Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tłumik. Wymienić czy spawać?

Featured Replies

Napisano

Witam, głośno zaczął chodzić układ wydechowy więc dziś patrze się a tu w tłumiku końcowym jak w załączeniu na obrazku są 2 małe dziury może max 5m średnicy i w łączeniu z rurą z tłumika środkowego dziura w lini pionowej. dość spora. Czy opłaca się to spawać? czy lepiej już wymienić nowy cały końcowy kosztuje około 200 zł. jak sądzicie?

post-112079-1435250771568_thumb.gif

Napisano

Nowy bedzie dłużej, jak masz migomat to bedzie taniej, załatasz to co jest, a po jakimś czasie dziury pokażą się w innym miejscu

Napisano

Ja kupiłem za 160 złoty nowy do 1.8 Polmostrów, z tłumikami jest tak ze jak sie juz zacznie sypac to spawanie do dorazna pomoc, roboty tez tyle samo co przy nowym a nawet wiecej bo sciagasz ,spawasz i zakładasz.Jak ktos ci spawa to tez na flache trzeba dać.Kupuj nowy, jaki by nie był minimum 2 lata pojeździsz.Nie zapomnij o wieszkach gumowych bo pewnie sa juz padniete.

Napisano

Warto byłoby wymienić, ale ja swego czasu zastosowałem bida-patent zlosnik.gif. Łączenie zakleiłem poxipolem a w miejsce dziury w tłumiku (dokładnie w tym samym miejscu co u ciebie) przykręciłem na blachowkręty kawałek blaszki. Blachowkrętów nie żałowałem - przykręciłem wkoło co jakieś 2-3cm i dodatkowo uszczelniłem poxipolem. Druciarnia niesamowita, ale ponad rok czasu wytrzymało zlosnik.gif

Napisano

Nie warto łatać, lepiej nowy,szybko sie sypie łatany spawanie w innym miejscu go utlenia i tam sito sie robi

Napisano
  • Autor

Okazało się, że na kolektorze wydechowym na łuku w miejscu poprzedniego spawania jest dziura. Teoretycznie nie zaleca się spawanie się kolektorów? Czy nie jest to problemem? A znowu jak się kupi jakiś z demontażu to też nie wiadomo co. Jak myślicie i co polecacie jak mieliście podobne problemy?

Napisano

> Okazało się, że na kolektorze wydechowym na łuku w miejscu poprzedniego spawania jest dziura.

> Teoretycznie nie zaleca się spawanie się kolektorów? Czy nie jest to problemem? A znowu jak

> się kupi jakiś z demontażu to też nie wiadomo co. Jak myślicie i co polecacie jak mieliście

> podobne problemy?

spawaj tylko u gostka, ktory to imie robic, zeby nie dziubdzial tylko porzadny spaw dal, kolektor spoko wytrzyma pare lat

pewnie porzedni spaw byl slaby

ja nie slyszalem o przeciwskazaniach ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.