Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G tylna klapa się nie zamyka...

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam astre G kombi 2001r.

Mam problem z zamkiem centralnym.

Czy na pilota czy ręcznie zakluczając dzwi wszystkie dzwi zamykają się za wyjątkiem klapy bagażnika.... Ją można cały czas otworzyc... Pomimo, iz pilotem lub zakluczając dzwi zamkne samochod to klapa bagaznika jest niezablokowana, to znaczy moge nadusic guzik i otworzyc ja.....

Czy to zamek w klapie czy cały centralny?

Prosze o jakąś pomoc.... Jak to naprawić?

Dodam jedną rzecz...

Poprzedni właściciel miał takie zabezpieczenie, iz jak przekluczam stacyjke to blokuja sie wszystkie dzwi.

Denerwowalo mnie to i dwa dni temu bylem u elektryka, ktory mi to wylaczyl.... To znaczy teraz jak przekluczam stacyjke to nie zamykaja sie automatycznie dzwi...

Czy to moze miec jakis związek?

Czy tym wyłączeniem mógł on również jakoś uziemnić te klape bagażnika?

Napisano

> Pomimo, iz pilotem lub zakluczając dzwi zamkne samochod to klapa bagaznika jest niezablokowana, to znaczy moge nadusic guzik i otworzyc ja.....

Zanim "zakluczysz" pilotem lub kluczykiem drzwi, wsadź kluczyk w zamek bagaznika, przekręć o 90* i wyjmij. Potem "zaklucz".

A sprawdzałeś, czy w ogóle siłownik w klapie pracuje?

Pozdroofka

Napisano

Jeśli wcześniej działało, to z pewnścią elektryk odciął od CZ za duzo kabelków.

PS. mam tę funkcję autozamykania drzwi u siebie i bardzo sobie chwalę - nie trzeba pamiętać o zamykaniu drzwi: można wozić na siedzeniu lub w bagazniku teczkę lub inne cenne rzeczy bez obawy, że ktoś na światłach otworzy drzwi i coś ukradnie.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Zanim "zakluczysz" pilotem lub kluczykiem drzwi, wsadź kluczyk w zamek bagaznika, przekręć o 90* i

> wyjmij. Potem "zaklucz".

> A sprawdzałeś, czy w ogóle siłownik w klapie pracuje?

> Pozdroofka

ja jak włoże kluczyk do zamka to w ogóle nie moge go przekręcić w żadną stronę. Poza tym o jakich siłownikach tutaj mówimy?

Napisano

> ja jak włoże kluczyk do zamka to w ogóle nie moge go przekręcić w żadną stronę.

Zamek lub wkładka do remontu lub wymiany.

> Poza tym o jakich siłownikach tutaj mówimy?

O siłowniku CZ klapy.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Zamek lub wkładka do remontu lub wymiany.

> O siłowniku CZ klapy.

> Pozdr.

Jak wduszam wejscie klucza (to okrągłe) to mogę otwierać dzwi. Wczoraj wieczorem rozebrałem klapę i patrzyłem jak to wygląda. Dźwignia działa. Czyli przycisk wciskam - klapę mogę otworzyć. Problem polega na tym, iż tak mogę zrobić nawet przy zamkniętym centralnym.

Czy jest jakiś związek z tym elektrykiem co odcinał mi centralny od stacyjki? To co wcześniej pisałem.... Chodzi o to czy mam go ścigać czy to jednak nie ma związku i powinienem we własnym zakresie to naprawiać.....

Napisano

> Witam.

> Mam astre G kombi 2001r.

> Mam problem z zamkiem centralnym.

> Czy na pilota czy ręcznie zakluczając dzwi wszystkie dzwi zamykają się za wyjątkiem klapy

> bagażnika.... Ją można cały czas otworzyc... Pomimo, iz pilotem lub zakluczając dzwi zamkne

> samochod to klapa bagaznika jest niezablokowana, to znaczy moge nadusic guzik i otworzyc

> ja.....

> Czy to zamek w klapie czy cały centralny?

> Prosze o jakąś pomoc.... Jak to naprawić?

być może masz podobny problem który ja miałem niedawno opisywany w wątku tutaj

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=283597169&an=0&page=3#Post283597169

brat

EDIT: może nie wynika to wprost z podanego przeze mnie linku, jednak uważam że w Twoim należy zdjąć osłonę klapy i obserwować zachowanie siłownika, zamka czy wkładki, to wszystko dość prosty mechanizm jest i IMO łatwo zorientować się jak całość działa,

do poprawności działania siłownika wystarczy uwolnić pręt sterujący mechanizmem i już będziesz wiedział czy siłownik pracuje - problem może być taki że jeżeli wkładka zamka ze wzgl. na jej zabrudzenie w oprawie nie wysuwa się całkowicie blokując działanie mechanizmu z tyłu,

należy w tym miejscu zwrócić uwagę że można tam wyróżnić trzy główne części składowe, siłownik zamka, zamek (ten blokujący pręt w karoserii) i wkład zamka wraz z oprawą i mechanizmem blokującym umieszczonym z tyłu,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.