Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzynia Fiat Uno Clip

Featured Replies

Napisano

Czy ktos sie orientuje czy zamiast tej skrzyni mozna zastosowac skrzynie z innego uniaka ? rozrusznik z tylu u gory....Sprawa pilna bo za tydzien szykuje sie trasa,skrzyni od clipa nigdzie nie ma,a skrzynie od fire sa dostepne...Ma ktos moze zdjecia obu skrzyn czy mocowania sa te same ?

Napisano

> Czy ktos sie orientuje czy zamiast tej skrzyni mozna zastosowac skrzynie z innego uniaka ?

> rozrusznik z tylu u gory....Sprawa pilna bo za tydzien szykuje sie trasa,skrzyni od clipa

> nigdzie nie ma,a skrzynie od fire sa dostepne...Ma ktos moze zdjecia obu skrzyn czy mocowania

> sa te same ?

Normalnie też jest rozrusznik z tyłu u góry... ale te mocowania... w sumie ciekawa sprawa zeby.GIF

Napisano

> Czy ktos sie orientuje czy zamiast tej skrzyni mozna zastosowac skrzynie z innego uniaka ?

> rozrusznik z tylu u gory....Sprawa pilna bo za tydzien szykuje sie trasa,skrzyni od clipa

> nigdzie nie ma,a skrzynie od fire sa dostepne...Ma ktos moze zdjecia obu skrzyn czy mocowania

> sa te same ?

może wytrzyma podróż: allegro

Napisano
  • Autor

> może wytrzyma podróż: allegro

tia...patrzylem tyle ze ja w dokladnie przeciwnym kierunku musze leciec slinka.gif a trasy nie wytrzyma napewno ...

Napisano
  • Autor

no to z tego co mi sie udalo ustalic to skrzynia od clipa i od 1.0 maja taka sama bude...roznia sie tylko przelozeniami...

Napisano

jak sie ie myle clip to brazylijska modyfikacja silnika 903, moze mocowania skrzyni nie zmodyfikowali

Napisano
  • Autor

> jak sie ie myle clip to brazylijska modyfikacja silnika 903, moze mocowania skrzyni nie

> zmodyfikowali

cytat z innego forum :

Quote:

Co do dokumentacji silnika Uno Clip 994 cm3 - praktycznie nie istnieje a z częściami podobno są do zdobycia (albo wcale). Ratować się można cząsciami od 127 -1050/1300 - np wszytskie uszczelki, które kosztują grosze a nie chore pieniądze w ASO! W serwisie Fiata na pytanie czy Clip ma coś wspólnego z silnikiem 1050 albo nie wiedzą albo pletą głupoty że jest to inny silnik. Prawda jest taka że ten silnik jest mixem silnika 127 1050/1300. Kopletna głowica z wałkiem w silniku Clip jest głowicą od 127 - 1300, a blok od 1050. Silnik 127 - 1050/1300 odnajdziemy również w Lanci Y10 (występowała również wersjia 1050 Turbo - najmnieszy silnik z doładowaniem dostępny na rynku europejskim).

calosc dostepna na unofanach

Napisano

Jak za tydzień dopiero trasa, to w sam raz czasu na wsadzenie 1.6 16V. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Jak za tydzień dopiero trasa, to w sam raz czasu na wsadzenie 1.6 16V.

tia zeby.GIF najlatwiej by bylo zeby.GIF ale na szczescie udalo mi sie wczoraj zakupic skrzynie do clipa w promocji za 350 zeta hehe.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gif

Napisano

> tia najlatwiej by bylo ale na szczescie udalo mi sie wczoraj zakupic skrzynie do clipa w promocji

> za 350 zeta

za tą cenę to pewnie byś kupił 1.0fire ze skrzynią hehe.gif

Napisano
  • Autor

> za tą cenę to pewnie byś kupił 1.0fire ze skrzynią

mam inny plan zlosnik.gif

Napisano

Jak już temat skrzyń to kontynuujmy. Skrzynia z 899 podejdzie do silników fire? Czy trzeba kombinować nową skrzynię?

Napisano

> Jak już temat skrzyń to kontynuujmy. Skrzynia z 899 podejdzie do silników fire? Czy trzeba

> kombinować nową skrzynię?

nie podejdzie

Napisano

> jak sie ie myle clip to brazylijska modyfikacja silnika 903, moze mocowania skrzyni nie

> zmodyfikowali

Jeszcze powiedz, że skrzynia od clipa będzie pasowała do mojego 903 icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif wtedy by pasowała nawet od zwykłego 1.0 nie FIRE icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> Jeszcze powiedz, że skrzynia od clipa będzie pasowała do mojego 903 wtedy by pasowała nawet od

> zwykłego 1.0 nie FIRE

nie bedzie nic pasowac...inny rozstaw srub...

Napisano

> nie bedzie nic pasowac...inny rozstaw srub...

Rozumiem ok.gif

Napisano

> Jak już temat skrzyń to kontynuujmy.

No właśnie, to ja zadam jeszcze raz pytanie, które kiedyś już chyba zadałem, ale nie dostałem ostatecznej odpowiedzi zlosnik.gif Czy skrzynia z punto 1.2 (fire) pasuje do uno 1.0 fire?

Napisano

to tak, skrzynie mocowaniamy do silnikó fire nie różnią się (chodzi o mocowania silnik-skrzynia), różnica jest w mocowaniu skrzyni do karoseri auta, oraz w tym, że silniki 1.2 miały dwa różne wałki zdawcze do skrzyni (czy jak się to tam zwie)

Napisano

> No właśnie, to ja zadam jeszcze raz pytanie, które kiedyś już chyba zadałem, ale nie dostałem

> ostatecznej odpowiedzi Czy skrzynia z punto 1.2 (fire) pasuje do uno 1.0 fire?

tak

Napisano

> to tak, skrzynie mocowaniamy do silnikó fire nie różnią się (chodzi o mocowania silnik-skrzynia),

> różnica jest w mocowaniu skrzyni do karoseri auta, oraz w tym, że silniki 1.2 miały dwa różne

> wałki zdawcze do skrzyni (czy jak się to tam zwie)

a to, że przełożenia inne to pies? zlosnik.gif

Napisano

> a to, że przełożenia inne to pies?

wiesz... pytał czy pasuje... więc przełożenia pominąłem ;p;p

Napisano

> a to, że przełożenia inne to pies?

a półosie suche/mokre? zlosnik.gif

Napisano

> a półosie suche/mokre?

... ok... powiedziałem co wiedziałem, dopowiedzcie resztę

Napisano

> a półosie suche/mokre?

No ok, to widzę że są jakieś haczyki zlosnik.gif Czyli gdyby miało dojść do zamontowania takiej skrzyni w 1.0 fire, to z jakimi problemami to się może wiązać?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.