Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

blokują się koła tylne po raz 1566783

Featured Replies

Napisano

Wiem ,że dużo osób ma z tym problem. U mnie tkwi w tym ,że chyba osadza się rdza bo auto na deszczu stoi 1h i już tył blokuje albo siada pulsacyjnie jak delikatnie hamuje. Jak nie pada jest ok. Żeby zniwelować ten efekt to muszę przejechać kawałek na ręcznym.

Mam już tego dosyć. Dziś koleś mi wyjechał przed pysk przy 70km/h jak depłem po hamulcu postawiło mnie bokiem i leciałem na kolesia z przeciwka oslabiony.gif

Czy wystarczy wymiana szczęk na firmowe czy trzeba bębny? Co polecacie? Bo wiem ,że mam zamienniki jakieś szajskie crazy.gif

Napisano
  • Autor

wymieniałem obudowę bębna z jednej strony, przeleciałem klocki i bębny papierem i było super, ale na krótko crazy.gif

Co popieścić dokładnie? zlosnik.gif

Czytam na innych forach ,że to wina zamienników. Powiedzcie tylko czy wystarczy wymienić szczęki na ori czy bębny też?

Napisano

Konfiguracji tyłu miałem sporo,od szczęk ferodo do polskich,,odrodzenie'' z gdańska.

Nie blokowały tyłu na mokrym i w wilgotne dni przez pierwsze km-fiatowkie bębny i boscha.Ze szczęk-fiatowskie z pierwszego montarzu,bosch,trw.wymień też górną i dolną sprężynę zpinającą szczęki-jedne wielokrotnie zakładane też mają lekki wpływ.

Napisano
  • Autor

czyli najlepiej wymienić i szczęki i bębny?

Napisano

wlej troche oleju do bębnów... na początku będzie troche miękki pedał ale jak sie olej przepali to masz blokowanie z głowy na pare miesięcy...

Napisano

> wlej troche oleju do bębnów... na początku będzie troche miękki pedał ale jak sie olej przepali to

> masz blokowanie z głowy na pare miesięcy...

czyli innego sposobu nie ma ??

Napisano
  • Autor

wyczytałem ,że wymiana szczęk na ori fiatowskie rozwiązuje problem

Polecam wątek kolegi Psychika KLIK

Napisano

Wiesz powiem Ci tak składałem na nieorginalnych szczenach, i wszystko jest good. Oczywiscie wymiana trwała kolo 2,5 godziny bo wszystko musialem wyczyscic niektore elementy podpilowac odpowiednio nasmarować itp ale efekt super

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.