Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wygłuszenie podłogi.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.Zamierzam wygluszyć podłogę w swoim punciaku.Kupiłem filc tylko chciałbym położyć coś bezpośrednio na podłogę pod filcem.Co polecacie użyć?

Napisano

> Witam wszystkich.Zamierzam wygluszyć podłogę w swoim punciaku.Kupiłem filc tylko chciałbym położyć

> coś bezpośrednio na podłogę pod filcem.Co polecacie użyć?

pytanie... jak bardzo chcesz auto wygłuszyć... i jaki przyrost wagi pojazdu dopuszczasz grinser006.gif

Napisano

> Witam wszystkich.Zamierzam wygluszyć podłogę w swoim punciaku.Kupiłem filc tylko chciałbym położyć

> coś bezpośrednio na podłogę pod filcem.Co polecacie użyć?

lepiej odpuść sobie tą zabawę, ponieważ:

1. jeśli już to kompleksowo trzeba to zrobić

2. zwiększasz ryzyko korozji już widziałem wygłuszoną wnękę koła zapasowego, wszystko trzymało się na wygłuszeniu podłogi już tam nie było grinser006.gif wilgoć się zbierała nie miała ujścia i efekt gotowy, zwłaszcza w autach z tak nędznych blach jak w punto.

Napisano
  • Autor

> lepiej odpuść sobie tą zabawę, ponieważ:

> 1. jeśli już to kompleksowo trzeba to zrobić

> 2. zwiększasz ryzyko korozji już widziałem wygłuszoną wnękę koła zapasowego, wszystko trzymało się

> na wygłuszeniu podłogi już tam nie było wilgoć się zbierała nie miała ujścia i efekt gotowy,

> zwłaszcza w autach z tak nędznych blach jak w punto.

Blacharz robił mi podlogę a te fabryczne wyciszenie było w tak kiepskim stanie że poszło do kosza teraz kupiłem filc tylko zastanawiam się czy dać jeszcze coś pod spód.

Napisano

> Blacharz robił mi podlogę a te fabryczne wyciszenie było w tak kiepskim stanie że poszło do kosza

> teraz kupiłem filc tylko zastanawiam się czy dać jeszcze coś pod spód.

Filc to zły pomysł, naciągnie Ci wody i będzie gniło.

Napisano

> Blacharz robił mi podlogę

Ale pewnie na odwal się, chyba, że jakiś zaufany, ja nie wierze w dobrą jakość roboty blacharskiej bo inaczej koszta by były większe niż auto warte.

Napisano
  • Autor

> Filc to zły pomysł, naciągnie Ci wody i będzie gniło.

To może dać coś pod filc?

Napisano

> To może dać coś pod filc?

Generalnie to musiałbyś zafoliować ten filc ( grinser006.gif ) bo wilgoć wszędzie wejdzie... Jak już to radziłbym jakąś sztuczną matę ( nie chłonie wody ) z jakiejś pianki etc.

Napisano

Bitumicznie jak głośniki wink.gif

Maty bitumiczne na gorąco i powinno być lepiej - tylko to trochę drogi biznes.

Napisano

> Generalnie to musiałbyś zafoliować ten filc ( ) bo wilgoć wszędzie wejdzie...

Czy to znaczy, że pod dywanem zbiera się woda tak jak w Uno? Trochę mnie to martwi, bo walczyłem w Uno z wilgocią i teraz kiedy chcę kupić Punto chciałbym mieć w tej kwestii święty spokój.

Napisano

> Czy to znaczy, że pod dywanem zbiera się woda tak jak w Uno? Trochę mnie to martwi, bo walczyłem w

> Uno z wilgocią i teraz kiedy chcę kupić Punto chciałbym mieć w tej kwestii święty spokój.

Oryginalnie ( o ile pamiętam ) to te dywaniki są podgumowane, a podłoga w niektórych miejscach pokryta takimi matami chyba przyklejanymi. Woda się nie zbiera jak nie masz przecieków nigdzie. W podłodze są takie dziurki ( z języczkami jakby) i one odpowiadają za spływ wody w razie zalania.

Napisano

Woda się nie zbiera jak nie masz przecieków nigdzie. W podłodze są takie dziurki ( z języczkami jakby) i one odpowiadają za spływ wody w razie zalania.

Dzięki za uspokojenie. Przed kupnem zajrzę jeszcze tu i tam smile.gif

Napisano
  • Autor

> Generalnie to musiałbyś zafoliować ten filc ( ) bo wilgoć wszędzie wejdzie... Jak już to

> radziłbym jakąś sztuczną matę ( nie chłonie wody ) z jakiejś pianki etc.

A filc nie jest dawany fabrycznie?Bo był przegnity jak go wyrzucałem.Ale chyba dawany jest fabrycznie i nie tylko w fiatach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.