Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wypalanie sie zarowek ksenonowych

Featured Replies

Napisano

Jak te zarowki koncza zywot ? Czytalem, ze najpierw zmienia sie barwa na "rozowa", a potem agonia. Prawda to ? Jest zatem sens wozic zapas takiej zarowki w aucie czy spokojnie jezdzic sobie i czekac na zmiane barwy ?

Pytanie drugie: Jaka jest zywotnosc takiej zarowki (D2S) w warunkach polskich (jazda 24h/7/365) ?

Napisano

nie ma co wozic zapasu smile.gif

moje mają 3 lata i dalej świecą tą samą barwą, choć mam wrażenie że to juz nie ta ja jasność...

dlatego rozważam wymianę palników

Napisano

Różowa, zielona albo żółtawa. Całkowity zgon zaczyna się wtedy gdy przerywa świecenie, mruga i gaśnie.

Napisano

> Jak te zarowki koncza zywot ? Czytalem, ze najpierw zmienia sie barwa na "rozowa", a potem agonia.

> Prawda to ?

Prawda, ale zapasu nie ma co wozić. Jak zauwazysz że świecą na różowo, będzie czas żeby wymienić.

Napisano

> Jak te zarowki koncza zywot ? Czytalem, ze najpierw zmienia sie barwa na "rozowa", a potem agonia.

> Prawda to ? Jest zatem sens wozic zapas takiej zarowki w aucie czy spokojnie jezdzic sobie i

> czekac na zmiane barwy ?

> Pytanie drugie: Jaka jest zywotnosc takiej zarowki (D2S) w warunkach polskich (jazda 24h/7/365) ?

-- właśnie przerabiam. Philips D2S przezył niecałe pół roku i dostał plamy. Wqrzyłem sie i kupiłem chińszczyznę za 25 zł / sztuka, deklarowane 5000K.

Nawet jesli spali się po pól roku, to i tak jestem do przodu - zarówno finansowo jak i na ciągle nowych palnikach.

Generalnie, HID bardzo rzadko pada "nagle", przeważnie wypala sie do fioletowo / różowej postaci i dopiero gaśnie

Napisano
  • Autor

> nie ma co wozic zapasu

> moje mają 3 lata i dalej świecą tą samą barwą, choć mam wrażenie że to juz nie ta ja jasność...

> dlatego rozważam wymianę palników

ok, czyli jak zaczna dziwnie swiecic to sie bede martwil ok.gif

Napisano

> Pytanie drugie: Jaka jest zywotnosc takiej zarowki (D2S) w warunkach polskich (jazda 24h/7/365) ?

U mnie przez 3 lata i 90 kkm ksenony nie zmieniły barwy ani nie wykazywały jakichkolwiek oznak zużycia ok.gif

Napisano

> U mnie przez 3 lata i 90 kkm ksenony nie zmieniły barwy ani nie wykazywały jakichkolwiek oznak

> zużycia

Sprawdzałeś to za pomocą jakichś obiektywnych pomiarów, czy tylko tak na oko Ci się wydaje?

Napisano

Tak średnio ze 150.000km podają w necie.

Napisano

> Prawda to ?

na ogol tak, ale jak ze wszystkim sa wyjatki

>Jest zatem sens wozic zapas takiej zarowki w aucie czy spokojnie jezdzic sobie i

> czekac na zmiane barwy ?

wozic ze soba nie ma sensu

powinna wytrzymac jakies 150 tys. Wiecej jest mozliwe. Przed tym przebiegiem raczej nie padnie

Napisano

> Tak średnio ze 150.000km podają w necie.

A to sie nie powinno liczyc raczej w godzinach?

Bo bedzie spora roznica, jak sie przejezdzi ten przebieg w trasie a w miescie...

Napisano

> A to sie nie powinno liczyc raczej w godzinach?

> Bo bedzie spora roznica, jak sie przejezdzi ten przebieg w trasie a w miescie...

A łatwiej Ci stwierdzić ile w rok przejeżdżasz godzin czy kilometrów?

Dlatego też jest to wartość ŚREDNIA. wink.gif

Ja wymieniałem u siebie przy przebiegu 175000km. Jeden żarnik już świecił na pedalsko różowo. Po wymianie żarnikó się czułem, jakby mi podświetlanie oczy ktoś dołożył, taka różnica smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.