Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[VB] Xenon i skóra

Featured Replies

Napisano

Znalazłem niedaleko de mnie autko Vb w opcji Full a więc posiada tytułowe xenony i skóry ( na wstępie zaznaczam, że są mi te"bajery" obojętne ale autkiem sie interesuje bo jest w dość dobrym stanie) i mam odnośnie ich pytania:

- jak jest z awaryjnością xenonów (oryginalnych), co się najczęściej psuje w ich instalacji, jakie są koszty napraw?

- auto posiada czarne skóry i co czytam jakies forum to opinie sa na ich temat różne. A co wy sądzicie o nich w VB, szczególnie zalezy mi na opiniach jak sie na takich siedzeniach jeździ w lecie i w zimie (wiem maja podgrzewanie ale ono odrazu nie nagrzewa siedzenia) bo to, że łatwo utrzymać je w czystości to wiem ale czytam opinie, że w lecie człowiek strasznie sie poci a w zimie marznie?

Napisano

Moja opinia zapewne niewiele pomoże, ale posiadam fabryczne ksenony i w moim przypadku są one bezobsługowe. Co prawda robie śmiesznie małe przebiegi (poniżej 10kkm rocznie), ale ponad 2 lata minęły i nic się nie dzieje. Auto z 2001/2002 i nie sądze żeby coklwiek było z nimi robone.

Pozdrawiam,

G.

Napisano
  • Autor

o widze, że masz silnik o ktorym tez myślę; jak wygląda sprawa spalania

ile ci wciagnie w mieście a ile w trasie??

Napisano

> o widze, że masz silnik o ktorym tez myślę; jak wygląda sprawa spalania

> ile ci wciagnie w mieście a ile w trasie??

Mierzone metodą pełnego zbiornika:

- miasto ~8l/100km (Kraków, średnio dynamicznie)

- trasa ~6,5l/100km ("autostrada", tempomat ~130)

Trochę zależy od stylu jazdy, ale niewiele.

Napisano

Ksenony praktycznie bez awaryjne no chyba że się żarnik zjara ale pomału tanieją.

Skóra.....czarna powinna być bezproblemowa w utrzymaniu. Ja mam jasną strasznie się brudzi szczególnie od dżinsów. Podgrzewanie czuć po jakiejś minucie od włączenia. Latem trochę się du...plecy pocą zlosnik.gif

Drugi raz skóry nie kupię ale to tylko moje zdanie.

Napisano

W zimę dyskomfortu na skórzanych fotelach nie czułem, natomiast w lato można sobie dupsko oparzyć, jak się dobrze auto nagrzeje. buu.gifzakrecony.gif

Napisano
  • Autor

> natomiast w lato można sobie dupsko oparzyć,

> jak się dobrze auto nagrzeje.

no właśnie tego sie obawiam

no to mam problem frown.gif

Napisano

> no właśnie tego sie obawiam

> no to mam problem

Założysz welurowe pokrowce rotfl.gif

A poważnie- dlatego właśnie zawsze szukałem auta bez skóry. Trochę się nasłuchałem i miałem okazję sobie poparzyć nogi wsiadając w lecie w krótkich spodenkach do nagrzanego auta crazy.gif

Napisano

> no właśnie tego sie obawiam

> no to mam problem

Zawsze można wymienić wnętrze tzn fotele, kanapy i boczki na siakieś welurowe wink.gif Jeśli auto godne uwagi to chyba nie ma powodu aby je przekreślać z powodu skór hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Założysz welurowe pokrowce

> A poważnie- dlatego właśnie zawsze szukałem auta bez skóry. Trochę się nasłuchałem i miałem okazję

> sobie poparzyć nogi wsiadając w lecie w krótkich spodenkach do nagrzanego auta

też szukam tylko ciężko znaleźć dobre a do tego w miarę blisko czyt. na południu Polski wink.gif

no a, że teraz trafiło się w miarę dobre autko ale ze skórą to mam takie dylematy...

Napisano
  • Autor

> Zawsze można wymienić wnętrze tzn fotele, kanapy i boczki na siakieś welurowe Jeśli auto godne

> uwagi to chyba nie ma powodu aby je przekreślać z powodu skór

tego raczej nie biorę pod uwagę frown.gif

Napisano
  • Autor

Troszke odbiegne od tematu ale czy Zafira rocznik 2003 silnik diesel 2,2 to ten sam silnik co w VB 2,2??

Napisano

> Założysz welurowe pokrowce

Albo koszulki....... grinser006.gif

Napisano

Jak dobre to bierz. ok.gif Założysz sobie pokrowce na skórę i już. ok.gif

Napisano

> o widze, że masz silnik o ktorym tez myślę; jak wygląda sprawa spalania

> ile ci wciagnie w mieście a ile w trasie??

Moim zdanie bardzo fajny silnik. 125 kucy wystarcza do bezstresowej jazdy no i moment robi swoje

Co do spalania w mieście podczas największych mrozów i cała trasa prawie w korku dochodziło do 9,2l/100

trasa mój rekord (nie przekraczając 120) to 5,6, więc myślę że całkiem przyzwoity wynik. Polecam ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jak dobre to bierz. Założysz sobie pokrowce na skórę i już.

hmm czy dobre...

lekkie stuki było mozna wyczuć w zawieszeniu chyba przednim

pedał sprzegła przy lekkim wcisnieciu pulsował- nie wiem czy tak powinno byc

na trojgu drzwi na dole od wenwtarz na łączeniu blach zaczatki rdzy

silnik/kolektor dolotowy spocony z oleju- sprzedawca mowił ze to przez jakies gumki przy wtryskach czy cos takiego...

sam już nie wiem...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.