Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

radyjko alpine

Featured Replies

Napisano

> witam

> mam takie pytanie ile pradu pobiera alpine podlaczony bezposrednio do "+"?

dużo za dużo grinser006.gif

Napisano

> dużo za dużo

to znaczy cfaniaczek.gif

Napisano

> to znaczy

dawno to było i nie pamiętam ale 3-4 dni stania i już nie zagadał ok.gif

Napisano

> dawno to było i nie pamiętam ale 3-4 dni stania i już nie zagadał

spox zeby.GIF

Napisano

> witam

> mam takie pytanie ile pradu pobiera alpine podlaczony bezposrednio do "+"?

Zalezy ktore. Mi pobiera okolo 65mA. A jak zrobie po kluczyku, to 62mA przy wylaczonym zaplonie hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Zalezy ktore. Mi pobiera okolo 65mA. A jak zrobie po kluczyku, to 62mA przy wylaczonym zaplonie

no wlasnie teraz mam na stale podpiete i 3 dni auto kaput, wczesniej pod stacyjke i tez padal akum dosc szybko. Jest jakis sposob zeby cos z tym zrobic?

Napisano

> no wlasnie teraz mam na stale podpiete i 3 dni auto kaput, wczesniej pod stacyjke i tez padal akum

> dosc szybko. Jest jakis sposob zeby cos z tym zrobic?

jak miałem pod stacyjke to pobór był taki jaki powinien być ok.gif

Napisano

> jak miałem pod stacyjke to pobór był taki jaki powinien być

No wlasnie, ale nie z kazda tak jest. Ja kiedys mialem stara Alpine, z dobre 6 lat temu w CC, to samochod stal tydzien i normalnie odpalal.

Napisano

> no wlasnie teraz mam na stale podpiete i 3 dni auto kaput, wczesniej pod stacyjke i tez padal akum

> dosc szybko. Jest jakis sposob zeby cos z tym zrobic?

Chyba tylko zmienic radio. Masz taki problem jak ja, czy bezposrednio do "+" czy po stacyjce, to roznicy nie ma. Ja i tak jezdze codziennie, ale po trzech dniach stania odpala.

Napisano
  • Autor

> Chyba tylko zmienic radio. Masz taki problem jak ja, czy bezposrednio do "+" czy po stacyjce, to

> roznicy nie ma. Ja i tak jezdze codziennie, ale po trzech dniach stania odpala.

nie no zmiana radia to chyba rozwiazaniem nie jest. Czy z tego tytulu mozna reklamowac radio?

Napisano

> Czy z tego tytulu mozna reklamowac radio?

Raczej nie, jak ostatnio myslalem nad DVD Alpine, to tam w instrukcji jest napisane, ze radio trzeba zrobic po kluczyku, bo inaczej wylaczone potrafi pobierac prad nawet do 1A icon_eek.gif. A mierzyles ile dokladnie ciagnie Ci pradu??

Chyba musisz sie do tego przyzwyczaic, przynajmniej jak tak zrobilem i sie z tym pogodzilem.

Napisano

> nie no zmiana radia to chyba rozwiazaniem nie jest. Czy z tego tytulu mozna reklamowac radio?

A jaki masz model hmm.gif Słyszałem, że radia tej firmy potrafią rozładować akumulator ale jak widać nie wszystkie modele maja te wadę. U mnie CDE-9846R wpięty normalnie w kostkę ISO w Oplu i zimą stał nawet tydzień nie palony i gada od strzała cool.gif

Napisano
  • Autor

> Raczej nie, jak ostatnio myslalem nad DVD Alpine, to tam w instrukcji jest napisane, ze radio

> trzeba zrobic po kluczyku, bo inaczej wylaczone potrafi pobierac prad nawet do 1A . A

> mierzyles ile dokladnie ciagnie Ci pradu??

> Chyba musisz sie do tego przyzwyczaic, przynajmniej jak tak zrobilem i sie z tym pogodzilem.

wlasnie nie wiem jak to zmierzyc ile pobiera samo radio

Napisano

> wlasnie nie wiem jak to zmierzyc ile pobiera samo radio

Po prostu wepnij szeregowo amperomierz pomiedzy zasilanie +12V, a radio.

Napisano

> jak miałem pod stacyjke to pobór był taki jaki powinien być

a jaki powinien być?

ty wez nie lej wody tylko pisz konkretnie a jak masz zamiar tak pisac to nie pisz wcale, zaczynasz mnie drażnic swoimi "bufoniastymi" wypowiedziami

Napisano

> a jaki powinien być?

> ty wez nie lej wody tylko pisz konkretnie a jak masz zamiar tak pisac to nie pisz wcale, zaczynasz

> mnie drażnic swoimi "bufoniastymi" wypowiedziami

max kilka mA

Miałem kiedyś starego alpine z serii TDA (kaseciak) + zmieniarka na 6CD. Zestawik podpięty bezpośrednio pod aku wcinał ok 170mA na wyłączonym radiu, po przepięciu pod kluczyk pobór spadł na 3-4mA.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.