Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

płyny?

Featured Replies

Napisano

ile podręcznikowo powinno się wlać oleju do silnika, skrzyni, płynu do chłodnicy do silnika 1301cc ? Mój podręcznik niestety nie przewiduje takich wersji silnikowych :/

tak, pytam tutaj a nie na ut.pl ponieważ mimo wszystko tutaj się prędzej dowiem

Napisano

> ile podręcznikowo powinno się wlać oleju do silnika, skrzyni, płynu do chłodnicy do silnika 1301cc

> ? Mój podręcznik niestety nie przewiduje takich wersji silnikowych :/

> tak, pytam tutaj a nie na ut.pl ponieważ mimo wszystko tutaj się prędzej dowiem

Przy wymianie oleju silnikowego bańka 4 l w zupełności powinna wystarczyć (choć teoretycznie wg instrukcji ma być 4,4 l) waytogo.gif Zaś jeśli chodzi o układ chłodzenia to instrukcja twierdzi, że wchodzi 6,9 l ale u mnie na suchy układ weszło prawie 9 l icon_eek.gifgrinser006.gif Do skrzyni biegów ma być 2,94 l ok.gif

BTW to są dane do wersji turbodoładowanej, nie wolnossącej grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> BTW to są dane do wersji turbodoładowanej, nie wolnossącej

zlosnik.gifok.gif

dokładnie o tą wersje mi chodziło

Napisano

> dokładnie o tą wersje mi chodziło

A do mojej wersji to jest chyba niepoliczalne hahaha.gif chociaż jakbym wziął ilość oleju jaką się wlewa do 1.3T i od tego odjął ilość z 1.3 wolnossącego a potem dodał tą z 1.2 75 to powinno być ok rotfl.gif

Napisano
  • Autor

ja planuje zakupić Selenie Racing 10W60 - czy to będzie dobry wybór do mojego bolidu?

Napisano

> ja planuje zakupić Selenie Racing 10W60 - czy to będzie dobry wybór do mojego bolidu?

Niech się wypowie jakiś spec od olejów ale zapewne będzie dobry. Ja jeżdżę na mineralnym mobilu i nie wiem czy daje radę ale po prostu będę częściej zmieniał. 244 kkm przejeździłem 900-tą na syntetyku mobila 5w-50 i wydałem morze kasy aczkolwiek nie żałuję bo kto w 899 miał taki przebieg przy takim skrajnym katowaniu i nie robił przy silniku NIC, nawet popychaczy...?

Napisano

> ja planuje zakupić Selenie Racing 10W60 - czy to będzie dobry wybór do mojego bolidu?

ok.gif

Napisano

Ja po uszczelnieniu motoru zalałem mobilem 10w40 i jest spoko

Napisano

> Ja po uszczelnieniu motoru zalałem mobilem 10w40 i jest spoko

Ja znalazłem olej, MOBIL 15W 60 zlosnik.gif I na tego chyba zrobie wymiane

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.