Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z sondą?

Featured Replies

Napisano

Na benzynce auto chodzi ok. Wykresy sondy wygladaja tak:

51dc832dae1e428e9b555c6f90b25a69.jpg

013f89d0e0ba7c64d81c7605618cdbd6.jpg

Na lpg kupa. Trzyma ladnie wolne obroty, ale po wcisnieciu gazu jest tak jakby skonczyl sie gaz w butli (obroty zamiast w górę to w dół):

Wykresiki:

fbbe39d7ca72e66e14502b780bab5d45.jpg

4fade31641d47b68627c9ee75b466645.jpg

tutaj delikatnie na pedal i jakos sie wkrecil ale jakby przerywal..

040622fa99098d847ac8f7eeace027dc.jpg a tu zgasl passed_out.gif

Ma ktos jakis pomysl? podmienialem juz parownik, restartowalem ustawienia kompa od gazu, dzisiaj wstawie jeszce srube zamiast krokowca.

Napisano

Mnie sie to kojarzy ze zbyt rozkręconym kanałem obejściowym a zbyt skręconą czułoscią membrany.

Zbyt rozkręcony kanał obejściowy powoduje, że krokowiec schodzi w dol i po depnieciu musi się wiecej otwierac, jeśli przy tym czułośc membrany jest mała to może być taka martwa strefa, kiedy z kanału obejsciowego jest już za malo gazu a membrana jeszcz nie wlacza sie.

Na wiekszosci wykresów jest za bogata mieszanka.

A próbowleś skręcać kanał obejściowy, żeby doprowadzić do oscylacji ?

Skręcaj kanal obejsciowy na wolnych az zacznie spadac napiecie z sondy. Gdyby to Ci sie nie udało, to musisz skręcić też czułośc membrany. Imho musisz doprowadzić do sytuacji kiedy na wolnych obrotach czesc gazu bedzie pochodzic z kanału obejsciowego a czesc z membrany.

Napisano

Na benzynie sonda działa dobrze, więc jest sprawna. Instalkę gazową trzeba doprowadzić do ładu.

Napisano
  • Autor

> Mnie sie to kojarzy ze zbyt rozkręconym kanałem obejściowym a zbyt skręconą czułoscią membrany.

> Zbyt rozkręcony kanał obejściowy powoduje, że krokowiec schodzi w dol i po depnieciu musi się

> wiecej otwierac, jeśli przy tym czułośc membrany jest mała to może być taka martwa strefa,

> kiedy z kanału obejsciowego jest już za malo gazu a membrana jeszcz nie wlacza sie.

> Na wiekszosci wykresów jest za bogata mieszanka.

> A próbowleś skręcać kanał obejściowy, żeby doprowadzić do oscylacji ?

> Skręcaj kanal obejsciowy na wolnych az zacznie spadac napiecie z sondy. Gdyby to Ci sie nie udało,

> to musisz skręcić też czułośc membrany. Imho musisz doprowadzić do sytuacji kiedy na wolnych

> obrotach czesc gazu bedzie pochodzic z kanału obejsciowego a czesc z membrany.

Wystarczy ze minimalnie rusza kanal w dol to napiecie spada tak ze robi sie za ubogo i go dusi. Robilem juz duzo eksperymentow z ustawieniami i nie udalo mi sie doprowadzic do oscylacji passed_out.gif

Dzis po wstawieniu sruby przy ustawieniach na jakich z krokowcem nie chcial jezdzic na srubie bylo idelanie ^^

Jeszcze jutro podlube cos, moze spróbuje wstawic inny krokowiec?

Napisano

Albo z reduktorem jest coś do bani ale skoro piszesz że na śrubie zaczął w miarę normalnie pracować to może być wina niedziałającego krokowca. To że na wykresie pokazuje że krokowiec się przemieszcza to jest w połowie prawda. Sterownik nie ma zwrotnej informacji o jego położeniu więc nawet jak odepniesz krokowca to nic o tym nie będzie wiedział i dalej będzie go ustawiał wink.gif. Niekoniecznie musi to być usterka samego silniczka krokowego, może być uwalony driver, jeden z 4 jego kabelków lub jakaś inna usterka sterownika.

Napisano

> Dzis po wstawieniu sruby przy ustawieniach na jakich z krokowcem nie chcial jezdzic na srubie bylo

> idelanie ^^

Tak mi sie kojarzy, że krokowiec z ustawionym bardzo małym zakresem równa sie prawie śruba. Moze od tego trzeba wyjść ?

A nie masz jakiejś zwęzki na dolocie ? Filtr powietrza w jakim stanie ?

Skoro wstawiłes register zamiast krokowca to zostaw go podpietego na kablu i obserwuj czy chodzi w takt tego co pokazuje komp gazowy.

Napisano

> Tak mi sie kojarzy, że krokowiec z ustawionym bardzo małym zakresem równa sie prawie śruba. Moze od

> tego trzeba wyjść ?

Zgadza się pod warunkiem że jest sprawny. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Tak mi sie kojarzy, że krokowiec z ustawionym bardzo małym zakresem równa sie prawie śruba. Moze od

> tego trzeba wyjść ?

> A nie masz jakiejś zwęzki na dolocie ? Filtr powietrza w jakim stanie ?

> Skoro wstawiłes register zamiast krokowca to zostaw go podpietego na kablu i obserwuj czy chodzi w

> takt tego co pokazuje komp gazowy.

Filtr powietrza ma max 2000km. Jutro sie z tym pobawie bo mnie na uczelni ganiaja i nie mam za bardzo czasu na testy ;p

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.