczyna - przy zapalaniu widac jak ksenony mrugaja.

Napisano

> To moze byc przyczyna - przy zapalaniu widac jak ksenony mrugaja.

Bo są odłączane zlosnik.gif

IMHO - to jest to, o czym pisalem.

M.

Napisano
  • Autor

> Bo są odłączane

> IMHO - to jest to, o czym pisalem.

> M.

Nie odlaczaja sie, ale mrugaja.

Napisano

> Zleć sprawdzenie stanu akumulatora, moze przy rozruchu jest za duży spadek napięcia w instalacji.

Nie sądzę żeby to była przyczyna, szybciej zacząłby wariować jakiś ABS czy kontrola trakcji, które pożerają więcej prądu.

Stawiałbym na zepsuty czujnik powietrza albo brak kontaktu gdzieś po drodze do niego lub przy sterowniku klimy.

Napisano

> Sterowanie obiegiem ma 3 opcje:

> - powietrze z zewnatrz

> - recyrkulacja

> - auto

> W trybie auto komputer decyduje skad brac powietrze na podstawie jakiegostam czujnika ktory

> sprawdza czy nie ma zanieczyszczen. Dziala to rewelacyjnie - stajesz za jakims dieslem i

> natychmiast sie zamyka doplyw powietrza.

> Problem w tym ze co jakis czas, zawsze przy zapalaniu silnika (ale nie przy kazdym!) ustawienie

> przestawia sie z trybu automatycznego na reczny. I musze nacisnac guzik zeby spowrotem na

> automat przestawic. Wiem ze to drobiazg, ale mnie wkurza. Reszta ustawien klimy zostaje w

> trybie auto, temperatura ustawiona jest pamietana itp. Ale to jedno ustawienie sie zmienia

> samo.

na przykład w BMW jest pamięć kluczyka, która pozwala różnym użytkownikom korzystać z różnych ustawień w samochodzie. Użytkownicy sa rozpoznawani po odrębnych kluczykach. I tak np kiedy raz użyłem zapasoweg klucza to ustawienia radia i klimy po uruchomieniu były kompletnie inne niż je zostawiłem. Domyślam sie, ze u Ciebie nie ma tego problemu bo korzystasz cały czas z tego samego klucza. Ale jeszcze dodatkowo w BMW jest możiwość ustawienia czułości działania niektórych urządzeń pod komputerem serwisowym, tak jest np z klimatyzacją wiec może i u siebie możesz coś tam zaprogramowac na stałe. Dowiedz sie w serwisie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.