Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Preparat antyrdzowy ...

Featured Replies

Napisano

Używał ktoś produktów FERTAN? Macie jakieś opinie o tym specyfiku? Ewentualnie co polecacie hmm.gif

Napisano

> Cortanin albo z droższych Brunox

brunox to szajs. Nadaje sue TYLKO na rdzę,biada jesli znajdzie sie sie kawalek nie zardzewialej blachy - bedzie odpadac. Lakier zaprwkowy nalozony na brunoxa peka i sie luszczy. Na dodatek schnie potwornie dlugo

Polecam podklad okrętowy, mozna klasc i na rdzę i na ocynk. Nazwa handlowa - corrina

jakiś tekst

Napisano

> brunox to szajs. Nadaje sue TYLKO na rdzę,biada jesli znajdzie sie sie kawalek nie zardzewialej

> blachy - bedzie odpadac. Lakier zaprwkowy nalozony na brunoxa peka i sie luszczy. Na dodatek

> schnie potwornie dlugo

Używam Brunox co rok, bo wiadomo jak to jest jak już rdza zacznie wyłazić to nic jej nie powstrzyma ale nie zauważyłem objawów u siebie jakie przedstawiłeś, nie schnie jakoś szczególnie długo i nie odchodzi mi od zdrowej blachy, tym bardziej lakier zaprawkowy czy nawet no name pod kolor w sprayu.

Napisano

z tych ktore stosowalem brunox jest najlepszy ok.gif duzo lepiej sobie radzi od cortaninu f

Napisano

> z tych ktore stosowalem brunox jest najlepszy duzo lepiej sobie radzi od cortaninu f

No to np. mnie teraz pocieszyłeś bo po 3 latach stosowania Brunoxa teraz chciałem spróbować zabawy z cortaninu f

Napisano

> Używał ktoś produktów FERTAN? Macie jakieś opinie o tym specyfiku? Ewentualnie co polecacie

Fertan jest jedyny w swoim rodzaju dzięki jednej właściwości, której z tego co wiem nie ma żaden inny preparat - do prawidłowego działania potrzebuje wilgoci. Poza tym dobrze wnika we wszelakie szczeliny. Ja stosowałem kiedyś z powodzeniem do utrzymania przy życiu tylnej klapy w Felicji, która jak wiadomo rdzewieje już na taśmie montażowej. Efekt był taki, że po 10 latach klapa była jak nowa, bez dziur. Wlewałem Fertana we wszystkie zakamarki w zgrzew, od którego zaczynała się korozja. Preparat sobie podziałał i zasychał. Przy dużej wilgotności (dżdżysta pogoda, myjnia itp) widać było jak się znów uaktywnia i wycieka z niektórych miejsc. Nie wiem jak się trzyma na nim podkład i lakier, ale wg mnie do zabezpieczania miejsc, gdzie nie można dotrzeć (zgrzewy, profile zamknięte) jest niezastąpiony, gdyż nie tworzy "skorupy" pod którą dalej będzie się rozwijać korozja.

Napisano

> Fertan jest jedyny w swoim rodzaju dzięki jednej właściwości,

Coś w stylu Rust Check?

Napisano

> Używał ktoś produktów FERTAN? Macie jakieś opinie o tym specyfiku? Ewentualnie co polecacie

Fertan jest polecany w jednym ze sklepów z częściami do aut 4x4 wink.gif Więc może coś to znaczy smile.gif

Napisano

> Fertan jest polecany w jednym ze sklepów z częściami do aut 4x4 Więc może coś to znaczy

Że producent Fertanu posmarował sklepowi, aby go polecać? Różnie bywa...

Napisano

> Fertan jest polecany w jednym ze sklepów z częściami do aut 4x4 Więc może coś to znaczy

Sklep ma to jako dodatek do oferty, czy mają szerszą ofertę tego typu środków?

Napisano

> Sklep ma to jako dodatek do oferty, czy mają szerszą ofertę tego typu środków?

Jedni polecają TO ( sklep ), a inni TO smile.gif

Napisano

> Że producent Fertanu posmarował sklepowi, aby go polecać? Różnie bywa...

HGW jak to mówią smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.