Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uno 1000 nie chce latać na etylinie

Featured Replies

Napisano

Mój uniak 1.0 na mono wtrysku nie chce latać na benzynie ,jest zagazowany i z gazem nie ma problemu .Na benzynie raz idzie jak strzała a za chwilę dusi się i traci moc jak by nie dostawał paliwa .Filtr paliwa jest nowy ,wtryskiwacz założyłem inny.Bardzo ciężko zapala na etylinie .Propozycje ?

Napisano

Jak się mało jeżdzi na ET to pompa lubi siadać.

Napisano

> Jak się mało jeżdzi na ET to pompa lubi siadać.

Albo zawór beni się przytyka. Mój rdzewiał regularnie od wody, co to jej w benzynie nie ma.

Napisano

No zobacz pompkę, odkręć filtr paliwa i zobacz po przekręceniu kluczykiem czy paliwo wyleciało z węża .

A jeśli tak to sprawdź układ wtryskowy ściąg air box i zobacz czy leje paliwo wtrysk do wanienki wtryskowej .zakładam że masz wtrysk.

A jeśli leje to zabacz czy świece są mokre zpaliwa jak są to je wyczyść i zobacz, w tym wypadku trzebacały układ przejżeć zacznij od sprawdzenia czy do filtra paliwa dostaje się bena .

Napisano
  • Autor

Jutro przejrzę układ paliwowy

Napisano

> Jutro przejrzę układ paliwowy

Dolej benzyny, zresetuj komputer i dolej denaturat

Napisano

ja bym proponował udać się do Gazowników wink.gif miałem identyczną sytuację... jak postał to palił pięknie na benzynie i jeździł też ładnie... wystarczyło pojeździć na gazie i koniec... musiał znów postać żeby zaczął jeździć na benzynie... pojechałem do gazowników i od razu wiedzieli o co chodzi... założyli mi przekaźnik i od tamtej pory śmigał pięknie wink.gif

Napisano
  • Autor

Uniak naprawiony -rozpad się przewód w zbiorniku od pompy paliwa,pompa pompowała paliwo ze zbiornika do zdiornika smile.gif

Napisano

A jaką metodą sprawdzałeś moją? odpiełeś ten wąż od wtrysku/gaznika i po włączeniu kluczykiem sprawdzałeś czy leci paliwo czy nie, czy od razu za bak się zabrałeś ?? .

Napisano

> Uniak naprawiony -rozpad się przewód w zbiorniku od pompy paliwa,pompa pompowała paliwo ze

> zbiornika do zdiornika

U mnie było dokładnie to samo, trochę mi zeszło zanim znalazłem przyczynę spineyes.gif

Napisano

> U mnie było dokładnie to samo, trochę mi zeszło zanim znalazłem przyczynę

u mnie też taki przypadek wystąpił grinser006.gif zdążyłem już nawet nabyć funkiel nową orginalną pompe bosha (na szczescie za 90pln claps.gif na alledrogo) podejrzewając, ze poprzedni chinczyk po roku siada a tu taka głupia niespodziewanka

GP

Napisano
  • Autor

> A jaką metodą sprawdzałeś moją? odpiełeś ten wąż od wtrysku/gaznika i po włączeniu kluczykiem

> sprawdzałeś czy leci paliwo czy nie, czy od razu za bak się zabrałeś ?? .

Jak odpiąłem przewód z filtra paliwo leciało bo nie było ciśnienia ,koleś pracuje w serwisie FIATA i powiedział mi że często korodują styki w zbiorniku i pompa wariuje .Myślę sprawdzę te styki i sprawa się rypła styki ok a przewód pęknięty

Napisano
  • Autor

> jak by na to nie spojrzec auta nie latają

Ten czasem lata szczególnie jak zatankuję na STATOILU smile.giffly.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.