Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AC

Featured Replies

Napisano

Witam.

Pytam z czystej ciekawosci - jakie macie doswiadczenie z wyplatami odszkodowania z AC ?

Dajmy na to jade sobie droga zagapilem sie wpadlem na latarnie i rozwalilem caly bok , albo np wpadlem kolami na kraweznik uszkodizlem dwie felgi i opony . Jak to wyglada ?

Jest problem z wyplata , czy moga sie czegos doszukiwac , czepiac , wmawiac ze bylem pijany itp ?

Pytam z czystej ciekawosci

Napisano

> Witam.

> Pytam z czystej ciekawosci - jakie macie doswiadczenie z wyplatami odszkodowania z AC ?

> Dajmy na to jade sobie droga zagapilem sie wpadlem na latarnie i rozwalilem caly bok , albo np

> wpadlem kolami na kraweznik uszkodizlem dwie felgi i opony . Jak to wyglada ?

> Jest problem z wyplata , czy moga sie czegos doszukiwac , czepiac , wmawiac ze bylem pijany itp ?

> Pytam z czystej ciekawosci

z wypłatą nie bedzie problemu, problemem może być wysokość tej wypłaty, na którą wpływ ma ocena stopnia zuzycia i wycena wartości uszkodzonych części oraz zaakceptowane przez Ciebie warunki ubezpieczenia (udział własny itp.)

Napisano

> Witam.

> Pytam z czystej ciekawosci - jakie macie doswiadczenie z wyplatami odszkodowania z AC ?

> Dajmy na to jade sobie droga zagapilem sie wpadlem na latarnie i rozwalilem caly bok , albo np

> Jest problem z wyplata , czy moga sie czegos doszukiwac , czepiac , wmawiac ze bylem pijany itp ?

Trzab dokładnie czytać warunki AC - co wchodzi w zakres danego ubezpieczenia, a co nie.

Do tego należy zwrócić uwagę na udziały własne i ich ewentualen zniesienie.

Napisano
  • Autor

A jak to jest jeszcze z utraconymi znizakmi.

Traci sie wowczas tylko znizki z ubezp. AC a nie OC !!??

A czy np. jezeli ktos zrezygnuje po tym zdarzeniu z ubezp. AC , a zechce ubezpieczyc inny pojazd powiedzmy za 2-3 lata to czy ma jakies zwyzki , czy idzie od zera ?

Napisano

> Witam.

W PZU nie było problemu, kaska na czas i z górką starczyło na naprawę w dobrym warsztacie (nie ASO). Wystarczył im opis sytuacji, nie pamiętam żadnych ceregieli ok.gif

A z Wartą póki co nie miałem doświadczeń smile.gif

Napisano

> A jak to jest jeszcze z utraconymi znizakmi.

> Traci sie wowczas tylko znizki z ubezp. AC a nie OC !!??

> A czy np. jezeli ktos zrezygnuje po tym zdarzeniu z ubezp. AC , a zechce ubezpieczyc inny pojazd

> powiedzmy za 2-3 lata to czy ma jakies zwyzki , czy idzie od zera ?

zniżki stracisz tylko z AC, okres bezszkodowej jazdy liczy się oddzielnie dla OC i AC

zrezygnować możesz z AC w każdej chwili (wypowiedzenie),

zawierając ponownie umowę po 2-3 latach startujesz od zera (ze zniżami), być może zależy to od TU ale ja miałem sytuację że zniżki były uznawane gdy przerwa w ubezpieczeniu nie była większa niż 1 rok. po roku - zero zniżek

Napisano

Korzystałem z AC dwa razy (Compensa). W pierwszym przypadku lakierowałem cały bok (dwoje drzwi i oba błotniki) porysowany gwoździem, za drugim razem prostowanie błotnika i lakierowanie + lakierowanie drzwi (małe zdarzenie z mojej winy bez strat po drugiej stronie). Za każdym razem nie było problemów i zbędnych pytań a kasa na koncie po tygodniu.

Za każdym razem traciłem o ile dobrze pamiętam po 10% zniżek przy kolejnym ubezpieczeniu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.