Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opony Run Flat

Featured Replies

Napisano

Proszę o opinie użytkowników nt. tego ogumienia. Chodzi mi głównie o samochody fabrycznie wyposażone w te opony. Jakie zimówki stosujecie w tym przypadku??? Czy faktycznie są klopoty z oponami tego typu???

Napisano

Ja zimowki kupilem zwykle. Letnie mam RF.

Napisano

> Proszę o opinie użytkowników nt. tego ogumienia. Chodzi mi głównie o samochody fabrycznie

> wyposażone w te opony. Jakie zimówki stosujecie w tym przypadku??? Czy faktycznie są klopoty z

> oponami tego typu???

No nie wszędzie Ci to założą/zdejmą/naprawią. Miałem przygodę, przebiłem oponę nie dawała się naprawić. Trochę się najeździłem zanim znalazłem 2 używki w rozmiarze który był potrzebny. Na szczęście dało się jeździć na flaku.

Te opony mają jedną zaletę - znacznie zwiększają bezpieczeństwo w wypadku poważniejszego przebicia. Reszta cech to wady. Cena, kiepski komfort, problemy z serwisowaniem, mały wybór opon. Ostatecznie zrezygnowałem.

Napisano

Zmien to badziewie na zwykle. Bedzie bardzoej komfortowo a gumy sie tak rzadko lapie ze nawet nie zauwazysz potrzeby zapasowego

Napisano

Staruszek ma RF, problemów z nimi żadnych nie ma bo ma drugi kpl felg na zimę. Nie wiem ilu kapciarzy lekko podchodzi do tego tematu na dzień dzisiejszy, więc jeśli bierzesz pod uwagę jeden komplet felg i przekładanie to na Twoim miejscu wybrał bym zwykłe opony.

Napisano

> Proszę o opinie użytkowników nt. tego ogumienia.

Najwieksze zlozlosnik.gif

Chodzi mi głównie o samochody fabrycznie

> wyposażone w te opony.

BMW[ moze bychmm.gif?

Jakie zimówki stosujecie w tym przypadku???

zadnezlosnik.gif

Czy faktycznie są klopoty z

> oponami tego typu???

Klopoty - to zalezyhmm.gif.

Cena $450 za sztukepalacz.gif

Dostepnosc - u mnie opona musiala przyjsc z Melbourne - czyli jak jestes gdzies daleko a BMW jest juz bez gwarancji to klnie.gif

Run flat nie powinny byc latane - i pisze nie powinny bo wiez ze zaraz sie tu lud rzuci ze zwariowalem. Takie sa rekomendacje producenta - co wazniejsze ze wzgledow bezpieczenstwa - nikt kto nie che potem isc do sadu nie zalata run flat.

I to chyba tyle [...]hmm.gif

Napisano

> [...] nie

> No dobra to jeszcze mi powiedz gdzie to zapasowe sobie wsadzisz?

W SC 430 nie ma gdzie - tzn. można zakupić zestaw małego koła zapasowego który zajmuje jakieś 95% pojemności bagażnika po zdjęciu dachu. W GS 460 jest w bagazniku miejsce na mała zapasowke które jezdzi puste. Ale nie mam zamiaru kupować zapasowego. Nawet jakbym je miał to i tak bym wzywał pomoc drogowa do wymiany bo mi się nie chce brudzic a laweta i tak jest za darmo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.