Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Złomowanie auta co i jak?

Featured Replies

Napisano

Bo czytałem, że jak oddam całe auto - dostaje pieniążki,

jak oddaje zdekompletowane - płacę...

A ktoś mi mówi, że za złomowanie płaci właściciel zawsze 500....

Napisano

> Bo czytałem, że jak oddam całe auto - dostaje pieniążki,

> jak oddaje zdekompletowane - płacę...

> A ktoś mi mówi, że za złomowanie płaci właściciel zawsze 500....

Jeżeli chodzi o całe, to ostatnio pytaliśmy z kolegą jak pozbyć się jego starej mazdy. Mazda jeździ, więc jak ją dostarczymy, to zapłacą za nią 200zł. Pytaliśmy, czy musimy oddać akumulator, który jest nowy i warty więcej niż 200zł (bo to mazda diesel wink.gif) i akumulator MUSI być - ale jaki, to nie ważne zlosnik.gif. Po prostu podobno rozliczani są od sztuki - sztuka auta=sztuka akumulatora wink.gif.

Napisano

> Jeżeli chodzi o całe, to ostatnio pytaliśmy z kolegą jak pozbyć się jego starej mazdy. Mazda

> jeździ, więc jak ją dostarczymy, to zapłacą za nią 200zł. Pytaliśmy, czy musimy oddać

> akumulator, który jest nowy i warty więcej niż 200zł (bo to mazda diesel ) i akumulator MUSI

> być - ale jaki, to nie ważne . Po prostu podobno rozliczani są od sztuki - sztuka auta=sztuka

> akumulatora .

kłamią zlosnik.gif

Musi być min 70% auta zlosnik.gif

Za kazdy wyjęty kg możesz dorzucić żelastwo - złom i powinno być waytogo.gif ale to zalęży od złomu zlosnik.gif

Napisano

> Jeżeli chodzi o całe, to ostatnio pytaliśmy z kolegą jak pozbyć się jego starej mazdy. Mazda

> jeździ, więc jak ją dostarczymy, to zapłacą za nią 200zł.

W bardzo zlym stanie ta mazda, bo znajoma potrzebuje taniego autka bo jej maluch juz sie rozkraczyl

Napisano

> jak oddaje zdekompletowane - płacę...

gucio prawda

> A ktoś mi mówi, że za złomowanie płaci właściciel zawsze 500....

ja nawet złotówki nie zapłaciłem

Napisano

> Musi być min 70% auta

gucio prawda - samą budę możesz oddać...

trzeba tylko wiedzieć gdzie...

Napisano

> W bardzo zlym stanie ta mazda, bo znajoma potrzebuje taniego autka bo jej maluch juz sie rozkraczyl

Taka sobie...to Mazda 323 z roku chyba 1990 albo 1991, 1.7D. Silnik jest w dobrym stanie, bo odpalał nawet w zimie. Problemem jest korozja, jednego progu to już prawie nie ma, przednia szyba popękała po podniesieniu na podnośniku kolumnowym zlosnik.gif. Do tego amortyzatory z tyłu chyba są w stanie agonalnym i alternator ma problem z ładowaniem. Generalnie chyba tylko złomowisko.

Ale koleżanka ma Polo Coupe z roku 1993 1.0 - też jeździ, ale ma jakieś luzy w układzie kierowniczym, do tego jest trochę skorodowany i poobijany. Po weekendzie ma zamiar go odstawić do jakiegoś magika, który skupuje auta na części - daje 600zł wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.