Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak długo sprzedawaliście samochód ?

Featured Replies

Napisano

witam, jestem posiadacze AR 156 jednak tymczasowo musiałem kupić inne pojemniejsze auto do pracu i utrzymywać 2 naraz to mi narazie szkoda kasy, więc sprzedaję. Auto wystawiłem gdzieś ok. 25 marca na sprzedarz i od tego czasu tylko jedne oględziny miałem, 2 telefony i 1 e-mail (klient chetny na zamianę, ja nie). Czy teraz jest tak trudno sprzedać każde auto czy tylko alfę? Poprostu auto stoi i tylko jest przepalane co jakiś czas, czasem się gdzieś przejadę i chcę ją sprzedać, bo marzy mi się 2.5 V6 w przyszłości. Jak długo wy sprzedawaliscie swoje samochody, Bo ja sie zaczynam obawiać że jej wogóle nie sprzedam smile.gif

Napisano

> tniemy cytaty

Jaka wersje 156 sprzedajesz ? Silnik, nadwozie, rok ? Jaką cenę podałeś ?

Napisano
  • Autor

z będzina woj. śląskie. 1.6 TS z 1998 roku, grafitowa, teraz cene mam za 8500 bo zszedłem.

Napisano

> z będzina woj. śląskie. 1.6 TS z 1998 roku, grafitowa, teraz cene mam za 8500 bo zszedłem.

no too sprzedasz pewnie za jakieś 7500..... zarejestruj się na alfaholikach ...tam sporo entuzjastów z twojego regionu. Musisz być cierpliwy bo ten silniczek nie jest najchętniej wybierany.

Napisano

Powiem Ci że alfa to auto które było mi chyba najtrudniej sprzedać, może nie najtrudniej tyle co było najmniej zainteresowanych.

Sprzedawałem ją trzy dni, były telefony od dwóch osób, ale pierwsza, która przyjechała od razu się zdecydowała smile.gif

Napisano

Sprzedawałem dwie Alfy i obie poszły w tydzień za tyle ile chciałem.

Jednej to nawet nie zdążyłem ogłoszenia dać hehe.gif

Napisano

za moja obecny własciciel chodził od pół roku... wiec to on czekał... zlosnik.gif pacjent to 156 JTD Swagon TI 05r

Napisano

ja jedną moją slicznotke 146 sprzedawałem tydzien (bezwypadkowa, silnik 1.6ts 2003) za dobre pieniądze pomimo ze nie miala klimy...

155 sprzedawałem przeszło pół roku ale tez nie byla ani technicznie ani wizualnie idealna...

najszybciej sprzedać JTDka bo teraz wszyscy diesli szukają z klimą

aha warto tez pojechac na giełde (146 tak sprzedałem) nie wiem jak u was ale u mnie jest zawsze bardzo mało alf (1,2) albo wcale i czasem ktos kto chcial kupic astre skusi sie na alfe..

Napisano

przede wszystkim zrob badanie techniczne :-) to odstrasza... jego brak smile.gif

Napisano
  • Autor

przecież pisze, że po badaniu technicznym robione 4.03 bodajrze.

Zmieniłem trochę treść bo mogło to byś niejasne, ale jak ktoś uważnie czyta to zobaczy, że u góry jest badanie do 03/11 roku.

Napisano

Poprzedni właściciel mojej 156 sprzedawał ją ....jakies 4 godziny hehe.gif.

Ja poszukiwałem Alfy od kilku miesięcy i co chwila monitorowałem ogłoszenia na allegro i otomoto. To jedyne zauważyłem 4 godziny po jego wystawieniu - było z Katowic, a więc blisko, więc pojechałem zobaczyć, przejechac się. Na drugi dzień był serwis i kasa do reki.

Byłem pierwszym zainteresowanym i kupcem zarazem.

Napisano

Ciężko Ci ją sprzedać, bo motorek dość słaby. Wydaje mi się że jeśli ktoś chce kupić Alfę 156, to oczekuje od niej nie tylko ładnego wyglądu, ale i zrywności .

Napisano

> Na alfaholikach jestem zarejestrowany, a na giełdzie to handlarze śmieszne ceny oferują. Jeden to

> powiedział, ze on za 4000 może wziąść. Za 4k to ja sobie seicento kupie.

> http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11677757

> tutaj jest ogłoszenie - może moje ogłoszenie jest do dupy ?

po pierwsze to handlarz ci zadnej alfy nie kupi..

a po drugie czasem zdarza się ze ktos co ma cięzko odłozone pieniążki na golfa czy asterke chętnie kupi zamiast tego alfe oczywiście w przyzwoitym stanie..

brak przeglądu strasznie odstrasza juz to przerabiałem.. zlosnik.gif

Napisano

> witam, jestem posiadacze AR 156 jednak tymczasowo musiałem kupić inne pojemniejsze auto do pracu i

> utrzymywać 2 naraz to mi narazie szkoda kasy, więc sprzedaję. Auto wystawiłem gdzieś ok. 25

> marca na sprzedarz i od tego czasu tylko jedne oględziny miałem, 2 telefony i 1 e-mail (klient

> chetny na zamianę, ja nie). Czy teraz jest tak trudno sprzedać każde auto czy tylko alfę?

> Poprostu auto stoi i tylko jest przepalane co jakiś czas, czasem się gdzieś przejadę i chcę ją

> sprzedać, bo marzy mi się 2.5 V6 w przyszłości. Jak długo wy sprzedawaliscie swoje samochody,

> Bo ja sie zaczynam obawiać że jej wogóle nie sprzedam

2 h na giełdzie byłem i wieczorem kupiec przyjechał, wpłaciłzaliczkę i na drugi dzień odebrałauto - Lancia Lybra 2,0 biglaugh.gif

Napisano

poprzednią belle tj 1.8 TS, w zeszłym roku, w sierpniu, sprzedałem od ręki

było sporo telefonów, kupił pierwszy

cena była spora, auto igła, krajowe

Napisano

od podjecia decyzji osprzedazy 2 dni

Napisano
  • Autor

Sprzedawałem w życiu już różne auta, przy większości z nich właściwie nie musiałem się nawet ogłaszać, sprzedawały się od ręki za interesującą mnie cenę. Niedawno jedno auto, półroczne, sprzedałem nawet drożej niż zapłaciłem za nie w salonie. zlosnik.gif

Niechlubnym wyjątkiem była Alfa 147 - nikt jej nie chciał, musiałem obniżać cenę, a i tak sprzedaż trwała dość długo. A spadek wartości rocznego auta imponujący, jakieś 40%. hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.