Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Clarion CZ309E korzystanie ze spisu numerów tel.

Featured Replies

Napisano

Od niedawna jestem posiadaczem Clariona CZ309E z BT. Jak do tej pory wszystko działa bez zarzutu, jednak jest pewien problem z wykorzystaniem spisu numerów telefonicznych komórki połączonej przez BT. Połączenie radia z telefonem przez BT jest nawiązane. Zgodnie z instrukcją obsługi przyciskam przycisk nowego połączenia (odpowiednik zielonej słuchawki w komórce), a potem pokrętło siły głosu, ale niestety nie uaktywnia się książka telefoniczna komórki, z której chciałbym wybrać numer. Wybieranie ręczne numeru działa bez problemu, no ale wygodniej skorzystać z książki telefonu... Może robię coś nie tak lub w instrukcji jest błąd? Telefon - Nokia 6300.

Napisano

Może robię coś nie tak lub w instrukcji jest błąd? Telefon -

> Nokia 6300.

mam ten sam problem, próbowałem już z różnymi telefonami i za każdym razem to samo.

Napisano

> Od niedawna jestem posiadaczem Clariona CZ309E z BT. Jak do tej pory wszystko działa bez zarzutu,

> jednak jest pewien problem z wykorzystaniem spisu numerów telefonicznych komórki połączonej

> przez BT. Połączenie radia z telefonem przez BT jest nawiązane. Zgodnie z instrukcją obsługi

> przyciskam przycisk nowego połączenia (odpowiednik zielonej słuchawki w komórce), a potem

> pokrętło siły głosu, ale niestety nie uaktywnia się książka telefoniczna komórki, z której

> chciałbym wybrać numer. Wybieranie ręczne numeru działa bez problemu, no ale wygodniej

> skorzystać z książki telefonu... Może robię coś nie tak lub w instrukcji jest błąd? Telefon -

> Nokia 6300.

też miałem ten problem, ale po kilkudziesięciu!!! (trochę to zajęło-ale stary już jestem) minutach doszedłem.... devil.gif

przełączam guzikiem nad gałką głośności na "BT MUSIC" (chyba tak to się zwie - nie pamiętam bez radia a nie chce mi sie schodzić do samochodu) i wtedy można zmieniać:

książkę tel,

połączenia nieodebrane

połączenia odebrane

wybierane numery

tylko szukanie pozycji trwa trochę bo każde pokręcenie gałką ładuje jedną pozycje - dlatego szybciej jest wyszukiwać w telefonie

tel. nokia 6303 cl i 3110 cl

Napisano
  • Autor

> też miałem ten problem, ale po kilkudziesięciu!!! (trochę to zajęło-ale stary już jestem) minutach

> doszedłem....

> przełączam guzikiem nad gałką głośności na "BT MUSIC" (chyba tak to się zwie - nie pamiętam bez

> radia a nie chce mi sie schodzić do samochodu) i wtedy można zmieniać:

Wielkie dzięki. 20.GIF Niedługo spróbuję zastosować ten patent. Do tej pory używałem ustawienia BT Music, by odtwarzać mp3 z karty telefonu. BTW szkoda, że w instrukcji nie jest do końca jasno opisane, jak korzystać z książki telefonu.

Napisano

hmm.gif może dlatego że to troszkę jest jednak niebezpieczne? Ile czasu trzeba poświęcić aby wybrać jakiś numer poprzez radio? Co chwilę trzeba odrywać wzrok od drogi. Miałem Pioneera DEH-P800BT i powiem szczerze też za bardzo nie potrafiłem na początku przedzierać się poprzez książkę za pomocą radia. Pamiętam jednak iż zabierało to stosunkowo strasznie dużo czasu co mogło być niebezpieczne. Wg mnie o wiele wygodniej i szybciej jest mieć telefon na uchwycie i w ten sposób wybierać numer do rozmowy (Nie jest to również bezpieczne za bardzo ale wydaje mi się po moich doświadczeniach iż jest bezpieczniejsze niż spoglądanie na radio w tym celu)

Poza tym mi nie przypadł do gustu zestaw BT zintegrowany z radiem 270751858-jezyk.gif Jakoś nie mogłem się przyzwyczaić do tego iż rozmówce pasażerowie słyszeli smirk.gif

Napisano
  • Autor

>Wg mnie o wiele wygodniej i szybciej jest mieć telefon na uchwycie i w ten

> sposób wybierać numer do rozmowy (Nie jest to również bezpieczne za bardzo ale wydaje mi się

> po moich doświadczeniach iż jest bezpieczniejsze niż spoglądanie na radio w tym celu)

Zgadzam się, że przy szybszej jeździe wybieranie numeru z książki przez radio czy z telefonu w ogóle nie jest bezpieczne. IMO jedyne rozsądne wyjście, to odłożyć rozmowę lub zatrzymać się. W ostateczności pozostaje jeszcze funkcja szybkiego wyboru w telefonie.

Wybieranie z książki "przez radio" jest za to bardzo wygodne w czasie jazdy w korku. Nie muszę wtedy sięgać po telefon, który noszę przy sobie. Dalej - gdy wysiadam np. na stacji benzynowej, nie muszę pamiętać o zabieraniu telefonu. Uchwyt może też nie jest złym rozwiązaniem, ale zabiera miejsce, wygląda tak sobie i wymaga zwracania uwagi na to, by nie zostawić telefonu.

> Poza tym mi nie przypadł do gustu zestaw BT zintegrowany z radiem Jakoś nie mogłem się

> przyzwyczaić do tego iż rozmówce pasażerowie słyszeli

Najczęściej jeżdżę sam, więc mnie to nie przeszkadza. Przeszkadzałoby mi za to korzystanie z fabrycznej słuchawki telefonu, którą w czasie jazdy musiałbym nosić w uchu lub nawet ze słuchawki BT.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.