Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skradzione kluczyki, jak sobie poradzić?

Featured Replies

Napisano

Uszanowanko.

Mój brat Ma UNO 1.0 fire. Parę dni temu ktoś wyciągnął mu w szatni kluczyki z kurtki. Jako, że trochę szkoda pieniędzy na fachowców od włamywania do aut jest ciekawy czy da się zrobić to we własnym zakresie bez wybijania szyby. Czy wymiana stacyjki to duży problem?

Dodam, że a aucie nie ma immobilizera czy innych tego typu rzeczy, jest jedynie alarm ale i tak jakiś czas temu został odłączony, bo szwankował.

Czy warto szukać zamków i stacyjki na złomowisku? Czy w ogóle tam kupię jakieś wkładki czy lepiej szukać nowych?

Jeszcze na koniec dopiszę, że brat ma zapasowy kluczyk, ale jest on złamany, bo jakiś czas temu się mocował na mrozie i go ułamał. Niestety pół kluczyka się zapodziała, ostała się druga połówka. Czy jakiś fachowiec o dorabiania kluczy jest w stanie

dorobić kluczyk na bazie złamanego kluczyka? Pewnie nie, ale może spytać warto tongue.gif

pozdrawiam

Napisano

na bazie złamanego da się dorobić, ale musi miec obie części...

Jeżeli chodzi o wkładki to chyba za komplet coś koło 50 zł jest więc chyba nie ma się co bawić w używki... ale nie wiem jak ze stacyjką

Napisano

Brat ma 3d czy 5? jak 5 to wyciągnijcie tylną trójkątną szybkę 270751858-jezyk.gif niech kupi komplet wkładek, koszt 40-50 zł i tyle. Co po tym jak dorobi kluczyk skoro ktoś kto zapierniczył kluczyki mu zakosi ten samochód

Napisano

> Brat ma 3d czy 5? jak 5 to wyciągnijcie tylną trójkątną szybkę niech kupi komplet wkładek, koszt

> 40-50 zł i tyle. Co po tym jak dorobi kluczyk skoro ktoś kto zapierniczył kluczyki mu zakosi

> ten samochód

To ciekawe co na to VAG-owcy? U mnie koledzy pod szkołą (2x Golf 3, Seat Cordoba, Audi 80 b3, VW Passat b3) otwierają swoimi kluczykami każdy z tych samochodów. Fakt, do stacyjki nie pasuje, ale środek można wyczyścić (czyt. radio, CB itp.)sick.gif

Napisano

> Ja zawsze otwieram tak jak mi alarm zamknie kluczyk w środku

Niezłe yikes.gif

Napisano

> Ja zawsze otwieram tak jak mi alarm zamknie kluczyk w środku

potwierdzam, sposób działa na 100% w uno, cc, golfie 3, maluchu i clio z prezentacji (miałem okazje sprawdzać ;p;p)

Napisano

> Czy wymiana stacyjki to duży problem?

może warto ten manual przeczytać fiatuno.pl

Napisano

Zaraz mi się przypomina "Usterka" jak się dobierali do Octavii. Młodziak przyszedł i zrobił to w 10 sek., a inni się męczyli po godzinie, łamali wiertła, uszkadzali uszczelki sciana.gif

W tym przypadku trzeba będzie opanować węzeł marynarski

Napisano
  • Autor

Dzięki serdeczne za odpowiedzi.

Brat ma 3D wiec wyciągnięcie szybki nie wchodzi w grę.

Dzięki za filmik instruktażowy, spróbuję, chociaż to chyba nie jest takie łatwe. No i dzięki za linka odnośnie wymiany bębenków, chyba będzie trzeba zakupić komplet nowych wkładek, ewentualnie jeszcze podjadę na złom, ale chyba nie warto oszczędzać na jakiś używkach. No chyba, że za darmo dadzą w co wątpię.

Napisano

> Dzięki serdeczne za odpowiedzi.

> Brat ma 3D wiec wyciągnięcie szybki nie wchodzi w grę.

> Dzięki za filmik instruktażowy, spróbuję, chociaż to chyba nie jest takie łatwe. No i dzięki za

> linka odnośnie wymiany bębenków, chyba będzie trzeba zakupić komplet nowych wkładek,

> ewentualnie jeszcze podjadę na złom, ale chyba nie warto oszczędzać na jakiś używkach. No

> chyba, że za darmo dadzą w co wątpię.

Jak byś robił wkładki w drzwiach 3d to uzupełnij manuala na fiatuno - ja nie wiem jak się do tego zabrać, a drażni mnie zbyt duża liczba kluczyków crazy.gif

A tylną szybę jeśli tylko nie jest uchylna to da się wyjąć/wypchnąć - też jest na uszczelce zlosnik.gif

Napisano

> Jak byś robił wkładki w drzwiach 3d to uzupełnij manuala na fiatuno - ja nie wiem jak się do tego

> zabrać, a drażni mnie zbyt duża liczba kluczyków

co do manuala... może napisz do autora albo do MODeratorów na fiatuno.pl albo sam napisz manuala hmm.gif

Napisano

> co do manuala... może napisz do autora albo do MODeratorów na fiatuno.pl albo sam napisz manuala

Tak jak pisałem wyżej nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, poza tym jedynym zadaszonym miejscem, gdzie mógłbym teraz cokolwiek zrobić jest parking w galerii handlowej oslabiony.gif

Napisano

> Tak jak pisałem wyżej nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, poza tym jedynym zadaszonym miejscem,

> gdzie mógłbym teraz cokolwiek zrobić jest parking w galerii handlowej

manuala czy artykuł na fu.pl pisze sie tak samo jak stronkę o sobie cool.gif

Napisano

> manuala czy artykuł na fu.pl pisze sie tak samo jak stronkę o sobie

Tylko potrzeba czegoś czego nie mam - doświadczenia wyniesionego z przeprowadzonej operacji 270751858-jezyk.gif Poza tym wiesz ile czasu się zbierałem do stronki o mnie 270751858-jezyk.gif ?

Napisano
  • Autor

Póki co to jestem w trakcie poszukiwań najtańszych bębenków. W necie najtaniej za 62zł z wysyłką, ale jeszcze w Poznaniu popytam.

Na złomowisku w Swarzędzu jak dzwoniłem to chciał ....20zł od jednego bębenka screwy.gif

Napisano

> Póki co to jestem w trakcie poszukiwań najtańszych bębenków. W necie najtaniej za 62zł z wysyłką,

> ale jeszcze w Poznaniu popytam.

> Na złomowisku w Swarzędzu jak dzwoniłem to chciał ....20zł od jednego bębenka

A ja byłem w Łodzi w Bilex'ie, skromne 210zł, sprzedawane wyłącznie w komplecie icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

Bębenki już w sumie zamówiłem na allegro, ale mam małe pytanie jeszcze. Brat znalazł gdzieś w domu kluczyk, który przypomina samochodowy. Czy mógłby ktoś z Was zmierzyć jaka jest długość kluczyka w UNO? Bo nie wiadomo czy może był dorobiony kiedyś kluczyk i się właśnie znalazł czy może on od czegoś innego.

Tutaj fotka tego kluczyka:

http://images36.fotosik.pl/184/055249133c16d64f.jpg

p.s.

Pytam, bo auto stoi daleko od domu i trochę szkoda czasu i kasy na dojazd, żeby sprawdzić wink.gif

Napisano

> To nie jest kluczyk z Uno

Czasami do korków wlewu paliwa na kluczyk takie dawali, oczywiście to były jakieś zamienniki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.