Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amortyzatory Honda Civic VII 2003 rok 1.7 CTDi

Featured Replies

Napisano

Witajcie. Właśnie robi mi się zawieszenie w moim Civicu 1.7 CTDi i okazało się ,że oprócz konieczności wymiany gum, wylany jest jeden amortyzator, ale to i tak parami trzeba wymieniać. Jaki jest koszt amortyzatorów i jakie kupić (KYB?) ? Z góry dzięki za info. cool.gif

Napisano

Ja właśnie będę robić to samo. Po przewertowaniu forum civicklub, zdecydowałem się na KYB Excel-G (koszt ok. 300zł/szt za przód). Właściwie nie ma dla nich alternatywy, chyba że chcesz coś kombinować z obniżaniem.

Są tańsze niż wątpliwej jakości oryginały (ASO - ponad 500zł/szt).

Czekam tylko na osłony amortyzatora, które wczoraj zamówiłem w hondzie (2 tyg oczekiwania boje_sie.gif!!) i będę wymieniać, bo prawy wylał.

Napisano
  • Autor

> Ja właśnie będę robić to samo. Po przewertowaniu forum civicklub, zdecydowałem się na KYB Excel-G

> (koszt ok. 300zł/szt za przód). Właściwie nie ma dla nich alternatywy, chyba że chcesz coś

> kombinować z obniżaniem.

> Są tańsze niż wątpliwej jakości oryginały (ASO - ponad 500zł/szt).

> Czekam tylko na osłony amortyzatora, które wczoraj zamówiłem w hondzie (2 tyg oczekiwania !!) i

> będę wymieniać, bo prawy wylał.

Ciesz się, że masz benzynę. Ja wczoraj kupiłem 2 amortyzatory (450 zł sztuka - Kayaba Excel-G). Czemu tak drogo ? Cennikowo są po 700 zlosnik.gif, rabat był dobry. Do diesla idzie ten sam zawias na przód, co do Type-R, stąd cena. Osłony amortyzatora udało mi się z dnia na dzień załatwić, ale ludzie którzy to załatwiają są cudotwórcami ok.gif U mnie też prawy wylał, przy jakim przebiegu Twój ?

Napisano

> Ciesz się, że masz benzynę. Ja wczoraj kupiłem 2 amortyzatory (450 zł sztuka - Kayaba Excel-G).

> Czemu tak drogo ? Cennikowo są po 700 , rabat był dobry. Do diesla idzie ten sam zawias na

> przód, co do Type-R, stąd cena.

Wiem, czytałem o tym. Współczuje, ale i tak za dobrą kasę wyrwałeś ok.gif

Osłony amortyzatora udało mi się z dnia na dzień załatwić, ale

> ludzie którzy to załatwiają są cudotwórcami

Zszokowali mnie trochę, bo to duży salon w Łodzi. Kiedyś u siebie we Włocławku zamawiałem dużo mniej specyficzną część i miałem ją u siebie praktycznie z dnia na dzień z jakiegoś magazynu w Europie, także nie wiem skąd taki okres oczekiwania... sick.gif

U mnie też prawy wylał, przy jakim przebiegu

> Twój ?

83kkm, a u Ciebie?

Napisano
  • Autor

> Wiem, czytałem o tym. Współczuje, ale i tak za dobrą kasę wyrwałeś

Gdyby nie moi mechanicy, byłoby grubo. 700 zł to jednak potężny wydatek, a trzeba wymienić przecież dwa.

> Zszokowali mnie trochę, bo to duży salon w Łodzi. Kiedyś u siebie we Włocławku zamawiałem dużo

> mniej specyficzną część i miałem ją u siebie praktycznie z dnia na dzień z jakiegoś magazynu w

> Europie, także nie wiem skąd taki okres oczekiwania...

Różnie z częściami bywa, 2 tygodnie to jednak bardzo bardzo długo, zwłaszcza że to normalna eksploatacyjna część. Nie wiem skąd taki okres oczekiwania, a dowiadywałeś się np w Intercars ?

> U mnie też prawy wylał, przy jakim przebiegu

> 83kkm, a u Ciebie?

115 tyś. No cóż, jak się zrobi, to będzie spokój na długi czas ok.gif

Napisano

> Gdyby nie moi mechanicy, byłoby grubo. 700 zł to jednak potężny wydatek, a trzeba wymienić przecież

> dwa.

Dokładnie ok.gif

> Różnie z częściami bywa, 2 tygodnie to jednak bardzo bardzo długo, zwłaszcza że to normalna

> eksploatacyjna część. Nie wiem skąd taki okres oczekiwania, a dowiadywałeś się np w Intercars

> ?

Tak, ale mają zamiennik tylko i na dodatek droższy, to już wolę poczekać na oryginał.

> 115 tyś. No cóż, jak się zrobi, to będzie spokój na długi czas

Oby, chociaż na wiosnę planuję przeskoczyć na nowego sedana, jednak nie ma co robić sobie zaległości z naprawami smile.gif

Napisano

> 83kkm

> 115 tyś.

150kkm i zawias 100% fabryczny boje_sie.gif Mam sie bać ? icon_eek.gif

M.

Napisano
  • Autor

> 150kkm i zawias 100% fabryczny Mam sie bać ?

> M.

Ja dość mocno za... w dziurę w zimie, przed zimą na przeglądzie sprawność amortyzatorów na poziomie 75 %, więc pech po prostu frown.gif

Napisano

> Ja dość mocno za... w dziurę w zimie,

uuu frown.gif tu zima byla przejechana "jak z jajkiem" idea.gif A temat niestety znam z volva - po dziurze wylal mi prawy tyl (i "popsula" sie felga zlosnik.gif) , ale ze mial pol roku, to wymienilem jeden palacz.gif

M.

Napisano

Witam. Pozwolę się dołączyc do dyskusji. U mnie w KLEKOCIE nie wiem co za pancerny zawias siedzi ale postaram się to jakoś sprawdzić i wam przekazać jak najszybciej. A zatem Autko jest obniżone -40mm przód i tył. Jest wyczuwalnie sztywniejsze, ale nie jest aż taka taczka. Jeździ się na prawdę rewelacyjnie. Pokonywanie zakrętów i w ogóle jazda nim jest jak zabawa. Oczywiście na dziurki trzeba się nauczyć widzieć z daleka i jak sonarem wykrywać. Ale wracam do zawiasu. Przede wszystkim przelatałem nasza zimę na nim i nic się dzieje jak na razie, teraz mam piękne 17" zlosnik.gifz oponkami 215/40 i powiem ze wybieranie nierówności jest lepsze i cichsze niż na kołach zimowych. Powiem też ze czasami zdazylo się wpier....... w jakąś piękną dziurke których po zimie nie brakuje i nic. Posiadam tez jakieś dokumenty na te zawieszenie i jak to rozszyfruję to się wam pochwalę. Plenuje tez zamontowac rozpórkę kielichów na przód żeby autko lepiej się składało do zakrętow.

Pozdrawiam MuleZ

Napisano

> Ja właśnie będę robić to samo. Po przewertowaniu forum civicklub, zdecydowałem się na KYB Excel-G

> (koszt ok. 300zł/szt za przód).

Dobra ta cena, w Intercars widzę po 450 zl sztuka

> Są tańsze niż wątpliwej jakości oryginały (ASO - ponad 500zł/szt).

U mnie ASO to okolo 700 zl z wymiana

> Czekam tylko na osłony amortyzatora, które wczoraj zamówiłem w hondzie (2 tyg oczekiwania !!) i

> będę wymieniać, bo prawy wylał.

Jakie to oslony ?

Mnie tez prawy wylał, przy przebiegu prawie 85 kkm

Napisano

> Dobra ta cena, w Intercars widzę po 450 zl sztuka

Załatwiał mi je użytkownik civicklub akurat z mojej okolicy. Jak chcesz to zapytam czy mógłby Ci je wysłać. Oczywiście jest paragon i 2 lata gwarancji, bez limitu kilometrów.

> U mnie ASO to okolo 700 zl z wymiana

> Jakie to oslony ?

Chodzi o część nr 4 z obrazka:

18-20a25.gif

W ASO ok 85zl/szt. Potem mogę Ci napisać jaki to nr katalogowy, bo mam na kartce w samochodzie.

Napisano

> 150kkm i zawias 100% fabryczny Mam sie bać ?

> M.

Nic nie wymieniałeś jeszcze? Żadnych łączników stabilizatora, tulejek? smile.gif

Napisano

> Nic nie wymieniałeś jeszcze?

alternator zlosnik.gif

M.

Napisano

> Załatwiał mi je użytkownik civicklub akurat z mojej okolicy. Jak chcesz to zapytam czy mógłby Ci je

> wysłać. Oczywiście jest paragon i 2 lata gwarancji, bez limitu kilometrów.

Dzieki, poszukałem i już znalazłem za podobna cenę z alledrogo

> Chodzi o część nr 4 z obrazka:

no to jasne

> W ASO ok 85zl/szt. Potem mogę Ci napisać jaki to nr katalogowy, bo mam na kartce w samochodzie.

Podaj, może jednak znajdę zamiennik.

Napisano

> Podaj, może jednak znajdę zamiennik.

Zamiennik jest w inter-cars ale ok. 10zł droższy. Jutro Ci podam, bo zapomniałem dzisiaj zabrać tej kartki, a samochód już na parkingu mam.

Napisano

> Podaj, może jednak znajdę zamiennik.

51722-S6A-004

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.