Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wykastrowałem samochód :( pytanie o wartość sprężyn

Featured Replies

Napisano

No i stało się... Jako że się w podróż za jakiś czas wybieram, trzeba będzie zapakować rodzinke i bagaże... Droga też będzie średnia. Podjąłem więc trudną decyzję o wymianie sprężyn na standardowe :/

Pojawia się teraz pytanie, ile mogą być warte stare? ABT 02911 (przód 2 szt.) i ABT 032 HA. Ma ktoś pomysł?

post-63646-14352507873149_thumb.jpg

Napisano

> No i stało się... Jako że się w podróż za jakiś czas wybieram, trzeba będzie zapakować rodzinke i

> bagaże... Droga też będzie średnia. Podjąłem więc trudną decyzję o wymianie sprężyn na

> standardowe :/

> Pojawia się teraz pytanie, ile mogą być warte stare? ABT 02911 (przód 2 szt.) i ABT 032 HA. Ma ktoś

> pomysł?

a jakie to auto?

Napisano
  • Autor

> a jakie to auto?

Passat B5 FL - fotki w załączniku.... Nie wiem do jakich samochodów te sprężyny jeszcze pasuja

post-63646-14352507875312_thumb.jpg

Napisano

> Passat B5 FL - fotki w załączniku.... Nie wiem do jakich samochodów te sprężyny jeszcze pasuja

Wzial bym dla zony ale by mnie wykastrowala wiec niech jezdzi na serii wink.gif

Masz fote jak stalo na tym auto?

Napisano

> Masz fote jak stalo na tym auto?

Podejrzewam, że to ta z dołu i wyglądał duuuuużo lepiej

283719225-screen2.JPG

Napisano
  • Autor

> Podejrzewam, że to ta z dołu i wyglądał duuuuużo lepiej

Nom to nie ulega wątpliwości... slinka.gif Niestety strach przed uszkodzeniem autka zwyciężył wink.gif Bałem się że wreszcie skrzywię felgę, urwę miskę, alebo zabije 4x szybciej wahacze niż normalnie... Do tego trzeba było jeździć baaardzo ostrożnie - koleiny, dziury... Prześwit w najniższym miejscu był nieco powyżej 8cm. W nocy na nieznajomej drodze miełem wrażenie że bardziej szukam potencjalnych dziur niż ludzi na poboczu ^^ Do tego żadnego parkowania na krawężnikach ani żadnych ciężkich bagaży.

A w temacie sprężyn, ma ktoś pomysł za ile to można sprzedać?

btw jak wkleiłeś do posta te zdjęcia? smile.gif

Napisano

Idz na forum Passata i zobacz po ile takie chodza wink.gif Wydaje mi sie ze 500zł mozesz wolac.

Napisano

> nieco powyżej 8cm.

Ja mam miskę niżej wink.gif

> btw jak wkleiłeś do posta te zdjęcia?

Tyle jesteś na forum i nie wiesz? zlosnik.gif

Dajesz edytuj i wklejasz link ze zdjęcia do opcji "obrazek" na niebiesko masz taki napis koło emotów

Napisano

to miałeś same sprężyny? bo z dziurami, koleinami i krawężnikami mam podobnie ale dzięki twardym amorkom mogę auto zapakować po dach i nie ma żadnej (przynajmniej dla mnie) różnicy w jeździe i żadnego dodatkowego "siadnięcia" samochodu nie zauważyłem podcza gdy w standardzie w bravie po zapakowaniu przód świecił w księżyc, a tyłem miałem wrazenie że zamiatał będę przy zmianie pasa zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> to miałeś same sprężyny? bo z dziurami, koleinami i krawężnikami mam podobnie ale dzięki twardym

> amorkom mogę auto zapakować po dach i nie ma żadnej (przynajmniej dla mnie) różnicy w jeździe

> i żadnego dodatkowego "siadnięcia" samochodu nie zauważyłem podcza gdy w standardzie w bravie

> po zapakowaniu przód świecił w księżyc, a tyłem miałem wrazenie że zamiatał będę przy zmianie

> pasa

Wygląda na to że to były raczej tylko sprężyny bo amorki są sachsa, wyglądały na standardowe. Co do pakowania samochodu to nie miałem okazji podróżować w jak był "zapakowany po dach" ale jak coś grzebałem z tłu i wsiadałem do bagażnika to widziałem że "siada" i jestem pewny że po doładowaniu siadał by dalej wink.gif

A orientujecie się może do jakich jeszcze samochodów te amorki mogą podejść?

> Dajesz edytuj i wklejasz link ze zdjęcia do opcji "obrazek" na niebiesko masz taki napis koło

A no tak ale musisz najpierw wrzucić jpga gdzieś na neta smile.gif a ja myślałem że da się załadować obrazek po prostu z dysku wink.gif

Napisano

ja jeżdże na Apexie 40/40 i jak zapakuję A4 B5 to raczej i wyłącznie delikatnie tył siądzie, bo trza liczyć pełny bak do podróży.... a tak pozatym to wszystko oki... widzę że autko ładnie leżało na ziemi - tera standard... nooo ale już zmieniłeś więc podjąłeś decyzję.... jesli autko ma jeździć a Twój wzrok nie będzie błądzić po stanie nawierzchni to stwierdzam ze to była słuszna decyzja....

szerokiej dróżki i bezpiecznej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.