Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

termostat filtra powietrza pozycje czasy otwarcia? .

Featured Replies

Napisano

Witam mam seicento 0,9 2001 .

Własnie wymieniałem filtr powietrza i zauważyłem chybą złą pozycję klapki w obudowie którą steruje termostat.

Na wyłączonym zimnym silniku klapka jest zamknięta w stronę zderzaka nie puszcza powietrza, po jeździe jest dalej zamknięta.

NA co może to mieć wpływ? gdy jest ciągle zamknięta .

Kiedy klapka powinna być otwarta kiedy zamknięta?, chodzi mi o czasy otwarcia do temperatury silnika, i kiedy silnik jest włączony i wyłączony jak powinno być prawidłowo? .

Napisano

Opada bo jest sterowana podciśnieniowo.

Jak by się zablokowała na pozycji z której ciągnie ciepłe z kolektora to odczuł byś utrate mocy w ciepłe dni-ale fizycznie nie jest to za bardzo możliwe żeby się zablokowała w pozycji ciepłe z tego co sięgam pamięcią do dolotu sc 900 ok.gif

Napisano

> Opada bo jest sterowana podciśnieniowo.

> Jak by się zablokowała na pozycji z której ciągnie ciepłe z kolektora to odczuł byś utrate mocy w

> ciepłe dni-ale fizycznie nie jest to za bardzo możliwe żeby się zablokowała w pozycji ciepłe z

> tego co sięgam pamięcią do dolotu sc 900

w 900 na pewno nie jest sterowana podciśnieniowo. Jest tam bimetal, który reaguje na zmianę temperatury, i z założenia tak miesza powietrze, żeby zawsze było ZTCP 30 stopni w puszce filtra. Rzecz w tym, że reaguje on dość powoli, i ze sporym opóźnieniem, a przy obecnej pogodzie na krótkich odcinkach może zostawać zamknięty. Najlepiej sprawdzić wyjmując filtr powietrza i dmuchając suszarką do włosów na termostat. Jak się ruszy to ok, jak nie to raczej już jego koniec.

Napisano
  • Autor

Czyli na zimnym silniku powinna klapka zamykać puszkę, a nie powinna być lekko odchylona ta klapka ok 1 cm na zimnym ? .

Napisano

> Czyli na zimnym silniku powinna klapka zamykać puszkę, a nie powinna być lekko odchylona ta klapka

> ok 1 cm na zimnym ? .

Klapka powinna tak wymieszać powietrze, żeby w puszce termostatu było cos ponad 30 stopni

Napisano
  • Autor

A więc nagrzałem suszarką i klapka się otwarła do końca aż do rury, na której jest zamocowany papierowy wąż, po ok 30 min spadła i znów zamknęła okno prawidłowo? .

Napisano

> A więc nagrzałem suszarką i klapka się otwarła do końca aż do rury, na której jest zamocowany

> papierowy wąż, po ok 30 min spadła i znów zamknęła okno prawidłowo? .

prawidłowo

Napisano
  • Autor

OK więc działa dzięki za suszarkę wink.gif szybki test .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.