Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mydelniczka a elektryczne szyby astra f

Featured Replies

Napisano

Jak poradziliście sobie z mydelniczką i założeniem oryginalnego przycisku do szyb. Bardzo proszę o jakieś małe sugestie. Na razie tak to złożyłem. Oczywiście to tylko tymczasowe rozwiązanie biglaugh.gif

Napisano

> Jak poradziliście sobie z mydelniczką i założeniem oryginalnego przycisku do szyb. Bardzo proszę o

> jakieś małe sugestie. Na razie tak to złożyłem. Oczywiście to tylko tymczasowe rozwiązanie

Kupiłem na alledrogo boczki drzwi po elektrykę. biglaugh.gifbiglaugh.gif

Nie dość że wszystko pasuje to jeszcze nie trzeba dziury po korbie zaklejać.

Pozdrowienia

Napisano

> Kupiłem na alledrogo boczki drzwi po elektrykę.

> Nie dość że wszystko pasuje to jeszcze nie trzeba dziury po korbie zaklejać.

> Pozdrowienia

Z tym, ze boczki czarne pod elektryke są latwiej dostepne niż szare (w które moj wóz jest wyposażony-po 2 latach poszukiwań zdobylem przez przypadek ...).

W swoim wozie wycialem (EDIT: moja ortografia...) odpowiednio wnękę w boczku (tam, gdzie w oryginale powinien sie znajdowac przelacznik, wykonalem to samo w wozie kolegi) i wpasowalem przelacznik, siedzi pewnie, nie wypada, ale wkrótce przerabiam na oryginal. Zdjęcia wkrótce.1

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Z tym, ze boczki czarne pod elektryke są latwiej dostepne niż szare (w które moj wóz jest

> wyposażony-po 2 latach poszukiwań zdobylem przez przypadek ...).

> W swoim wozie wyciolem odpowiednio wnękę w boczku (tam, gdzie w oryginale powinien sie znajdowac

> przelacznik, wykonalem to samo w wozie kolegi) i wpasowalem przelacznik, siedzi pewnie, nie

> wypada, ale wkrótce przerabiam na oryginal. Zdjęcia wkrótce.1

> Pozdrawiam

To by sie przydało tosh, na razie jednak trzeba tak jeździć. biglaugh.gif Pozdrawiam

Napisano

Fotke oryginalnego "korytka" pod przelacznik elektrycznie sterowanych szyb (nie wystepuje jako częśc zamienna, ale mozna ją spokojnie odseparowac od reszty boczka i zainstalowac do zwyklego) znajdziesz w tym wątku . Przypomnialem sobie, szukalem go 3 lata...od kiedy mam AF...

Pozdrawiam

Napisano

ostatnio to przerabiałem. Wystarczy przełożyć samo to korytko/mydelniczkę pod przyciski. Pasuje od 5D i 3D takie same są. Ja właśnie wkładałem do swojego 3D takie od 5D zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Fotke oryginalnego "korytka" pod przelacznik elektrycznie sterowanych szyb (nie wystepuje jako

> częśc zamienna, ale mozna ją spokojnie odseparowac od reszty boczka i zainstalowac do

> zwyklego) znajdziesz w tym wątku . Przypomnialem sobie, szukalem go 3 lata...od kiedy mam

> AF...

> Pozdrawiam

No własnie czegoś takiego szukam. Rozebraliśmy Tą starą z myślą, że wszystko podjedzie a tu bęc sciana.gif, Przycisk wpadł do środka yikes.gif . Trzeba będzie odwiedzić parę szrotów w okolicy i poszukać boczka od asterki z szybami. Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...
Napisano

W moim wozie tak to jest wykonane (wykonanie nieoryginalne, tymczasowe-juz od 2 lat...):

283884444-mydelniczka.jpg

Z oryginalnego boczka bez elektryki wybralem Dremelem nieco materialu i wpasowalem przelacznik. U kumpla w Astrze zrobilem to samo, wyszlo chyba jeszcze lepiej niz w moim wozie.

Pozdrawiam

post-94197-14352508578447_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Tosh, my z bratem spostrzegliśmy się dopiero po rozebraniu tapicerki, że nic z tego nie będzie i że nie przypasujemy przycisku do zwykłej tapicerki. Długo się nie namyślając znalazłem na alledrogo identyczny boczek jak moje. Kupiwszy, założywszy i problem z głowy. biglaugh.gif

Napisano

Jak widzisz, mnie sie udalo. Oryginalne korytko jeszcze lezy w garazu...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Tosh, to Ty już 2 lata z dziurami w tapicerkach jeżdzisz...? biglaugh.gif

Napisano

> Tosh, to Ty już 2 lata z dziurami w tapicerkach jeżdzisz...?

No coz, mialem inne wydatki, ale powoli zrobie sobie tapicerke wedlug mojego projektu (siwy plastik zostaje, wymieniam material wewnatrz boczkow i na siedzeniach na inny...).

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

No ja zrobiłem to troszkę w inny, prostszy sposób. Moja tapicerka mi się podoba w kolorze czarnym. Na zaślepki użyłem korbek od starych pokręteł. Tanio i jakoś to wygląda. biglaugh.gif Pozdrawiam

Napisano

>wymieniam material wewnatrz boczkow i na siedzeniach na inny...

Jestem właśnie po przeszczepie materiału w boczkach. Jeżeli to się przyda - do ponownego mocowania plastików na obciętych wcześniej kołkach bardzo dobry jest czarny twardy klej z glutownicy. Ja dałem taki sam materiał z dosyć grubą gąbką jak na siedzeniu (poprosiłem u producenta o 4 kawałki) i gdybym wiedział jaki to będzie hardcore to nie dał bym się na to namówić. Efekt - bezcenny... Rewelka.

Napisano

gdybym wiedział jaki to będzie hardcore to nie dał bym się na to namówić. Efekt -

> bezcenny... Rewelka.

Bez fotek się nie liczy.

Napisano

> Bez fotek się nie liczy.

Wiem, ale to nie o widok chodzi bo welur góry jest identyczny z tym oryginalnym na dole. Różni się tylko nieznacznie bo jest ciemno szary. Chodzi o tą miękkość pod ramionkiem. Gorsze do roboty są przednie drzwi. Ja nożykiem introligatorskim rozcinałem tą "dyktę" na pół by zmniejszyć sobie zakres roboty - chciałem wymienić tylko górę a w przednich drzwiach pomiędzy górną a dolną częścią tapicerki jest bodajże 2 albo 3 cm. Całość ze zmianą pokrowców zajęła mi praktycznie pół dnia. Dałem jeden materiał na drugi klejąc do siebie butaprenem. 1 litr... Stare smarowałem grubo a nowe tylko tylko. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.