Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmiana w umowie kupna sprzedaży

Featured Replies

Napisano

Jest tego typu problem:

Pan Kowalski junior kupił sobie samochód. Po prawie roku jeżdżenia (na numerach poprzedniego właściciela), stwierdził,że z różnych przyczyn osobistych nie może ( nie chce) samochodu zarejestrować na siebie. Postanowił więc, że właścicielem auta będzie jego ojciec-pan Kowalski senior, a on- Kowalski junior będzie współwłaścicielem. Jak to przeprowadzić w sposób zgodny z prawem???. Przerobienie umowy i wpisanie dwóch kupujących nie wchodzi w rachubę, kontaktu ze sprzedającym już nie ma. Jest jakiś mądry sposób na to icon_rolleyes.gif

Napisano

Myślę, że darowizna była by najlepsza w tej sytuacji. Junior daruje 50% samochodu seniorowi i dzięki temu będzie można zarejestrować samochód na 2 osoby. Więcej informacji tu: klik

Napisano

> Myślę, że darowizna była by najlepsza w tej sytuacji. Junior daruje 50% samochodu seniorowi i

> dzięki temu będzie można zarejestrować samochód na 2 osoby. Więcej informacji tu: klik

Nie musi to byc 50%, moze to byc dowolna czesc auta, choc to i tak nie ma znaczenia, bo podatku od darowizny nie bedzie, chyba, ze to juz ktoras z kolei.

Napisano

> Pan Kowalski junior kupił sobie samochód. Po prawie roku jeżdżenia (na numerach poprzedniego

> właściciela)

mozna tyle czasu na czyjś blachach jezdzic? hmm.gif

Napisano

> mozna tyle czasu na czyjś blachach jezdzic?

w teorii nie

w praktyce mozna i dluzej smile.gif

Napisano

Poprzedni właściciel wyrejestrował już auto i umowa nie jest mu potrzebna. Dopisz do starej umowy dane drugiego właściciela i nie będzie problemów.

Napisano

> Poprzedni właściciel wyrejestrował już auto i umowa nie jest mu potrzebna. Dopisz do starej umowy

> dane drugiego właściciela i nie będzie problemów.

Po co naginać, a wręcz łamać prawo, skoro można wszystko zrobić w 100% legalnie, bez dodatkowych kosztów, sposobem jak wyżej

Napisano

> mozna tyle czasu na czyjś blachach jezdzic?

nie mozna ale nic za to nie grozi...

ja tak jeżdżę w Wołdze bo mam czarne blachy - OC tylko mam na siebie więc nawet w razie W... zlosnik.gif

Napisano

> Poprzedni właściciel wyrejestrował już auto i umowa nie jest mu potrzebna. Dopisz do starej umowy

> dane drugiego właściciela i nie będzie problemów.

Bombowy pomysł.

Art. 270. § 1. Kto, w celu użycia za autentyczny, podrabia lub przerabia dokument lub takiego dokumentu jako autentycznego używa,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.