Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

smarowanie stacyjki

Featured Replies

Napisano

witam, chciałem nasmarować stacyjkę ponieważ w zeszłym roku w czasie upałów czasami odmawiała posłuszeństwa. zreszta ten problem był już opisywany przez kilka osób. po zdjęciu pokrywy moim oczom ukazał się taki obraz jak na zdjęciu. nie wiem jak zdjąć to plastikowe ustrojstwo, podczepione pod stacyjkę aby nie popsuć. w manualach nie widziałem nigdzie takiego urządzenia. bardzo proszę o podpowiedź. w załączeniu fotka z góry dzięki

pozdrawiam

Krzysiek

Napisano

Jak zdejmiesz ten kapturek i ladnie pociagniesz to zejdzie bez problemu (moga byc male zatrzaski). Pamietaj aby wczesniej odpiac kable zasilajace.

A ta skrzyneczka to modul odbiornika immobilizera z cewka.

Napisano

kapturek to raz

a dwa, to widać na focie dwa zatrzaski (czerwone kółka) wink.gif

283648235-001.jpg

post-100298-14352507551072_thumb.jpg

Napisano

Tego się nie zdejmuje. Z boku kasetki stacyjki masz mały otworek. Musisz włożyć tam coś cienkiego i stacyjka wyskoczy.

Napisano
  • Autor

> Tego się nie zdejmuje. Z boku kasetki stacyjki masz mały otworek. Musisz włożyć tam coś cienkiego i

> stacyjka wyskoczy.

hmmm, no to już sam nie wiem, trochę sprzeczne informacje frown.gif

Napisano

> Jak zdejmiesz ten kapturek i ladnie pociagniesz to zejdzie bez problemu (moga byc male zatrzaski).

> Pamietaj aby wczesniej odpiac kable zasilajace.

> A ta skrzyneczka to modul odbiornika immobilizera z cewka.

mam ten sam problem ze jak jest ciepło to cięzko przekręca sie kluczyk. panowie jakim smarem smarowac stacyjkę??????

Napisano

> hmmm, no to już sam nie wiem, trochę sprzeczne informacje

Witam. Nie wiem jak jest w F ale pewnie tak samo jak G czyli nie ma potrzeby zdejmowania modułu immo. Wkład stacyjki wyskakuje bezproblemowo. Pozdrawiam

Napisano

> mam ten sam problem ze jak jest ciepło to cięzko przekręca sie kluczyk. panowie jakim smarem

> smarowac stacyjkę??????

Może byc grafitowy

Napisano

Na początek link do manuala. Immo nie musisz demontować, robota szybka i łatwa do zrobienia ok.gif

Napisano

Ja polecam suchy smar choć sam stosowałem grafitowy bo wtedy jeszcze suchego nie znałem ok.gif

Napisano
  • Autor

witam,

zapytowywuje się szanownych grupowiczów czy miejsce w które wtykam bezskutecznie przeróżne druty i spinacze biurowe jest właściwe. pomimo kilku prób stacyjka nie wyskakuje. załączyłem zdjęcie z zaznaczeniem otworu. aczkolwiek innego otworu nie znalazłem w okolicy ....

Napisano
  • Autor

> witam,

> zapytowywuje się szanownych grupowiczów czy miejsce w które wtykam bezskutecznie przeróżne druty i

> spinacze biurowe jest właściwe. pomimo kilku prób stacyjka nie wyskakuje. załączyłem zdjęcie z

> zaznaczeniem otworu. aczkolwiek innego otworu nie znalazłem w okolicy ....

ok, udało się zrobić. chodziło właśnie o ten otwór. wielkie dzięki.

pozdrawiam

Krzysiek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.