Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mam Renię i chcę następną! Tylko jaką?

Featured Replies

Napisano

Mam Safrankę '95 2.2Si. Tak powoli zastanawiam się by wymienić d....wóz do pracy (fiesta) na coś innego - większego i wygodniejszego.

W grę wchodzą (kolejno):

1. Renault Grand Espace (ten zrobiony na Espace III) rocznik 1999-2001. Silnik najlepiej 2.0 i jakieś 130 KM w benzynie (nie wiem jakie espace ma silniki).

2. Renault Vel Satis 2001-2003 - silnik 2.0 w bence.

3. Renault Safrane ph II rocznik 2000, silnik 2.0 136 KM.

4. Fiat Marea Weekend 1.6 (100KM) po lifcie - tj z niebieskim znaczkiem fiata.

Jako że dość dużo jeżdżę, to w gre wchodzi tylko benzyna. Auto będę chciał kupić "od dziadka" z Niemiec - tj. w dobrej cenie, dobrze utrzymane no i średnio dużo kilometrów (powiedzmy koło 200000). Wiem, wiem - "dziadków" w Niemczech mało, ale mam kilku znajomych i mogę i rok czekać na okazję. Grand Espace byłby dla mnie idealny. Oczywiście takie wyposażenie jak klima, elektryczne (nawet 4) szyby to standard. Moja Safi ma webasto - ale o tym mogę chyba tylko w Espace marzyć?

Tak więc czekam na wszelkie sugestie - co brać, na co uważać itd...

Napisano

Jak chcesz nastepna renie to raczej Fiat marea nie powinien wchodzic w gre.:P

a tak powaznie to polecam espace. silniki byly tam montowane 2.2 Mialem okazje pojezdzic kiedys takim autkiem i bylo naprawde dobrze.

Vel satis to raczej mniej spotykane autka na naszych drogach i stosunkowo mlode rocznikiem, a pozatym slyszalem ze sa awaryjne od znajomego ktory naprawia francuskie autka

Napisano

> Mam Safrankę '95 2.2Si. Tak powoli zastanawiam się by wymienić d....wóz do pracy (fiesta) na coś

> innego - większego i wygodniejszego.

> W grę wchodzą (kolejno):

> 1. Renault Grand Espace (ten zrobiony na Espace III) rocznik 1999-2001. Silnik najlepiej 2.0 i

> jakieś 130 KM w benzynie (nie wiem jakie espace ma silniki).

> 2. Renault Vel Satis 2001-2003 - silnik 2.0 w bence.

> 3. Renault Safrane ph II rocznik 2000, silnik 2.0 136 KM.

> 4. Fiat Marea Weekend 1.6 (100KM) po lifcie - tj z niebieskim znaczkiem fiata.

> Jako że dość dużo jeżdżę, to w gre wchodzi tylko benzyna. Auto będę chciał kupić "od dziadka" z

> Niemiec - tj. w dobrej cenie, dobrze utrzymane no i średnio dużo kilometrów (powiedzmy koło

> 200000). Wiem, wiem - "dziadków" w Niemczech mało, ale mam kilku znajomych i mogę i rok czekać

> na okazję. Grand Espace byłby dla mnie idealny. Oczywiście takie wyposażenie jak klima,

> elektryczne (nawet 4) szyby to standard. Moja Safi ma webasto - ale o tym mogę chyba tylko w

> Espace marzyć?

> Tak więc czekam na wszelkie sugestie - co brać, na co uważać itd...

Polecę Ci Granda, szukaj z silnikiem 2.0 16V, klima i elektryka to standard w tym aucie więc ze spełnieniem wymagań nie będzie problemu 893goodvibes.gif, ale tak naprawdę do tego auta odpowiednim i jedynym silnikiem jest 3.0 V6 24V 893goodvibes.gif z ASB

Napisano
  • Autor

>ale tak naprawdę do tego auta odpowiednim i

> jedynym silnikiem jest 3.0 V6 24V z ASB

Ech, domyślam się. Dla mnie 137KM w mojej to już coś wink.gif. Kiedyś myślałem - nigdy Francuza (aut na F sie nie kupuje wink.gif ), a teraz myslę - nigdy Niemca zeby.GIF A wracając do tego 3.0... Obawiam się, że OC trochę dużo juz wychodzi no i (choć już wyrosłem z czasów kiedy auto miało jak najmniej palić) spalanie pewnie też niezbyt małe...

Jak będę kupował kieeeeedyś nówkę, to może wtedy...

A jak się gazują te silniki? Ja miałem małe (zresztą w sumie nadal nie jest całkiem OK) problemy przez Renixy (a wlaściwie gazozakładaczy)...

Napisano

Vel Satis jest ciekawą propozycją ok.gif Tanie, luksusowe, nietuzinkowe ok.gif

Napisano

> Vel Satis jest ciekawą propozycją Tanie, luksusowe, nietuzinkowe

Mnie się osobiście Vel Satis podoba. Faktycznie, wielkie to, wyposażone w zasadzie we wszystko, komfortowe. Widziałem ostatnio w telewizji, że prezydent Francji taką właśnie czarną bryką podjechał na lotnisko. To trochę nobilituje. zlosnik.gif Minusem Vela na pewno będzie trudna dalsza odsprzedaż w rozsądnych pieniądzach. Także autko jak najbardziej tak, ale troszkę dłuższy okres już nim wypadałoby pojeździć.

Napisano

> Ech, domyślam się. Dla mnie 137KM w mojej to już coś . Kiedyś myślałem - nigdy Francuza (aut na F

> sie nie kupuje ), a teraz myslę - nigdy Niemca A wracając do tego 3.0... Obawiam się, że OC

> trochę dużo juz wychodzi no i (choć już wyrosłem z czasów kiedy auto miało jak najmniej palić)

> spalanie pewnie też niezbyt małe...

> Jak będę kupował kieeeeedyś nówkę, to może wtedy...

> A jak się gazują te silniki? Ja miałem małe (zresztą w sumie nadal nie jest całkiem OK) problemy

> przez Renixy (a wlaściwie gazozakładaczy)...

Te silniki bardzo ładnie pracują na sekwencji, problem jest tylko jeden, spadające kreski na wskaźniku paliwa hehe.gif, bo komp oblicza ilość paliwa w baku z czasu otwarcia wtryskiwaczy, od czasu do czasu trzeba resetować go odłaczając od aku grinser006.gif

Większym problemem to ASB , niestety ale wymaga uwagi przy eksploatacji, a na 100% nie wiesz jak poprzedni właściciele się z nią obchodzili crazy.gif

Napisano

> Vel Satis jest ciekawą propozycją Tanie, luksusowe, nietuzinkowe

Vel Satis ok.gif

A może Avantime, tylko jest 4ro osobowy crazy.gif

Napisano

> Vel Satis

> A może Avantime, tylko jest 4ro osobowy

I dwudrzwiowy. no.gif

Napisano

> I dwudrzwiowy.

Ale jakie to są drzwi shocked.gif ZTCW na tył wsiada się przyzwoicie, a miejsca jest tam od ... i ciuciut, poprostu taki mniejszy Espace grinser006.gif

Napisano

> Te silniki bardzo ładnie pracują na sekwencji, problem jest tylko jeden, spadające kreski na

> wskaźniku paliwa , bo komp oblicza ilość paliwa w baku z czasu otwarcia wtryskiwaczy, od

> czasu do czasu trzeba resetować go odłaczając od aku

Nie trzeba odłączać pod warunkiem, że założony jest emulator wskazań.Ja mam założony i po wyłączeniu silnika np. wieczorem i odpaleniu rano, wszystkie wskazania są prawidłowe.Gazownik założył mi to ustrojstwo za stówkę.

Napisano

v6 jest fajny, ale do zrobienia rozrządu w espace wyjmuje się silnik, kosz części 1000zł +, sprzęgło 1000zł i więcej. Wiem bo mam taki silnik zlosnik2.gif

Napisano

> Nie trzeba odłączać pod warunkiem, że założony jest emulator wskazań.Ja mam założony i po

> wyłączeniu silnika np. wieczorem i odpaleniu rano, wszystkie wskazania są prawidłowe.Gazownik

> założył mi to ustrojstwo za stówkę.

A co robi ten emulator ? Pytam tak z ciekawości 893goodvibes.gif

Napisano

> v6 jest fajny, ale do zrobienia rozrządu w espace wyjmuje się silnik, kosz części 1000zł +,

> sprzęgło 1000zł i więcej. Wiem bo mam taki silnik

Sprzęgło w V6 , Espace III yikes.gif

Napisano

> No właśnie robi to co napisałem .

Ufff, źle mnie zrozumiałeś, chodziło mi oraczej o zasadę działania , gdzie jest wpięty i na jakiej zasadzie działa grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.