Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Marea Weekend Turbo 240KM

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie wszystkich!!

Przeglądając internet napotkałem te stronkę autokacik i zarejestrowalem sie. Jestem posiadaczem w tej chwili Marei Weekend 2.0 , Audi A6 2.5Tdi oraz Clio 1.8 16V. Moja uwagę zwrócił temat na forum Marei Turbo 240KM, którą własnie ja sprzedałem w Szwajcarii , oczywiście z umówionym wcześniej zarobkiem. Z przykrością zauważyłem że niektórzy uczestnicy forum wypisywali totalne bzdury na temat tego modelu. Wykazując się totalną niewiedzą w tym temacie. Pomijam to że zostałem bezczelnie obgadany na forum i trochę mi przykro. Nawet jedna z osób twierdziła że rozmawiała ze mną przez telefon i że ja jakoby umawiałem się na jazdy Mareą Turbo i że straciła ta osoba jakieś pieniązki rozmawiając długo ze mną przez telefon. Swiat jest mały i widzicie Państwo że mozna przez przypadek zweryfikowac kłamców i ludzi którzy bez sensu plotkują siejąc tylko niepotrzebny nikomu zamęt. Sam pierwszy raz w życiu natknąłem się na taki model rok temu w Lichtensteinie. Wczesniej wogóle nie słyszałem o nim. Ale to nie znaczy że miałbym się wymądrzac bez powodu i wypisywać bzdury na forach internetowych, mając siebie za znawcę wszystkich tematów motoryzacyjnych. Pomijam ten niemiły dla mnie epizod. Mam nadzieję że miło będę mógł korzystać z róznych forum na autokacik Serdecznie pozdrawiam wszystkich uczestników autokacik!!!

Napisano

> Witam serdecznie wszystkich!!

> Przeglądając internet napotkałem te stronkę autokacik i

> zarejestrowalem sie. Jestem posiadaczem w tej chwili Marei

> Weekend 2.0 , Audi A6 2.5Tdi oraz Clio 1.8 16V. Moja uwagę

> zwrócił temat na forum Marei Turbo 240KM, którą własnie ja

> sprzedałem w Szwajcarii , oczywiście z umówionym wcześniej

> zarobkiem. Z przykrością zauważyłem że niektórzy uczestnicy

> forum wypisywali totalne bzdury na temat tego modelu. Wykazując

> się totalną niewiedzą w tym temacie. Pomijam to że zostałem

> bezczelnie obgadany na forum i trochę mi przykro. Nawet jedna z

> osób twierdziła że rozmawiała ze mną przez telefon i że ja

> jakoby umawiałem się na jazdy Mareą Turbo i że straciła ta osoba

> jakieś pieniązki rozmawiając długo ze mną przez telefon. Swiat

> jest mały i widzicie Państwo że mozna przez przypadek

> zweryfikowac kłamców i ludzi którzy bez sensu plotkują siejąc

> tylko niepotrzebny nikomu zamęt. Sam pierwszy raz w życiu

> natknąłem się na taki model rok temu w Lichtensteinie. Wczesniej

> wogóle nie słyszałem o nim. Ale to nie znaczy że miałbym się

> wymądrzac bez powodu i wypisywać bzdury na forach internetowych,

> mając siebie za znawcę wszystkich tematów motoryzacyjnych.

> Pomijam ten niemiły dla mnie epizod. Mam nadzieję że miło będę

> mógł korzystać z róznych forum na autokacik Serdecznie

> pozdrawiam wszystkich uczestników autokacik!!!

Witam serdecznie!

To ja dzwoniłem,niewiem czy do Ciebie bo na pewno nie jedna jest taka marea,twoje ogłoszenie było chyba na allegro????

a to które ja wyczyałem znalazło się na gratce.

i nie mów że jestem kłamcą bo od dłuzszego czasu rozgladam sie za mareą 2.0 a że trafiła sie turbo chciałem widzieć co to wogule jest.

A tak poza tym to opisz co o tej mareii bo ja nadal jestem czymś takim zainteresowany!

noi na przyszłość to zweryfikuj to co piszesz bo niechcący możesz kogos obrazić.

20.GIF

Napisano
  • Autor

Marea sprzedana Litwinowi. Nie przypominam sobie rozmowy....przynajmniej dłuzszej....bez komentarza......z powaznie zainteresowanymi spotykałem się osobiście. Oraz był powaznie zainteresowany m.in. ten Pan który zamieścił temat właśnie na forum.....ma przynajmniej klasę jesli chodzi o korespondencję.....a co z jazdami próbnymi??? ktos pisał...brak słów!!!! jak można tak wyisywać. Pozdrawiam serdecznie! Nie chcę nikogo urazić!

Napisano

> Marea sprzedana Litwinowi. Nie przypominam sobie

> rozmowy....przynajmniej dłuzszej....bez komentarza......z

> powaznie zainteresowanymi spotykałem się osobiście. Oraz był

> powaznie zainteresowany m.in. ten Pan który zamieścił temat

> właśnie na forum.....ma przynajmniej klasę jesli chodzi o

> korespondencję.....a co z jazdami próbnymi??? ktos pisał...brak

> słów!!!! jak można tak wyisywać. Pozdrawiam serdecznie! Nie chcę

> nikogo urazić!

czy twoja marea wygladała tak???

275869851-turbo.jpg

post-47368-14352466060528_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Skończmy ten temat....nikomu się nie przysłuży.....przecież sprawa dotyczyła Marei Weekend i zamieszczone były zdjęcia przez jednego z uczestników. Pozdrawiam!

Napisano

> Marea sprzedana Litwinowi. Nie przypominam sobie

> rozmowy....przynajmniej dłuzszej....bez komentarza......z

> powaznie zainteresowanymi spotykałem się osobiście. Oraz był

> powaznie zainteresowany m.in. ten Pan który zamieścił temat

> właśnie na forum.....ma przynajmniej klasę jesli chodzi o

> korespondencję.....a co z jazdami próbnymi??? ktos pisał...brak

> słów!!!! jak można tak wyisywać. Pozdrawiam serdecznie! Nie chcę

> nikogo urazić!

Wiem że rozmawiałem z kims na temat mareii turbo.

I nie wkręcaj ze ściemniam. moze o innych autach mówimy????

odpisałem na posta bo w planie była jazda próbna.jak już pisałem gość chce najpierw pieniążki a potem przywozi auto.dlatego się nie zdecydowałem bo to kot w worku.

Napisano

> Skończmy ten temat....nikomu się nie przysłuży.....przecież sprawa

> dotyczyła Marei Weekend i zamieszczone były zdjęcia przez

> jednego z uczestników. Pozdrawiam!

no widzisz a ja się dołączyłem do tematu.bo post był inny.chodziło o polskie info mareii turbo a nie o twój model.

chce sie wytłumaczyć bo na forum działam juz dość długo i nie miałem takiego problemu, i nie chce zeby ktoś powidział że jestem kłamca!!!

myśle ze sprawa wyjasniona.

pozdro!

Napisano
  • Autor

> Witam,

> Zainteresowałem się samochodem z ogłoszenia otomoto:

> UWAGA!!! DO SPROWADZENIA MAREA WEEKEND 2.0 20V TURBO 240KM!!!

> 6 SEKUND DO SETKI!!!! ORYGINALNA BEZ PRZERÓBEK!!!

> NIE MA TAKIEJ JESZCZE W POLSCE. STAN IDEALNY!!! 114TYS PRZEBIEGU

> 2001 ROK!!! LIMITOWANA WERSJA !!! SAME KOLA 17 CALI MA WARTOŚCI PONAD

> 5000ZŁ!!!! NA GOTOWO WYJDZIE OKOŁO 29000ZŁ.

> Jeżeli ktoś posiada info na temat tego autka (tylko PL )proszę o

> info

> Pozdrawiam

> Jarek

jak dobrze pujdzie to będe miał okazje się przejechać właśnie ta maryśką.

Ogłoszenie i zdjęcia zamieściłem ja!! ostatnie zdanie jest Pańskie!!....bez komentarza..... . Jak ktoś będzie chciał to poczyta ten temat na forum i wyrobi sobie zdanie. Pozdrawiam!

Napisano

> jak dobrze pujdzie to będe miał okazje się przejechać właśnie ta

> maryśką.

> Ogłoszenie i zdjęcia zamieściłem ja!! ostatnie zdanie jest

> Pańskie!!....bez komentarza..... . Jak ktoś będzie chciał to

> poczyta ten temat na forum i wyrobi sobie zdanie. Pozdrawiam!

miałem na myśli maryske turbo.nie konkretnie ten model.napisałem "własnie ta" bo chodziło o turbo."(a moja ostatnia fotka dotyczyła twojej mareii bo zajefajne radio tam było)

no ale przyznam mogłem to inaczje ująć.

racja jest po twojej stronie bo gdybym napisał że będe miał okazje przejechać się mareą turbo sprawa wygladała by inaczej.

tak czy inaczje mysle że będzie git ok.gif

NOI PRZEPRASZAM WSZYSTKICH KTÓRZY BRALI UDZIAŁ W TAMTYM POŚCIE I MYŚLELI ZE CHODZI MI WŁAŚNIE O MAREE WEEKEND.MI CHODZIŁO GŁÓWNIE O SILNIK TURBO!

Napisano

> Wykazując

> się totalną niewiedzą w tym temacie.

joł

podaj mi numer VIN tego "cuda"

notobene czy litwin wie że serwis rozłoży ręce kiedy do nich tym unikatem zawita?

Napisano
  • Autor

Logicznie myśląc to rzeczywiście można się spodziewać problemów z serwisem ale ten Litwin nie jest z choinki urwany raczej bo przyjechał do mnie pod dom z kumplami najnowszym S8. Tam u mnie w Zurychu -Regensdorf dowiedzieliśmy się w serwisie Fiata że ta Marea jest produkowana tylko w Brazylii. Mozna regulować w niej parametry m.in. program wtrysku .Ma 3 rodzaje programów ..standard 182KM potem około 220KM i max 240KM. Wspominał też o wzmacnianych silentblockach w wahaczach i tarczach hamulcowych nawiercanych (choc ta zauważyłem takich nie miała ,tylko jakieś dziwne nacięcia od środka. Jest niżej zawieszona niż HLX. Ma w standardzie koła 17 cali. Ja widziałem już kilka takich w Szwajcarii. Pierwszy raz około rok temu. Ta miała zegary do 280km/h i Litwin mi napisał że tyle jechał nia w Niemczech. Ja w wakacje jechałem nią 250km/h. Ale na nasze drogi to raczej się to cudo nie nadaje myślę. Chyba że jako dodatkowe auto na pokaz. Ja się nie lubuję we Fiatach. Podobają mi się tylko Bravy i Maree Weekend. A ta wersja turbo to jest cudo! Teraz jeżdżę często Weekend w gazie ,też ze Szwajcarii . Fajne auto bo za małą kasę. Ale te nasze drogi.....wszystko jasne.....VIN wogóle nie funkcjonuje w bazie Fiata. Jest zupełnie nie przydatny w Europie. Oni mają jakieś oprogramowanie do niej w Szwajcarii ale tylko w Zurychu i jeszcze podobno gdzieś w Hiszpanii. Części to zrozumiałe że tylko na specjalne zamówienia...myśle że z Brazylii.

Pozdrawiam Serdecznie!

Napisano

jesli ma regulacje mapy to nie jest fabryczny produkt...

mozliwe że novitec maczał w tym palce lub jakiś tuner ze szwajcarii...

np pigybox ma takie możliwości...

fiat nie miał czasu na majonezy, zresztą miał swojego doładownego fiata coupe i raczej nie chciałby robić konkurencji rodzinnym kombi swojemu sportowemu produktowi, który... miał gorsze osiągi...

a co do cześci... skoro móiwsz, że VIN nic nie mówi fiatowskim serwisówkom to jak zamówić części do niej?

nasuwa się pytanie... po jaka cholere ktoś by ciagnął doładowaną maryskę z brazylli kiedy za mniejszą kase mozna to zrobić w UE a efekt do tego lepszy?

Napisano
  • Autor

Tak ! chciałem się wyżalić...Ryczę od rana!! chlip...chlip...chlip. Witaj! Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Domyślam się że masz duży zasięg wiedzy jesli chodzi o Fiata i mam nadzieję że będę mógł z tej wiedzy skorzystać gdy zajdzie może taka potrzeba w przyszłości. Ja nie wnikałem bardzo w ten model i nie będę się zastanawiał nad wieloma rzeczami jego dotyczącymi ...to już przeszłość...Było auto mojego kolegi Szwajcara z pochodzenia Polaka, który wspomniał że by sprzedał to auto. Wiec ja podłapałem temat i przy okazji zarobiłem troszkę jak zawsze. Auto było sprowadzone do Zurychu nowe na zamówienie w 2001 roku. Pozdr!

Napisano
  • Autor

A przy okazji....Szwajcaria to Szwajcaria...Kto był ten wie że to inna mentalność ludzi i wielka zasobność portfela. Pełno tam różnych dziwnych wersji limitowanych, których ja nigdzie indziej poza Monaco ( tym bardziej u nas w Polsce )nie widziałem. Pozdr!

Napisano

> Auto było sprowadzone do Zurychu nowe na zamówienie w 2001 roku.

> Pozdr!

bo w kwietniu 2001 zaprzestano prdukcji więc cena była atrakcyjna...

Napisano

> A przy okazji....Szwajcaria to Szwajcaria...Kto był ten wie że to

> inna mentalność ludzi i wielka zasobność portfela. Pełno tam

> różnych dziwnych wersji limitowanych, których ja nigdzie indziej

> poza Monaco ( tym bardziej u nas w Polsce )nie widziałem. Pozdr!

wiesz...

fiat to nie taka luksusowa marka...

nie ma brabusa czy czegoś podobnego...

ma abartha, ale wtedy wiało nudą z jego produkcji...

teraz też nie lepiej, bo w stilo ograniczył się do plasticzerów i znaczka no.gif ot cały tuning fabryczny smirk.gif

Napisano

> wiesz...

> fiat to nie taka luksusowa marka...

> nie ma brabusa czy czegoś podobnego...

> ma abartha, ale wtedy wiało nudą z jego produkcji...

> teraz też nie lepiej, bo w stilo ograniczył się do plasticzerów i

> znaczka ot cały tuning fabryczny

no qrde coś mi tu nie styka bo jesli ma regulacje mapy to jakis kombinejszyn chyba.

ta której fotke umnieściłe(sedan)

jest z brazylii i nie ma regulacji mapy.total seria i tyle.

Patre chyba masz racje

Napisano

> no qrde coś mi tu nie styka bo jesli ma regulacje mapy to jakis

> kombinejszyn chyba.

> ta której fotke umnieściłe(sedan)

> jest z brazylii i nie ma regulacji mapy.total seria i tyle.

> Patre chyba masz racje

fotka komory silnika i glancowany dolot wszystko mówi...

Napisano

> fotka komory silnika i glancowany dolot wszystko mówi...

no właśnie!

takie mi to podejrzane było... ok.gif

Napisano
  • Autor

Wiem że Fiat do luksusowych nie należy. Ten mój znajomy to prawdziwy zapaleniec. Ma w tej chwili 6 aut i każde bardzo nietypowe. Nie rozmawiałem z nim nigdy czy coś tam było zmieniane w tej Turbo. Nie wydaje mi się żeby coś kombinował. A jesli nawet to zrobili to napewno najlepsi fachowcy w Europie.

Że z Brazylii była nowa na zamówienie dla niego to 100%!! Uczestniczy on w zlotach aut na całym świecie. Inny świat ...przynajmniej dla mnie...Ja często mieszkam w Szwajcarii i można tam dostać zawrotu głowy. Człowiek cały czas się uczy. Ja z kolei służę pomocą jeśli chodzi o BMW czy Renault. (Części ,dane, programy, wszystko)

Pozdr!

Napisano
  • Autor

I jeszcze jedna mała ciekawostka!!!! Bo mi się przypomniało!

Ten gość z serwisu Fiata w Regensdorf powiedział że Marea Weekend jest nadal w ofercie salonów w Brazylii. Klepia tam nadal Maree. Krótkie serie. Pokazywał nam nawet katalog z Marea Weekend 2004 rok!!! Ta standardowa teraz w Brazylii wygląda trochę dziwnie inaczej jak te na europejskim rynku ..jest brzydsza. Pozdr!

Napisano

> Witam serdecznie wszystkich!!

Witaj 20.GIF

> Moja uwagę

> zwrócił temat na forum Marei Turbo 240KM, którą własnie ja

> sprzedałem w Szwajcarii ...

To ja byłem zainteresowany i napisałem wątek o info na temat w/w autka.

Faktycznie początek niezły, później temat poszedł w złym confused.gif kierunku.

Najprawdopodobniej wynikło to z tego, że w dzisiejszych czasach trudno jest trafić na uczciwe osoby, i raczej koledzy chcieli mnie przestrzec przed ew. "wpadką" - i IThankYou.gif chwała im za to, może tylko trochę za ostrym tonem. cfaniaczek.gif

Osobiście raczej "wyleczyłem" się z tego typu autka, bo uświadomiłem sobie koszty związane z utrzymaniem i remontami.

Właśnie wróciłem z wyjazdu z lubelszczyzny, gdzie rozmawiałem z mechanikiem naprawiającym takie samochody.

icon_eek.gif

Pozdrawiam

Jarek grinser006.gif

Napisano

trza być twardy przeciez to ten sam silnik co w coupe wiec czesci mozna dostac do niego , a dobry mechanik wszystko naprawi. Wiesz ja mam cc 1.2 Turbo to tez robia oczy

Napisano

> I jeszcze jedna mała ciekawostka!!!! Bo mi się przypomniało!

> Ten gość z serwisu Fiata w Regensdorf powiedział że Marea Weekend

> jest nadal w ofercie salonów w Brazylii. Klepia tam nadal Maree.

> Krótkie serie. Pokazywał nam nawet katalog z Marea Weekend 2004

> rok!!! Ta standardowa teraz w Brazylii wygląda trochę dziwnie

> inaczej jak te na europejskim rynku ..jest brzydsza. Pozdr!

a garbusa w Meksyku też dalej klepią i co z tego? hmm.gif

Napisano

> a garbusa w Meksyku też dalej klepią i co z tego?

garbusa przestali klepać rok temu...

Napisano

Jak tak latwo zdobyc czesci do coupe turbo 20vt to zrobie ci liste co mi potrzeba zapewne uda ci sie wszystko zalatwic ( chyba na zamowienie w serwisie?). A tak poza tym nie wiem co jest takiego niezwyklego i trudno dostepnego w 1,2 ktory zostal uturbiony.

hehe.gif

Napisano

> garbusa przestali klepać rok temu...

coś o tym słyszałem ale nie byłem pewien

ale nie o to tutaj chodzi

Napisano

mozna sciagnac z netu filmy jak taka Mary plus nitro sciga sie z A3 i wygrywa, i inne jakies,np. z klatkami stilo i Maryska w. ciekawe. smile.gif czy ktos zna ceny fiata coupe turbo 20v roczniki kolo 2000 ? lub takiej marei turbo ? (chodzi o ceny u sasiadow za granica) drive.gifdrive.gifdrive.gif

Napisano

bez sensu plotkują siejąc

> tylko niepotrzebny nikomu zamęt.

DOBRY ZAMĘT NIE JEST ZŁY yay.gifyay.gifyay.gifjezor.gifbiglaugh.gif

Nie wypowiadam się na ww. temat bo nie wiem czy jest coś takiego czy nie ale pewnie jest ale nie u nas tylko tam i napewno jest w Brazyli (South America)a tak w ogóle to mam to w pupa.gif bo i tak SLR rządzi zlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif

ale kibelwozy (VW) to w dalszym ciągu straszne kaszany palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.