Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czujnik zużycia klocków ?

Featured Replies

Napisano

Witam kupiłem klocki do mojej sienki i maja one czujniki zużycia ( cena taka sama jak za normalne których nie było na magazynie ) I teraz moje pytanie, czy jak usunę tą wtyczkę, przedłuże kabel i podłączę się pod kabelek od czujnika płynu hamulcowego to czy to coś da ? Takie dostałem informacje i ponoć to działa. Co sądzicie ? Czy ktoś coś takiego już robił ? Pozdrawiam Adam

Napisano

A to Twoja Sienka nie miała wcześniej takich klocków ? Z tym podpięciem to niestety nie wiem ale w mojej było fabryczne wyprowadzone podpięcie przy każdym kole na klocki z czujnikiem. Może to było tylko w wersji HL smile.gif

Napisano

> Może to

> było tylko w wersji HL

Tak. Ten bajer miały tylko wersje HL ok.gif

Napisano
  • Autor

> Tak. Ten bajer miały tylko wersje HL

Dokładnie, w sumie to wyjąłem te czujniki bez problemu, jak by kto chciał nówki to odstąpię bo mi nie potrzebne .

Napisano

ja w sumie miałem orginalnie z tymi czujnikami, ale cosik nie działały chyba bo jak zmieniałem klocki ostatnio to juz sama stal była, a nie okładzina cierna, tak więc w tych nowych powyrywałem czujniki i spokój. Jak się dba o auto i samemu robi przy niem to się wie co kiedy zmieniac itp

Napisano

> Tak. Ten bajer miały tylko wersje HL

i TD 70 tongue.gif

Napisano

> i TD 70

Tutaj to chyba tylko HL były hmm.gif

Napisano

Mi się zawsze czujniki urywały zanim zaczęły świecić.

W końcu uwaliła mi się jedna złączka, a drugą urwałem bo i tak dyndała juz naderwana i teraz kupuje klocki bez czujników. Są z reguły pare złotych tańsze wink.gif

Napisano

te czujniki to fajna sprawa - trzeba tylko dbać o przewody, by nie pourywały się. odpowiednio je zabezpieczyć.

dziwne że FIAT nakazał obcinanie końcówek przewodów i odłączanie tych czujników, zamiast zmodyfikować nieco przebieg przewodu w nadkolu...

no i oczywiście tego przewodu z klocków nie podłącza się do zbiorniczka...

Napisano
  • Autor

> te czujniki to fajna sprawa - trzeba tylko dbać o przewody, by nie pourywały się. odpowiednio je

> zabezpieczyć.

> dziwne że FIAT nakazał obcinanie końcówek przewodów i odłączanie tych czujników, zamiast

> zmodyfikować nieco przebieg przewodu w nadkolu...

> no i oczywiście tego przewodu z klocków nie podłącza się do zbiorniczka...

Ja się w ogóle dziwie że te czujniki w kolckach wytrzymuja do zużycia klacka bo szczerze mówiąc to wyciągłem je bez żadnego wysiłku ani zaparcia poprostu same wyszły... Niby fajna sprawa ale myślę że tak jak kolega wyżej napisał, każdy kontroluje swój przemieszczacz i czujniki to zbędna sprawa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.