Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] złącze drzwi - dorabianie pinów

Featured Replies

Napisano

panowie, znalazłem dzięki szukajce pełne (i świetne) opisy złączy przelotowych słupek-drzwi.

Planuję w swojej efce doLożyć szyby i może kiedyś lustra. Jak mogę dorobić brakujące piny w tych złączach ??

Ktoś może wkładał coś poza oryginałami??

Czy muszę sobie na szrocie wydłubać złącze ze skrawkami kabli, przełożyć blaszki do siebie i lutować instalację do tych skrawków??

Przy okazji - czy ktoś dokłądał złączki pod bezpieczniki w skrzynce?? Wystarczą tradycyjne wsuwki??

Dzięki, KSZYH00

Napisano

> Czy muszę sobie na szrocie wydłubać złącze ze skrawkami kabli, przełożyć blaszki do siebie i

> lutować instalację do tych skrawków??

Ja bym tak zrobił ok.gif

> Przy okazji - czy ktoś dokłądał złączki pod bezpieczniki w skrzynce?? Wystarczą tradycyjne wsuwki??

Jeżeli wyjmiesz skrzynkę bezpieczników, odwrócisz ją aby było widać jej "plecy" a po złożeniu całości auto będzie jeździło to będziesz chyba pierwszą osobą z astrokącika, której się udało to zrobić. Ja próbowałem ją wyjąc, obrócić itp i nie udało mi się. Dochodzą do niej grube i krótkie wiązki kabli no.gif

Napisano

> Jeżeli wyjmiesz skrzynkę bezpieczników, odwrócisz ją aby było widać jej "plecy" a po złożeniu

> całości auto będzie jeździło to będziesz chyba pierwszą osobą z astrokącika, której się udało

> to zrobić. Ja próbowałem ją wyjąc, obrócić itp i nie udało mi się. Dochodzą do niej grube i

> krótkie wiązki kabli

ja tak zrobiłem ale dopiero po odkręceniu kokpitu miałem dostęp do wszystkiego zeby.GIF

pozdr sklejek

Napisano

> panowie, znalazłem dzięki szukajce pełne (i świetne) opisy złączy przelotowych słupek-drzwi.

> Planuję w swojej efce doLożyć szyby i może kiedyś lustra. Jak mogę dorobić brakujące piny w tych

> złączach ??

> Ktoś może wkładał coś poza oryginałami??

> Czy muszę sobie na szrocie wydłubać złącze ze skrawkami kabli, przełożyć blaszki do siebie i

> lutować instalację do tych skrawków??

> Przy okazji - czy ktoś dokłądał złączki pod bezpieczniki w skrzynce?? Wystarczą tradycyjne wsuwki??

> Dzięki, KSZYH00

Myślę,że najlepiej łączyć się z wiązką w złączu x6 (może i najwygodniej).Wyjąć i obrócić skrzynkę to trzeba i ludzi i sprzętu hehe.gif Ja lustra montowałem ostatnio i muszę powiedzieć, że chciałem wszystko oryginalnie włożyć, tj. przekaźnik do luster, który siedzi w górnym lewym rogu nad przekaźnikiem od wycieraczek. Niestety po dłuższym mocowaniu się ze skrzynką i niebezpieczeństwie, że coś wyrwę z tyłu dałem sie na spokój, a przekaźnik od luster, po uprzednim obwiązaniu taśmą izolacyjną upchałem gdzieś z tyłu, podobnie zresztą zrobiłem z przekaźnikiem od halogenów.

Co do tych przelotek w drzwiach klnie.gif brak słów, bawiliśmy się z bratem w przeciąganie kabli w każdy pin tak jak na schemacie. No i jakoś udało się. Ale przy szybach już postanowiliśmy że przewierci się jedną wiekszą dziurkę, puści się tyle ile trzeba kabelków w jakimś peszlu i to będzie lepsze rozwiązanie niż zabawa w przeciąganie kabli. Mam tylko nadzieję, że nie zajdzie potrzeba zdejmowania drzwi hehe.gif

Napisano

> Ja bym tak zrobił

> Jeżeli wyjmiesz skrzynkę bezpieczników, odwrócisz ją aby było widać jej "plecy" a po złożeniu

> całości auto będzie jeździło to będziesz chyba pierwszą osobą z astrokącika, której się udało

> to zrobić. Ja próbowałem ją wyjąc, obrócić itp i nie udało mi się. Dochodzą do niej grube i

> krótkie wiązki kabli

Bylby drugi...z powodzeniem kilka razy wyjmowalem cala skrzynke bezpiecznikow w 3 Astrach na zewnatrz (przez otwor na zaslepke skrzynki) i moglem robic wszystko...Nic nie urwalem....Co prawda gorzej jest wytargac na zewnatrz skrzynke bezpiecznikow Astr poliftowych (z tylu skrzynki doczepiony jest przekaznik lub kostka, co utrudnia nieco operowanie caloscia przez relatywnie maly otwor, ale dalem rade).

We wspomnianych Astrach i jednej Corsie B (wszystkie na okolicznosc montazu centralnego zamka w wersji oryginalnej) wkladalem piny w zlacza drzwiowe (z moich bogatych zasobów oplowskich zlaczek, przewodow, wiazek i pinów...). W mojej AF w zlacza dzrwowe dokladalem piny pod centralny, elektrycznie sterowane szyby, lusterka sterowane elektrycznie, w skrzynce bezpiecznikow dokladalem wsuwki (pasuja tylko oryginalne) pod przekaznik podgrzewania lusterek...Wszystko zawsze po zlozeniu dzialalo jak nalezy...

Wiec zrobic sie da...

Pozdrawiam

Napisano

> Wiec zrobic sie da...

Teoria względności dla Einsteina też była bułką z masłem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.