Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektryczne szyby... problemik

Featured Replies

Napisano

Witajcie. Założyłem sobie jakiś czas temu elektryczne szybki w moim SC. Silniczki oryginalne od SC. Instalacja jest samoróbka - ale wzorzec brany z instalacji uniwersalnych szybek - wszystko śmiga, ALE... te moje szyby nie śmigają tak fajnie szybko jak np u kumpli co mają fabryczne instalacje. Nie wiem co jest... czy w prowadnicach gdzie są te uszczelki pionowe i w nich są takie włoski to się może wytarły? Smarowałem już to nawet smarem i nic... Da coś rozłożenie silniczków i przesmarowanie? Kolega mówił że mu elektryk kazał jakieś cosik w alternatorze wymienić i śmigają szybciej... Pomocy hmm.gif

Napisano

> Witajcie. Założyłem sobie jakiś czas temu elektryczne szybki w moim SC. Silniczki oryginalne od SC.

> Instalacja jest samoróbka - ale wzorzec brany z instalacji uniwersalnych szybek - wszystko

> śmiga, ALE... te moje szyby nie śmigają tak fajnie szybko jak np u kumpli co mają fabryczne

> instalacje. Nie wiem co jest... czy w prowadnicach gdzie są te uszczelki pionowe i w nich są

> takie włoski to się może wytarły? Smarowałem już to nawet smarem i nic... Da coś rozłożenie

> silniczków i przesmarowanie? Kolega mówił że mu elektryk kazał jakieś cosik w alternatorze

> wymienić i śmigają szybciej... Pomocy

w jednym cc z ori instalacja chodzi tak samo jak na instalacji robionej. Oba maja nowe aku.

Sprawdz czy na postoju bez ladowania altka szyby chodza taka samo. boczne prowadnice nie musza byc posmarowane ale ta srodkowa metalowa TAK. Sprawdz tez czy szyba jest dobrze przykrecona tzn tak ze nie robi sie duze tarcie na tej srodkowej prowadnicy przez krzywe przyrecenie szyby.

Napisano
  • Autor

No popatrze i posprawdzam i napisze. Akku mam nówka sztuka. P.S. Twoje CC to prawdziwa masakra ;P z 30 min stałem i oglądałem śrubki w silniku biglaugh.gif

Napisano

Najlepiej bylło by to zrobić na przekaźnikach bo duże spadki prądu są na włącznikach.

Napisano

1. jakie grube przewody dales?

2. szyby w nowym samochodzie zawsze poruszaja sie szybciej niz w kilku(nasto)letnim.

Napisano
spadki sa, ale "napiecia" z powodu duzego obciazenia pradowego (czyt. natezenia pradu). ale bez przesadyzmu. seryjne przyciski trzeba rozebrac i wyczyscic jak zaczna nawalac, ale da sie ich uzywc normalnie bez przekaznikow.
Napisano
  • Autor

Przewody to jakieś 1.5 - 2mm. Wiesz... samochody kolegów są starsze niż moj i szyby elegancko działają. Zaraz poszukam schematu jak mam podłączone szybki. Może i te przekaźniki dam, tylko nie wiejak i gdzie je wstawić..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.