Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy do 1.2 MPI 99 75 Ps podejdzie sekwencja??

Featured Replies

Napisano

Witam chodzi o samochód starszego pacjent palio 99 1.2 MPI 75 PS. Chce założyć do niego sekwencje a gość mówi nie bo coś tam...że intalacja sekwencyjna nie spełni tu swojej roli. O co chodzi Panowie??

Napisano

> Witam chodzi o samochód starszego pacjent palio 99 1.2 MPI 75 PS. Chce założyć do niego sekwencje a

> gość mówi nie bo coś tam...że intalacja sekwencyjna nie spełni tu swojej roli. O co chodzi

> Panowie??

Zapewne o rodzaj sterowania wtryskiem. W tym silniku jest tzw. full-group czyli wszystkie wtryski "tryskają" jednocześnie, są spięte jednym kabelkiem z ECU. W pełnej sekwencji każdy wtrysk "tryska" osobno wtedy kiedy trzeba (w takim silniku na kole wałka rozrządu jest czujnik fazy).

Niemniej jednak do 1.2 też można zapodać sekwencję, spełni swoją rolę bo rozdzieli gaz po równo na cylindry (lepiej niż mieszalnik).

Ja tak sobie analizuję wtrysk gazu w fazie lotnej i wydaje mi się że pełna sekwencja to jest chyba przerost formy nad treścią. Czas jaki potrzebuje gaz rozprężony by dotrzeć od wtryskiwacza wężykiem do dolotu jest nieporównywalny z tym który potrzebuje benzyna...

Napisano
  • Autor

> Zapewne o rodzaj sterowania wtryskiem. W tym silniku jest tzw. full-group czyli wszystkie wtryski

> "tryskają" jednocześnie, są spięte jednym kabelkiem z ECU. W pełnej sekwencji każdy wtrysk

> "tryska" osobno wtedy kiedy trzeba (w takim silniku na kole wałka rozrządu jest czujnik fazy).

> Niemniej jednak do 1.2 też można zapodać sekwencję, spełni swoją rolę bo rozdzieli gaz po równo na

> cylindry (lepiej niż mieszalnik).

> Ja tak sobie analizuję wtrysk gazu w fazie lotnej i wydaje mi się że pełna sekwencja to jest chyba

> przerost formy nad treścią. Czas jaki potrzebuje gaz rozprężony by dotrzeć od wtryskiwacza

> wężykiem do dolotu jest nieporównywalny z tym który potrzebuje benzyna...

I wszystko jasne. Dziekuje.

Napisano

> Witam chodzi o samochód starszego pacjent palio 99 1.2 MPI 75 PS. Chce założyć do niego sekwencje a

> gość mówi nie bo coś tam...że intalacja sekwencyjna nie spełni tu swojej roli. O co chodzi

> Panowie??

da sie bo pandzioche mam na oku 1,2 z sekwencją

Napisano

> da sie bo pandzioche mam na oku 1,2 z sekwencją

Ale panda ma już (z tego co mi się wydaje) pełną sekwencję.

Napisano

od pół roku mam sekwencje i bangla.

Chwilowe były problemy z instalką, ale na gwarancji zrobili.

Napisano

> da sie bo pandzioche mam na oku 1,2 z sekwencją

tak jak kolega napisał panda 1.2 to juz sekwencja na minikompie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.