Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głośna praca wycieraczek

Featured Replies

Napisano

Witam

Problem polega na głośnej pracy wycieraczek. Wymieniłem silnik wycieraczek na nowy (używany) jednak wycieraczki dalej chodzą głośno. Nasmarowałem cały mechanizm wycieraczek włącznie z prowadnicami wycieraczek oraz dałem nowy smar w prowadnicy silniczka wycieraczki. Dalej wycieraczki rzępolą że głowa boli. Czy nowy silniczek jest uszkodzony?? co z tym fantem można zrobić??

Napisano

> Witam

> Problem polega na głośnej pracy wycieraczek. Wymieniłem silnik wycieraczek na nowy (używany) jednak

> wycieraczki dalej chodzą głośno. Nasmarowałem cały mechanizm wycieraczek włącznie z

> prowadnicami wycieraczek oraz dałem nowy smar w prowadnicy silniczka wycieraczki. Dalej

> wycieraczki rzępolą że głowa boli. Czy nowy silniczek jest uszkodzony?? co z tym fantem można

> zrobić??

kupiłeś używany głośny silnik i w tym problem, łożysko w nim nie jest uszkodzone ?

Napisano

> Witam

> Problem polega na głośnej pracy wycieraczek. Wymieniłem silnik wycieraczek na nowy (używany) jednak

> wycieraczki dalej chodzą głośno. Nasmarowałem cały mechanizm wycieraczek włącznie z

> prowadnicami wycieraczek oraz dałem nowy smar w prowadnicy silniczka wycieraczki. Dalej

> wycieraczki rzępolą że głowa boli. Czy nowy silniczek jest uszkodzony?? co z tym fantem można

> zrobić??

Spróbuj jakimś smarem w spray'u psiknąć , mi w bravie w tylnej wycieraczce pomogło.

Napisano
  • Autor

> kupiłeś używany głośny silnik i w tym problem, łożysko w nim nie jest uszkodzone ?

a o które łożysko dokładnie chodzi w tym silniczku??

Napisano

Polecam wymienić wycieraczki waytogo.gif

U mnie rzępoliło, wycieraczki skakały na szybie smarowanie nie pomagało i z głupa wymieniłem wycieraczki na motgumy - jak ręką odjął waytogo.gif

Napisano

> Polecam wymienić wycieraczki ..... <

Dokładnie o to chodzi, pióra wymienić i powinno być OK ok.gif

Napisano

nie no... "nie robcie z nas pederastow". klotnia.gif

czy pytajacy podniosl ramiona wycieraczek do gory i sprawdzil jak wtedy z glosnoscia pracy? pytam...

Napisano
  • Autor

> nie no... "nie robcie z nas pederastow".

> czy pytajacy podniosl ramiona wycieraczek do gory i sprawdzil jak wtedy z glosnoscia pracy?

> pytam...

he he podnosiłem wycieraczki i dalej rzępoli. Po przesmarowaniu tyćkę chodzi lepiej tzn mniej rzępoli ale lubi na czasówce się zaciąć i wtedy silnik tyka parę razy po czy zaczynają się ruszać wycieraczki do góry.

Napisano

no to mam to samo w mk2. [LiNK]

co do rad, to ciezko mi w to uwierzyc, ze to wina luzu na sworzniach. mimo wszystko stawiam na te przekladnie sterujaca przy silniku, ale jeszcze nie mialem czasu sprawdzic.

Napisano
  • Autor

> no to mam to samo w mk2. [LiNK]

> co do rad, to ciezko mi w to uwierzyc, ze to wina luzu na sworzniach. mimo wszystko stawiam na te

> przekladnie sterujaca przy silniku, ale jeszcze nie mialem czasu sprawdzic.

sprawdziłem ostatnio wszystko w tym silniku wycieraczek. Rzeczywiście jest tam w środku łożysko wielkości jak do kółek deskorolki jednak wyglądało w porządku i kręciło się dobrze. Tylko co to znaczy dobrze?? jak zakręciłem palcem to się chwilkę samemu kręciło a powinno chyba dłuższa chwile się kręcić?? Czy to łożysko może stawiać aż tak duży opór że wycieraczki podczas pracy bardzo głośno hałasują?

sam silnik po odkręceniu mechanizmu wycieraczek nie chodzi głośno tzn działa cicho.

Napisano

ok

tylko pomysl jak duze opory stawiaja dwa gumowe piora - jest to na pewno nieporownywalnie wiecej niz bez ramion

Napisano
  • Autor

> ok

> tylko pomysl jak duze opory stawiaja dwa gumowe piora - jest to na pewno nieporownywalnie wiecej

> niz bez ramion

zgadzam się z tym zupełnie. Ale poprostu nie wiem gdzie szukać przyczyny. Cały mechanizm przesmarowałem tak że nawet pierdnięcie muchy by je zakręciło. A dalej kurna hałasuje układ wycieraczek. W silniku też wymieniłem smar i naoliwiłem to łożysko w środku silnika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.