Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dobór silnika :P

Featured Replies

Napisano

Witam

mam pytanie związane z doborem nowego silnika obecnie mam 1,2 8v MPI i już mi się znudziło auto nie jedzie i chce coś mocniejszego tylko nie wiem na co się zdecydować

1,2 16v 86km

1,4 16v 95km ( ale koszt jego jest drogi )

1,6 16v 103km ( fajny ma ryk z dolotu ale wydaje mi się trochę duży masywny i ciężki )

1,4 16v t-jet / TURBO ( najbardziej mnie kreci ale koszt jego jest drogi a poza tym jest tam trochę elektroniki której trzeba by było trochę czasu poświecić ale jest to do zrobienia tylko obecna cena takiego silnika jest trochę spora )

Zastanawiałem się także nad silnikami z alfy TWIN SPARK ale tak też cudów nie ma

biorę pod uwagę tez uturbienie silnika 1,2 8v ( da się może to połączyć np jakoś z gratami z pgt np wiązkę kompa turbo wtryski )

w aucie chce mieć około 150koni żeby fajnie to śmigało:)

Pozdrawiam i czekam na jakąś sensowną podpowiedz

Napisano
  • Autor

> To może napisz najpierw w czym to ma jeździć...?

obawiam się że temat może się wtedy skończyć

1,2 8v MPi połączony z skrzynia z rapida 5-speed jezdzący w 126p ( i słabo już to jedzie i chce coś mocniejszego )

Napisano

> 1.6 przecież nie podejdzie do cento

był kiedyś cento na aukcji z silnikiem 2,0 od omegi wiec 1.6 tez by podeszlo

Napisano

> był kiedyś cento na aukcji z silnikiem 2,0 od omegi wiec 1.6 tez by podeszlo

Dobra, tylko że to była straszna wydumka bez nagrzewnicy... i miała w dodatku wyspawane podłużnice crazy.gif

Napisano

> a kto powiedział że to jezdzi w cento

A no to było tak od razu że to malczan, w takim razie jak masz się bawić i wiesz że taki silnik będzie dawał radę to wrzucaj grinser006.gif

Napisano

> A no to było tak od razu że to malczan, w takim razie jak masz się bawić i wiesz że taki silnik

> będzie dawał radę to wrzucaj

1.2 mpi na osprzęcie od PGT (turbo, wtryski itd) bedzie chyba lepsze od 1.6 16v serii. Raz, że mniej skomplikowane, dwa że będzie więcej mocy i momentu, trzy, że silnik juz ma wsadzony w bude.

Napisano
  • Autor

> 1.2 mpi na osprzęcie od PGT (turbo, wtryski itd) bedzie chyba lepsze od 1.6 16v serii. Raz, że

> mniej skomplikowane, dwa że będzie więcej mocy i momentu, trzy, że silnik juz ma wsadzony w

> bude.

a czym to najlepiej i bezproblemowo stroic i zeby w miare bezawaryjne bylo smile.gif

Napisano

Właśnie, ktoś ma namiary na kogoś kto jest w stanie zestroić komputer pod podłubany motor?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.