Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ulter vs michael speeder

Featured Replies

Napisano

> wow, trochę się odpowiedzi posypało... dzięki wszystkim za opinie

> można powiedzieć że kolejny pomysł upadł... a może chip.

gwint jest za jedyne 800 zlosnik.gif

jurkow, wydaje mi się że novitec miał w ofercie spreżyny pod mjet-teraz ich nie widzę :hhm:

chip też ci odradzą bo niby sprzęgło nie wytrzymuje zlosnik.gif

ja chciałem kombinować z zawieszeniem ze 100hp, wg mnie winno być p&p, cenowo nie wiem jak wyjdzie-myślę że bez tragedii, 1.4 wagowo powinien byc podobny do 1.2mjet (bo to jest w zasadzie 1.2 a nie 1.3 biglaugh.gif) winno usiąść w miar ok, ale to tylko moja teoria zlosnik.gif

alfa 147 1.9 mjet na zawieszeniu gta daje radę zlosnik.gif tak czytałem grinser006.gif

Napisano

> JUż pisalismy o tym ze jak cos jest do wszystkiego.... to do 1.1 i 1.2 pasuje ale do 1.3 tak jakos

> pasować nie chce. Silnik z osprzętem dużo cięższy jest i dlatego sa problemy

Dokładnie, nawet na ostatnim spocie rozmawialismy o tym.

Co do wydechu to albo poszukac producenta i zapytac wprost czy robi jakies wydechy do diesle i ile by to kosztowało, nawet zadac takie pytanie do Ultera lub jesli chodzi o glebe to napisz do tej firmy. Gosc mi sprowadzała FK wiec i moze do diesla cos w niemcach znajdzie ok.gif

Napisano

> Dokładnie, nawet na ostatnim spocie rozmawialismy o tym.

> Co do wydechu to albo poszukac producenta i zapytac wprost czy robi jakies wydechy do diesle i ile

> by to kosztowało, nawet zadac takie pytanie do Ultera lub jesli chodzi o glebe to napisz do

> tej firmy. Gosc mi sprowadzała FK wiec i moze do diesla cos w niemcach znajdzie

tak jak mówiłeś, napisałem do Ulter'a z pytaniem o tłumik do diesel'a. Co prawda nie odpisali mi lecz zadzwonili, z czego jestem zadowolony i wytłumaczyli wszystko. Tak więc tłumiki różnią się tylko (tak jak Vito powiedział) szerokością rury dolotowej, Ulter-Sport jako firma nie mają dostępu do akurat takich danych, ale jeżeli sam będę znał ten wymiar - to nie ma problemu.

Po prostu muszę zamówić, na stronie http://www.ulter.com.pl/ tłumik dedykowany do zwykłej Pandy, z końcówką jaką będę chciał, a w uwagach zaznaczyć iż jest to wersja Diesel i średnica rury dolotowej jest inna, i trzeba ją podać. Teraz najważniejsze, cena... pozostaje bez zmian, czyli taka sama jak do benzyny - ok 410 PLN.

I teraz nasuwa się pytanie: Zna ktoś ten wymiar ?? smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

Tak myslalem ze ULTER da Ci znac czy sa w stanie zrobic taki tłumik ok.gif

Az jestem ciekaw jak on bedzie sprawował sie w dieslu ok.gif

Napisano

> Tak myslalem ze ULTER da Ci znac czy sa w stanie zrobic taki tłumik

> Az jestem ciekaw jak on bedzie sprawował sie w dieslu

Ja też, tylko najpierw muszę dorwać ten wymiar, a nie mam warunków żeby go zmierzyć...

Napisano
  • Autor

> Po prostu muszę zamówić, na stronie http://www.ulter.com.pl/ tłumik dedykowany do zwykłej Pandy, z

> końcówką jaką będę chciał, a w uwagach zaznaczyć iż jest to wersja Diesel i średnica rury

> dolotowej jest inna, i trzeba ją podać. Teraz najważniejsze, cena... pozostaje bez zmian,

> czyli taka sama jak do benzyny - ok 410 PLN.

> I teraz nasuwa się pytanie: Zna ktoś ten wymiar ??

> Pozdrawiam

to wraz o 71 zeta drozej niz za.... ultera

a nie pomyslales o tym by kupic ulterka do benzyny i u pierwszego lepszego tlumikarza dopasowac (obciac lekko rure wlotowa i dospawac o odpowiedniej srednicy?)

Napisano

> Ja też, tylko najpierw muszę dorwać ten wymiar, a nie mam warunków żeby go zmierzyć...

Weź suwmiarkę podnieś auto i zmierz grinser006.gif ja bym tak zrobił grinser006.gif nawet na parkingu pod blokiem zlosnik.gif

Napisano

> a nie pomyslales o tym by kupic ulterka do benzyny i u pierwszego lepszego tlumikarza dopasowac

> (obciac lekko rure wlotowa i dospawac o odpowiedniej średnicy?)

prawie na jedno wyjdzie, jeżeli chodzi o koszty, a będzie z fabryki.

jutro pojadę do ASO i może tam mi powiedzą/zmierzą rurę z magazynu. A jak nie to zrobię jak Vito mówi, podniosę pod akademikiem... tylko muszę suwmiarkę skołować.

Napisano

moim zdaniem szkoda kasy na tlumik sportowy do diesla. w dieslu bardzo ciezko uzyskac jakis fajny dzwiek wydechu a nawet jak juz cos uzyskamy, to nigdy nie bedzie to brzmialo jak w benzynie a bedzie po prostu buczalo. lepiej kupic sama koncowke ultera i dospawac a tlumik pomalaowac na czarno.

Napisano
  • Autor

> Weź suwmiarkę podnieś auto i zmierz ja bym tak zrobił nawet na parkingu pod blokiem

bez podnozenia tez podejdzie - ewentulanie lewym kolem najechac na kraweznik - w zupelnosci wystarczy

Napisano

> jesli chodzi o glebe to napisz do

> tej firmy. Gosc mi sprowadzała FK wiec i moze do diesla cos w niemcach znajdzie.

napisałem od razu do kolesia z allegro o te sprężyny do MJ z pytaniem, czy ma, lub czy może sprowadzić. Dzisiaj z rana otrzymałem taką o to odpowiedź:

"witam

panda wychodzi z jednym zawieszeniem

na aukcji przesylam zestaw do panskiego auta

pozdrawiam

http://www.allegro.pl/item1058402574_fiat_panda_2_gingo_sprezyny_35_40_mm_od_fk_tuning.html "

i to tyle. co Wy na to?

PS. Wolfi, tak w ogóle to Najlepszego 20.GIF

Napisano

No tak Wolfi takie ma u siebie tylko że 1,3MJ jest cięższy silnik więc przód ładnie usiądzie coś pewnie koło -50 a Tył -30 ok.gif

Napisano

> i to tyle. co Wy na to?

No takie same mam i bedzie z przodu nisko nawet bardzo a z tyłu koza, chyba ze bedziesz sie bawił w rzemioslo i ciął z tyłu zwoje by równo siadła hmm.gif

> PS. Wolfi, tak w ogóle to Najlepszego

thx ok.gif

Napisano

> No takie same mam i bedzie z przodu nisko nawet bardzo a z tyłu koza, chyba ze bedziesz sie bawił w

> rzemioslo i ciął z tyłu zwoje by równo siadła

nie mam zamiaru się bawić, narazie sobie odpuszcze.

> thx

prosze bardzo zlosnik.gif

Napisano

> No tak Wolfi takie ma u siebie tylko że 1,3MJ jest cięższy silnik więc przód ładnie usiądzie coś

> pewnie koło -50 a Tył -30

nie ładnie tylko do bani bo charakterystyka się zmieni zlosnik.gif

Napisano

> No takie same mam i bedzie z przodu nisko nawet bardzo a z tyłu koza, chyba ze bedziesz sie bawił w

> rzemioslo i ciął z tyłu zwoje by równo siadła

> thx

cięcie tyłu to nie rzemiosło zlosnik.gif

Napisano

> cięcie tyłu to nie rzemiosło

To standard w SC wiec i u nas niewykluczone grinser006.gif

Napisano

> To standard w SC wiec i u nas niewykluczone

tylko raz w tym "uczestniczyłem" zlosnik.gif

ale oni mają zboczenie w tej materii biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.