Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kręci, nie pali

Featured Replies

Napisano

Dziś rano próbuję odpalić - rozrusznik kręci mocno, auto nie zapala, w ogóle nie zaskakuje nawet na chwilę. Jeszcze wczoraj wszystko działało elegancko, palił bez najmniejszego problemu. Podejrzewam że po wczorajszej i nocnej ulewie coś zawilgło - no i mam pytanie. Kable i świece nowe. Co jeszcze jest podatne na zawilgocenie?

Napisano

wszelkie polaczenie elektryczne. sprawdz tez czy jakas wtyczka nie odpieła się, bezpiecznik nie spalił.

Napisano

> Dziś rano próbuję odpalić - rozrusznik kręci mocno, auto nie zapala, w ogóle nie zaskakuje nawet na

> chwilę. Jeszcze wczoraj wszystko działało elegancko, palił bez najmniejszego problemu.

> Podejrzewam że po wczorajszej i nocnej ulewie coś zawilgło - no i mam pytanie. Kable i świece

> nowe. Co jeszcze jest podatne na zawilgocenie?

A może pompa powiedziała pa pa?

Napisano

mi dziś silnik zaczął za to wariować... zaczął się dusić i dławić na niższych obrotach... jak by nie miał siły ciągnąć wozu... no szok...

Napisano

> Dziś rano próbuję odpalić - rozrusznik kręci mocno, auto nie zapala, w ogóle nie zaskakuje nawet na

> chwilę. Jeszcze wczoraj wszystko działało elegancko, palił bez najmniejszego problemu.

> Podejrzewam że po wczorajszej i nocnej ulewie coś zawilgło - no i mam pytanie. Kable i świece

> nowe. Co jeszcze jest podatne na zawilgocenie?

po dłuższym postoju jak przekręcisz kluczyk na zapłon słychac pompe ??

Napisano

> mi dziś silnik zaczął za to wariować... zaczął się dusić i dławić na niższych obrotach... jak by

> nie miał siły ciągnąć wozu... no szok...

rozregulował się może gazik tuk.gif

Napisano

> rozregulował się może gazik

jaki gaznik... 1,6 16v to wtrysk...

Napisano

> GAZIK GAZ

zalezy jaka ma instalke zeby.GIF

Napisano

Wiadomo, oprócz podstawowych rzeczy typu kable, świece, iskra, paliwo, sprawdź czujnik położenia wału i jego wtyczkę.

Napisano

> GAZIK GAZ

też wtrysk ! xP BRC ! to od tej cholernej wilgoci...

Napisano
  • Autor

Dziś rano zaholowałem auto do mechanika ( w zasadzie to byłem umówiony na inna robotę z zawieszeniem, ale to wyszło przy okazji ). Trochę sie naszukał, ale jak zobaczyłem co było przyczyną to zdębiałem. Otóż pasek rozrządu przeskoczył o prawie pół obrotu koła na wałku - nie mam pojęcia kiedy i jak to się mogło stać - autem normalnie dojechałem do domu i zgasiłem, a wczoraj już działo się to co opisywałem. Pasek miał 20 kkm dopiero, Gates. Na szczęscie nic więcej sie nie stało, nie wiem nawet czy ten silnik jest kolizyjny czy nie ( wiem że w moim Puncie jest bezkolizyjny ).

Napisano
  • Autor

aha, no i żadnych prób zapalania na pych oczywiście nie było

Napisano

> szczęscie nic więcej sie nie stało, nie wiem nawet czy ten silnik jest kolizyjny czy nie

Nie miałeś szczęścia wink.gif ten silnik po prostu jest bezkolizyjny zlosnik.gif w 1,6 lub 1,4 to by się działo confused.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.