Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Scenic 1.9 dCi - 2004 problem z ręcznym

Featured Replies

Napisano

Witam,

Brat ma Scenica 2004 r 1.9dCi i problem z rozładowującym się akumulatorem. Podszedł rano do samochodu i nie odpalił. Sprawdziłem napięcie na aku, było 3 V !!! Sprawdziłem ładowanie, jest ok. Podpiąłem amperomierz aby sprawdzić pobór prądu w stanie spoczynku i ku mojemu zdziwieniu wynosi prawie 2A ! Posprawdzaliśmy wszystkie lampki, nic w wewnątrz się nie świeci.

Wyciągaliśmy bezpieczniki, które są pod maską i to samo. Nie udało nam się dojść do bezpieczników 20-30 A, bo są za głęboko osadzone w skrzynce.

Może to ma znaczenie, ale pojawił się komunikat o hamulcu ręcznym "Handbremse Fehlfunktion", choć działa hamulec prawidłowo. Może to on jest winowajcą tego ogromnego poboru prądu?

Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

rozumiem, że ręczny elektryczny - po prostu nie zaciągajcie i już będzie wiadomo, czy pobiera prąd czy nie

Napisano
  • Autor

> rozumiem, że ręczny elektryczny - po prostu nie zaciągajcie i już będzie wiadomo, czy pobiera prąd

> czy nie

Nie zaciągaliśmy i niestety to samo. Pobór się nie zmienił znacząco.

Napisano

> Nie zaciągaliśmy i niestety to samo. Pobór się nie zmienił znacząco.

No to jakies szczypce w dlon i jazda po kolei wszystkie bezpieczniki waytogo.gif

Powodzenia życze i wspołczuje bratu samochodu przytul.gif20.GIF

Napisano

A może po prostu akumulator się skończył ..... i trzeba kupić nowy

Napisano
  • Autor

> A może po prostu akumulator się skończył ..... i trzeba kupić nowy

Nie, ako jest O.K. Jak pisałem wcześniej, w stanie spoczynku pobiera prawie 2A. Na 100% coś obciąża ako, ale ciężko znaleźć co. Wyciągaliśmy prawie wszystkie bezpieczniki z podłączonym amperomierzem i pobór się nie zmienił.

Napisano

> Witam,

> Brat ma Scenica 2004 r 1.9dCi i problem z rozładowującym się akumulatorem. Podszedł rano do

> samochodu i nie odpalił. Sprawdziłem napięcie na aku, było 3 V !!! Sprawdziłem ładowanie, jest

> ok. Podpiąłem amperomierz aby sprawdzić pobór prądu w stanie spoczynku i ku mojemu zdziwieniu

> wynosi prawie 2A ! Posprawdzaliśmy wszystkie lampki, nic w wewnątrz się nie świeci.

> Wyciągaliśmy bezpieczniki, które są pod maską i to samo. Nie udało nam się dojść do bezpieczników

> 20-30 A, bo są za głęboko osadzone w skrzynce.

> Może to ma znaczenie, ale pojawił się komunikat o hamulcu ręcznym "Handbremse Fehlfunktion", choć

> działa hamulec prawidłowo. Może to on jest winowajcą tego ogromnego poboru prądu?

> Z góry dzięki za pomoc.

u mnie (w innym aucie) kiedyś była jakaś awaria styków w tylnej klapie i bez przerwy paliła się żarówka oświetlenia bagażnika. może to coś w tym stylu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.