Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Za wolno...

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> a jaki silnik?

700. tam nigdy rewelacji nie było (prosze sie nie śmiać zlosnik.gif) ale coś jest nie halo. Bo jeżdził w miare i u kumpla z nowym sprzeglem od razu jedzie a u mnie sie tak wolniej zbiera pozniej juz można gonić

Napisano

Wiem z doświadczenia ,że to nie jedzie zlosnik.gif a tak na poważnie to jaki gaźnik?

Może sprzęgło się ślizga? Dodajesz gazu silnik się kręci a auto nie jedzie hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Wiem z doświadczenia ,że to nie jedzie a tak na poważnie to jaki gaźnik?

no niestety nie jedzie ... ale jak z wiatrem z górki można pojechac ponad to co pisze w książce zeby.GIF gaźnik z FOSA po regeneracji, z silnikiem wydaje sie wszystko ok, ale czytałem że może sie juz sprzęgło kończyć frown.gif

Napisano

wbij 3 bieg zaciągnij ręczny i zacznij ruszać. Jak zgaśnie to dobrze jak nie to sprzęgło ślizga

Napisano
  • Autor

> wbij 3 bieg zaciągnij ręczny i zacznij ruszać. Jak zgaśnie to dobrze jak nie to sprzęgło ślizga

ok. sprawdze i dam znać. a w razie czego firma STATIM jest dobra??

LUK nie umie znaleść na allegro do 700, a czym sie róznią te 2 opakowaniem, cena i czym jeszcze zeby.GIFzlosnik.gif :

http://moto.allegro.pl/item1027643692_sprzeglo_fiat_cinquecento_cc_cno_cnq_cqc_700_hit.html

http://moto.allegro.pl/item1015364253_sprzeglo_cinquecento_700_gz8.html

Napisano

> Przy starcie strasznie zaczął mulić. Jak ruszy jest ok, Możliwe że sprzęgło powiedziało ??????

u mnie w bylem 700 jak zaczelo mulic to wyjsrala sie UPG

Napisano

> objaw tego może być maź pod korkiem oleju ??

między innymi tak...

Napisano
  • Autor

> między innymi tak...

ostatnio przy wymiane oleju własnie pod korkiem i w tym otworze do wlewania tak jakby "masło" na scianki ktos mi nawalil frown.gif to może faktycznie bedzie UPG a sprzegło np do wyregulowania bo też nie jest 100% dobre nie tylko wobec mojej opini :/

Napisano

> objaw tego może być np maź pod korkiem oleju ??

tak, oprocz tego ubytek wody w zbiorniczku ok.gif

Napisano
  • Autor

> tak, oprocz tego ubytek wody w zbiorniczku

w płynie znacznego ubytku nie zauważyłem. Chyba nawet wogole nic nie ubyło, a jak cos to dużo sie go traci czy minimalne ilości??

a z drugiej strony ta maź tak mi sie wydaje powstaje z połączenia wody z olejem frown.gif

Napisano

> w płynie znacznego ubytku nie zauważyłem. Chyba nawet wogole nic nie ubyło, a jak cos to dużo sie

> go traci czy minimalne ilości??

zalezy jak bardzo wypalona uszczelka, u mnie z poczatku prawie w ogole nie ubywalo, tylko lekko kopcilo, potem sie zaczelo mocniej ubywac, az w koncu samochod w ogole nie odpalal. Wode mialem nawet w filtrze oleju

Napisano
  • Autor

wydaje mi się że sama wymiana uszczelki wystarczy bez planowania głowiny itp. Jak koszty tego wyglądają??

Bo z tego co mi tu piszecie to raczej UPG frown.gif

Napisano

> wydaje mi się że sama wymiana uszczelki wystarczy bez planowania głowiny itp. Jak koszty tego

> wyglądają??

> Bo z tego co mi tu piszecie to raczej UPG

planowac by trzeba bylo , w lodzi koszt planowania ok 50zl.

Ja robilem sam z kolega ( Saperem ) i koszta to tylko tyle co na czesci, cos kolo 150zl wyszlo razem z najtanszym olejem bo auto i tak szlo do sprzedania ok.gif

Napisano
  • Autor

> planowac by trzeba bylo , w lodzi koszt planowania ok 50zl.

> Ja robilem sam z kolega ( Saperem ) i koszta to tylko tyle co na czesci, cos kolo 150zl wyszlo

> razem z najtanszym olejem bo auto i tak szlo do sprzedania

olej mam świeży moze z 500KM zrobione castrol. jeszcze mi zostało wiec wrazie czego doleje. NIE wie ktoś gdzie w okolicach Bytomia planują głowice?? Najbardziej denerwuje mnie to że auto ma przejechane 58 TKM i takie rzeczy się dzieją frown.gif

Napisano

sprawdź najpierw te sprzędło, ale jeśli silnik się wkręca na obroty i dopiero samochód się na tych obrotach rozpędza (jak skuter zlosnik.gif) to sprzędło.

Jak nie to, to może gaźnik do regulacji jeśli silnik ma problemy z wkręcaniem się od niskich obrotów (ale z tego co piszesz, chyba Ci się ten silnik wkręca na te obroty?)

No i na koniec pewnie będzie do roboty UPG jak już wcześniej napisano. Kupić dobrą uszczelkę, splanować głowicę i powinno hulać smile.gif

Napisano
  • Autor

> sprawdź najpierw te sprzędło, ale jeśli silnik się wkręca na obroty i dopiero samochód się na tych

> obrotach rozpędza (jak skuter ) to sprzędło.

> Jak nie to, to może gaźnik do regulacji jeśli silnik ma problemy z wkręcaniem się od niskich

> obrotów (ale z tego co piszesz, chyba Ci się ten silnik wkręca na te obroty?)

> No i na koniec pewnie będzie do roboty UPG jak już wcześniej napisano. Kupić dobrą uszczelkę,

> splanować głowicę i powinno hulać

Na czwartek jestem umówiony już z mechanikiem, ma sprawdzić te sprzęgło i zobaczymy UPG jeszcze. Nie wiesz może gdzie okolicach BTM planują głowice??

Napisano

> Na czwartek jestem umówiony już z mechanikiem, ma sprawdzić te sprzęgło i zobaczymy UPG jeszcze.

> Nie wiesz może gdzie okolicach BTM planują głowice??

tak żeby coś polecić tam, to nie znam.

Jedynie w Katowicach ale nie wiem jaka ulica, Żeliwna chyba.

Napisano

> ok. sprawdze i dam znać. a w razie czego firma STATIM jest dobra??

> LUK nie umie znaleść na allegro do 700, a czym sie róznią te 2 opakowaniem, cena i czym jeszcze :

> http://moto.allegro.pl/item1027643692_sprzeglo_fiat_cinquecento_cc_cno_cnq_cqc_700_hit.html

> http://moto.allegro.pl/item1015364253_sprzeglo_cinquecento_700_gz8.html

Statim kiepawy jest tj nie za dobra firma.Poszukaj LUK ewentualnie Valeo

Napisano
  • Autor

> Statim kiepawy jest tj nie za dobra firma.Poszukaj LUK ewentualnie Valeo

to szukam szukam i na allegro wszytko od 900-ek w gore frown.gif

Napisano
  • Autor

> tak żeby coś polecić tam, to nie znam.

> Jedynie w Katowicach ale nie wiem jaka ulica, Żeliwna chyba.

ok. Porozmawiam z mechanikiem jeszcze i jakąś opcje wybierzemy.

Napisano
  • Autor

Na allegro znalazłem takie coś co sądzicie??:

http://allegro.pl/item1014420216_sprzeglo_cinquecento_700_jedyne_oryginal_nowe.html

jest jeszcze taka aukcja na maila mi napisał że sprzęgło jest jak nowe 1TKM przejechane

http://allegro.pl/item1001914346_sprzeglo_kompletn_valeo_luk_fiat_cinquecento_700.html

Wydaje mi się że nowe to nowe. Czekam na jakieś wasze sugestie ? zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.