Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stukanie pukanie drzwi przednich

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pytanie może komuś działo się coś takiego. Nie mogę dokładnie określić miejsca ale jak zapalam auto bądź stoje na światłach na wolnych obrotach coś stuka puka w drzwiach przednich pasażera tak jakby blacha czy coś takiego. Wiem że jest to mało konkretny opis ale może komuś takie coś się działo i zlokalizował usterkę. Dodam że auto nie było bite. ;-)

Napisano

u mnie co prawda efekty dźwiękowe były uzależnione od kołysania auta na boki, ale to mogłoby być to:

w drzwiach miałem wstawkę wygłuszającą (a przynajmniej resztki ją przypominały) przyklejoną do blachy drzwi za szybą. Zestarzała się, skruszała, odklejać się zaczęła i obijać się o blachę. długo mi zajęło zlokalizowanie przyczyny.

spróbuj na postoju pokołysać autem na boki i posłuchać, czy odgłos się nie pojawia ok.gif

Napisano

u mnie stukały drzwi podczas jazdy bo nierównej (niekoniecznie dziurawej) nawierzchni, wystarczyło, żeby się nadwozie "bujało".

Powodem były luzy na skoblu zamków drzwi - skobel owinąłem parę razy taśma izolacyjną plastikową i cisza nastała.

Napisano
  • Autor

> u mnie stukały drzwi podczas jazdy bo nierównej (niekoniecznie dziurawej) nawierzchni,

> wystarczyło, żeby się nadwozie "bujało".

> Powodem były luzy na skoblu zamków drzwi - skobel owinąłem parę razy taśma izolacyjną plastikową i

> cisza nastała.

Możliwe że to będzie to, jak tylko pogoda na to pozwoli będe sprawdzał. A tak na marginesie jeżeli kolega taki jak to jest napisane pod avatarem weteran to proponuje małe spotkanie (spocik) w bielsku. wink.gif wtedy mógłbym oddać do przeglądu auto u tak doświadczonego stilomaniaka.

Napisano

> wtedy mógłbym oddać do przeglądu auto u tak doświadczonego stilomaniaka.

Ale stilo to on krótko ma oink.gif

A co do tematu, to u mnie też hałasował zamek i zastosowałem (z sukcesem) podobne rozwiązanie zlosnik.gif

Napisano

> A tak na marginesie jeżeli kolega taki jak to jest napisane pod avatarem weteran to proponuje małe spotkanie (spocik) w

> bielsku. wtedy mógłbym oddać do przeglądu auto u tak doświadczonego stilomaniaka.

weteranem to ja jestem AK, ale stilo mam od 4 m-cy dopiero. Patent ten przetestowałem już w Punto które miałem wcześniej.

Co do spota ja nie widze problemu. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Powodem były luzy na skoblu zamków drzwi - skobel owinąłem parę razy taśma izolacyjną plastikową i

skoblu zamków drzwi

Skobel? Jakies podpowiedzi?

Napisano

> skoblu zamków drzwi

> Skobel? Jakies podpowiedzi?

W Stilo często w starszych autach odkleja się poszycie zewnętrzne drzwi od wzmocnienia (rura wzmacniająca drzwi). Rura ta oryginalnie przyklejona jest jakąś brązową masą. W moim przypadku wystarczyło lekko pięścią postukać w drzwi z zewnątrz i było słychać brzęczenie jakby luźnej blachy. Jeśli masz podobnie, to podpowiem jak to usunąć.

Napisano

> skoblu zamków drzwi

> Skobel? Jakies podpowiedzi?

element zamka przyczepiony do nadwozia, w który wczepia się zamek znajdujący się w drzwiach. Owinąć taśmą trzeba tą czarna tuleje plastikową.

A czy to ten problem, łatwo sprawdzić - jak się tłucze to otwórz drzwi - jak przestanie - to jest to.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.