Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i chyba poszła mi nagrzewnica

Featured Replies

Napisano

witajcie, od pewnego czasu ubywało mi bardzo powoli płynu w układzie chłodzenia. Wczoraj na domiar złego w taką ulewną pogodę strasznie parowała mi przednia szyba (non stop musiałem mieć włączoną klimę) Macając rękoma nic nie czuje, żeby było mokro. Ma ktoś jakieś pomysły żeby sprawdzić czy to nagrzewnica czy nie?

Napisano

> witajcie, od pewnego czasu ubywało mi bardzo powoli płynu w układzie chłodzenia. Wczoraj na domiar

> złego w taką ulewną pogodę strasznie parowała mi przednia szyba (non stop musiałem mieć

> włączoną klimę) Macając rękoma nic nie czuje, żeby było mokro. Ma ktoś jakieś pomysły żeby

> sprawdzić czy to nagrzewnica czy nie?

Jeżeli Ci szyby paruja mocno to dokładnie je wyczyśc od środka ( tylko dokładnie ) ja tak zrobiłem i teraz mi szyby paruja ale delikatnie smile.gif , spróbuj pierwsze wyczyścic szyby a jak nie to nagrzewnica do wymiany frown.gif

Napisano

ewentualnie zacieka Ci gdzieś woda i paruje jak nagrzejesz auto. Czy szyby są tłuste od środka ? Jeśli nie, to bym nie obstawiał nagrzewnicy jednak.

Napisano

> witajcie, od pewnego czasu ubywało mi bardzo powoli płynu w układzie chłodzenia. Wczoraj na domiar

> złego w taką ulewną pogodę strasznie parowała mi przednia szyba (non stop musiałem mieć

> włączoną klimę) Macając rękoma nic nie czuje, żeby było mokro. Ma ktoś jakieś pomysły żeby

> sprawdzić czy to nagrzewnica czy nie?

Od padniętej nagrzewnicy będziesz miał tłustą szybę , gdzie przetarcie jej np irchą powoduje tylko rozmazywanie nalotu.

Napisano
  • Autor

właśnie jestem na etapie demontażu deski, kupiłem nagrzewnicę ori i będę montował.

Napisano
  • Autor

> w taką pogodę jaka ostatnio jest parowanie szyb przy wyłączonej klimie (jak się ją posiada) to

> niestety norma

ale wcześniej tak nie miałem, nagrzewnica wygląda ok ale uszczelki już nie bardzo niestety dzisiaj już ich nigdzie nie dostane.

Napisano

> ale wcześniej tak nie miałem, nagrzewnica wygląda ok ale uszczelki już nie bardzo niestety dzisiaj

> już ich nigdzie nie dostane.

mamy potworną wilgotność w powietrzu, nawet jak nie pada, imho przejmujesz się na zapas wink.gif

Napisano
  • Autor

> mamy potworną wilgotność w powietrzu, nawet jak nie pada, imho przejmujesz się na zapas

ale już rozebrałem grinser006.gif na gwałt poszukuje dwóch uszczelek o kodzie 46722925 jeśli ktoś z Łodzi lub okolic ma proszę o kontakt, sprawa bardzo pilna.

punto.jpg

punto2.jpg

punto3.jpg

punto4.jpg

punto5.jpg

punto6.jpg

punto7.jpg

punto8.jpg

No i poniżej mój najlepszy pomocnik kotka Bułka

punto9.jpg

Napisano

A filtr kabinowy kolega sprawdził, może to on jest brudny i zbiera wilgoć hmm.gif

Wystarczy go wyjąć na chwilę i wszystko jasne wink.gif

Napisano
  • Autor

> A filtr kabinowy kolega sprawdził, może to on jest brudny i zbiera wilgoć

> Wystarczy go wyjąć na chwilę i wszystko jasne

wymieniam wszystkie filtry co 10tyś i kabinowy był wymieniony kilka dni temu.

Napisano

chyba najprostszym sposobem na węch wziąć.. czujesz taki gryzący zapach?

Napisano
  • Autor

> chyba najprostszym sposobem na węch wziąć.. czujesz taki gryzący zapach?

czułem taki zapach jakby spalenizny ze zgnielizną od pewnego czasu.

Napisano

> czułem taki zapach jakby spalenizny ze zgnielizną od pewnego czasu.

no i jak tam kolega coś zrobił z tą nagrzewnicą??

Nadal szybki tak mocno parują??

Dzisiaj też bez klimy nie dało się jechać. Ledwo ruszyłem z pod bloku a szyby całe zaparowane. Po w łączeniu klimy szybki w parę chwil odparowują, a po jej wyłączeniu, mimo włączonych nawiewów na maxa, czy to na zimno czy na ciepło, zaczynały znowu parować.

Jak to mayster_tcz i floydzik piszą szyba nie jest tłusta, więc może to nie jest nagrzewnica?

P.S. Ila taka nagrzewnica z uszczelkami Cię wyniosła??

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> no i jak tam kolega coś zrobił z tą nagrzewnicą??

jutro montaż bo dopiero dzisiaj nabyłem uszczelki.

> Nadal szybki tak mocno parują??

się zobaczy po złożeniu smile.gif

> P.S. Ila taka nagrzewnica z uszczelkami Cię wyniosła??

> Pozdrawiam

uszczelki 22zł ori, nagrzewnica ori po znajomości.

Napisano

> uszczelki 22zł ori, nagrzewnica ori po znajomości.

Za 2 zwykłe o-ringi zapłaciłeś 22 zł ? Ja jego... crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Za 2 zwykłe o-ringi zapłaciłeś 22 zł ? Ja jego...

nigdzie nie mogłem takich dostać poza tym zawsze oryginały stosuje 22zł to tylko jedna pizza mniej a kropek będzie zadowolony grinser006.gif

Napisano

> Za 2 zwykłe o-ringi zapłaciłeś 22 zł ? Ja jego...

Zawór odpowietrzający do chłodnicy razem z uszczelką to podobny koszt. A to małą plastikowa śrubka z motylkiem + gumowa uszczeleczka...

Napisano

> uszczelki 22zł ori

oringi kupuje sie w sklepach z materialami gumowymi. w takim lepiej zaopatrzonym maja pelna rozmiarowke. smile.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> oringi kupuje sie w sklepach z materialami gumowymi. w takim lepiej zaopatrzonym maja pelna

> rozmiarowke.

cenie są logo smile.gif a tak na poważnie to nie miałem czasu szukać, jakoś jeśli chodzi o auto to na niczym nie oszczędzam.

Napisano
ja tez nie, ale pisales, ze na gwalt potrzebujesz i pilnie, to napisalem...
Napisano

> Zawór odpowietrzający do chłodnicy razem z uszczelką to podobny koszt. A to małą plastikowa śrubka

> z motylkiem + gumowa uszczeleczka...

Ale to jest część specyficzna do co najwyżej kilku modeli auta. A o-ring to po prostu zwykła gumowa uszczelka i Fiat raczej kosmicznej technologii nie wymyslił smile.gif

Napisano
  • Autor

Właśnie skończyłem składanie wnętrza, jutro trasa to się zobaczy czy wszystko będzie dobrze grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.