Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poziom płynu chłodniczego

Featured Replies

Napisano

witajcie

może to i głupie pytanie ale wolę je zadać niż wymienić połowę samochodu. Od pewnego czasu ubywa mi płynu a dokładnie od momentu wymiany termostatu. Na zimnym spadam do połowy a czasami do minimum, ale na gorącym jest powyżej max i to sporo. I teraz moje pytanie, czy może być coś z korkiem wlewu płynu? Bo jak go odkręcam na gorącym silniku to poziom płynu spada do prawidłowego poziomu.

Napisano

> witajcie

> może to i głupie pytanie ale wolę je zadać niż wymienić połowę samochodu. Od pewnego czasu ubywa mi

> płynu a dokładnie od momentu wymiany termostatu. Na zimnym spadam do połowy a czasami do

> minimum, ale na gorącym jest powyżej max i to sporo. I teraz moje pytanie, czy może być coś z

> korkiem wlewu płynu? Bo jak go odkręcam na gorącym silniku to poziom płynu spada do

> prawidłowego poziomu.

Może korek źle trzyma ciśnienie.

Ale czy przy odkręcaniu korka nie słychać bąbelkowania, jakby układ był zapowietrzony?

Napisano
  • Autor

> Może korek źle trzyma ciśnienie.

> Ale czy przy odkręcaniu korka nie słychać bąbelkowania, jakby układ był zapowietrzony?

słychać tylko syknięcie i poziom płynu się obniża.

Napisano

> witajcie

> może to i głupie pytanie ale wolę je zadać niż wymienić połowę samochodu. Od pewnego czasu ubywa mi

> płynu a dokładnie od momentu wymiany termostatu. Na zimnym spadam do połowy a czasami do

> minimum, ale na gorącym jest powyżej max i to sporo. I teraz moje pytanie, czy może być coś z

> korkiem wlewu płynu? Bo jak go odkręcam na gorącym silniku to poziom płynu spada do

> prawidłowego poziomu.

nie odpowietrzyłes prawidłowo układu chłodniczego

Napisano
  • Autor

> Termostat był wymieniany, więc mogło zapowietrzyć się.

> Czemu termostat był do wymiany - silnik przegrzał się, czy był niedogrzany?

nie dogrzewał się, dochodził do 3/4 skali a czasami było ok i dochodził do połowy, założyłem nowy oryginalny. Od tamtego momentu zrobiłem jakieś 30-40tyś km.

Napisano

> nie dogrzewał się, dochodził do 3/4 skali a czasami było ok i dochodził do połowy, założyłem nowy

> oryginalny. Od tamtego momentu zrobiłem jakieś 30-40tyś km.

Eeeee, to tamta wymiana nie ma już raczej wpływu na obecne zachowanie płynu.

Napisano
  • Autor

> nie odpowietrzyłes prawidłowo układu chłodniczego

odkręciłem dwa odpowietrzniki poczekałem aż dojdzie do 90c zakręciłem tak odpowietrzałem. Wentylatory nigdy się nie włączają więc nie czekałem aż się włączą może to był błąd. Ale nawet w korkach jak pojechałem do włoch się nie włączały (albo nie słyszałem) a temp była równo w połowie skali.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.