Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zgrzyta skrzynia po wymianie

Featured Replies

Napisano

witam mam problem moja skrzynia powiedziała pa pa , pojechalem na szrot oczywiście brak, ale okazało się że identycznie wygląda skrzynia od punto 1.2, przełożyłem ze swojej sprzęgło hydrauliczne założyłem nowe zestaw tarcza docisk, i łożysko, zmieniłem także mechanizm wybierania biegów od palio. wszystko poskładałem, odpalone i tak jedynka i dwójka w miarę trójka i czwórka wchodzi ale ciężko piątka i wsteczny nie dają się wbić bez zgrzytania. na postoju wszystko chodzi idealnie. i teraz czy jest jakaś regulacja czy kupiłem bubla..

Napisano

> witam mam problem moja skrzynia powiedziała pa pa , pojechalem na szrot oczywiście brak, ale

> okazało się że identycznie wygląda skrzynia od punto 1.2, przełożyłem ze swojej sprzęgło

> hydrauliczne założyłem nowe zestaw tarcza docisk, i łożysko, zmieniłem także mechanizm

> wybierania biegów od palio. wszystko poskładałem, odpalone i tak jedynka i dwójka w miarę

> trójka i czwórka wchodzi ale ciężko piątka i wsteczny nie dają się wbić bez zgrzytania. na

> postoju wszystko chodzi idealnie. i teraz czy jest jakaś regulacja czy kupiłem bubla..

Czym ja zalales?

Napisano
  • Autor

> olej magneti mirelli 75w90

zmiana wersji postawiłem dziada na kołach na sucho wchodzą biegi ale dość ciężko a na odpalonym silniku nie wchodzi żaden

Napisano

> zmiana wersji postawiłem dziada na kołach na sucho wchodzą biegi ale dość ciężko a na odpalonym

> silniku nie wchodzi żaden

no to chyba wina sprzegla hmm.gif

Napisano

> no to chyba wina sprzegla

wygląda jakby sprzęgło nie rozłączało skrzyni...

nie pamiętam czy jest takie śmieszne okienko w obudowie sprzęgła w S/P (w Uno jest) tam widać kiedy tarcza sprzęgła zatrzymuje się po rozłączeniu...

może za słabo naciągnięta linka sprzęgła? wysprzęglik zużyty?

Napisano

> wygląda jakby sprzęgło nie rozłączało skrzyni...

> nie pamiętam czy jest takie śmieszne okienko w obudowie sprzęgła w S/P (w Uno jest) tam widać kiedy

> tarcza sprzęgła zatrzymuje się po rozłączeniu...

> może za słabo naciągnięta linka sprzęgła? wysprzęglik zużyty?

wlasnie w kaslzu tez jest taki trójkącik odkręcany i widac jak na dłoni, tarcze, docisk i łozysko wyciskowe.

Napisano
  • Autor

> wlasnie w kaslzu tez jest taki trójkącik odkręcany i widac jak na dłoni, tarcze, docisk i łozysko

> wyciskowe.

zobaczę dzięki sprzęgło jest całe nowe, a linki tutaj nie ma tylko popychacz hydrauliczny, byłem u gościa który zajmuje się skrzyniami powiedział mi że jak skrzynia poleży bez oleju to trzeba odpalić samochód i tak z pól godziny niech chodzi na wolnych obrotach, musi wszędzie olej się dostać i muszą się poustawiać synchronizatory. Zobaczę wieczorem.

Napisano
  • Autor

> zobaczę dzięki sprzęgło jest całe nowe, a linki tutaj nie ma tylko popychacz hydrauliczny, byłem u

> gościa który zajmuje się skrzyniami powiedział mi że jak skrzynia poleży bez oleju to trzeba

> odpalić samochód i tak z pól godziny niech chodzi na wolnych obrotach, musi wszędzie olej się

> dostać i muszą się poustawiać synchronizatory. Zobaczę wieczorem.

Skrzynia hula aż milo "dziadek" miał rację yay.gifzakrecony.gifrotfl.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.