Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat 126p

Featured Replies

Napisano

witam.

zastanawiam sie nad dwoma rozwiazaniami, tuningiem seryjnego silnika lub wstawieniem 1.0 z uno.

mam znajomego ktory z seryjnego maluchowskiego

wycisnie kolo 40 km. moje pytanie czy to bedzie sie w miare odpychalo

czy lepiej wsadzic 1.0 z uno i jego modyfikowac?

Napisano

> witam.

> zastanawiam sie nad dwoma rozwiazaniami, tuningiem seryjnego silnika lub wstawieniem 1.0 z uno.

> mam znajomego ktory z seryjnego maluchowskiego

> wycisnie kolo 40 km. moje pytanie czy to bedzie sie w miare odpychalo

> czy lepiej wsadzic 1.0 z uno i jego modyfikowac?

Odpychac to moze się będzie ale będzie pewnie tez awaryjne ok.gif Daj 1.0 z uno ok.gif

Napisano

lepiej odrazu 1.1 albo 1.2 ;p;p większy potencjał, chcesz robić coś do rajdów czy spokojnej jazdy... a i jak coś pytaj kolegi żuraw, z tego co wiem ma spore doświadczenie w tym temacie

Napisano

1,0 starsze konstrukcyjnie i duzo pali. najlepiej to 1,2, a jak nie to 1,1 z sejko. Nacentomani idzie za male pieniadze wyrwac taki i seryjna skrzynia jeszcze to jakos uciagnie, bo z 1,2 moze byc juz kiepawo. Dla mnie seryjna skrzynia jest juz przy 900 zakrótka zeby.GIF

Napisano

> 1,0 starsze konstrukcyjnie i duzo pali. najlepiej to 1,2, a jak nie to 1,1 z sejko. Nacentomani

> idzie za male pieniadze wyrwac taki i seryjna skrzynia jeszcze to jakos uciagnie, bo z 1,2

> moze byc juz kiepawo. Dla mnie seryjna skrzynia jest juz przy 900 zakrótka

Odnośnie 1.1 się zgodzę ale jeżeli wg Ciebie 1.0 dużo pali to chyba nigdy nie jechałeś samochodem z tym silnikiem

Napisano

a może 1.2 z punto? zlosnik.gif

klik

Napisano

> bo z 1,2

> moze byc juz kiepawo. Dla mnie seryjna skrzynia jest juz przy

> 900 zakrótka

krótka raz, a dwa, że łatwo mojżna zajeździć ją, przeguby albo półosie hehe.gif

Napisano

przeguby mam tripody i nowe półosie i zalezy jak kto jeździ i gdzie zeby.GIF

Nie jezdzilem z 1,1, ale widze z mojej 900 ze slabizna i kazdy teraz 1,2 wsadza, a znajomy mial 1,0 z uniaka i narzekał na spalanie, chociaz moja 900 łyka 8 litrow jak nic w miescie

Napisano

1.0, 1.1 i 1.2 to silniki rodziny fire, konstrukcyjnie identyczne...

a co do spalania... u mnie waha się od 4,5 (trasa ciągle 90, delikatnie itp) do 10 litrów (zima i korki w krk z jazdą do odcinki między światłami)... średnio koło 6-6,5 litrów... winą defakto takiego spalania jest bardzo krótka skrzynia (osobiście na 5-ce przy 90km/h mam ponad 3tys rpm)

kwestia taka, że 1.0 można ze skrzynią dorwać za 300 zł, z 1.1 i i 1.2 jest już gorzej... powiedz Siwy jakie masz fundusze i w co celujesz, z 1.0 jakbyś nawet wsadził 16v itp, to max uzyskasz koło 65-70 KM, z 1.2 nieco więcej...

Napisano

> przeguby mam tripody i nowe półosie i zalezy jak kto jeździ i gdzie

hehe.. no teraz Piotrek też już ma tripody założone, ale chyba 6 zwykłych zajeździł i jedną skrzynkę hehe.gif

Napisano

> hehe.. no teraz Piotrek też już ma tripody założone, ale chyba 6 zwykłych zajeździł i jedną

> skrzynkę

tripody odrazu dalem jak jeszcze tanie byly, a zapasowa skrzynia lezy w piwnicy i moze ja dzis zaleje 270751858-jezyk.gif

Napisano

No fakt, krzynka maluchowa jest b. krótka. Znam temat gdzie gość przy 1.2 MPI 75 w maluchu zajezdał skrzynię raz na miesiąc.

A może by tak skrzynkę z Rapida?

Napisano

> No fakt, krzynka maluchowa jest b. krótka. Znam temat gdzie gość przy 1.2 MPI 75 w maluchu zajezdał

> skrzynię raz na miesiąc.

> A może by tak skrzynkę z Rapida?

jak sie kase ma i checi zeby.GIF

mi stykala na codzienna jazde, bratu teraz tez starcza wiec nie laduje juz wiecej kasy w to auto grinser006.gif

Napisano
  • Autor

1.0 mam z calym osprzetem w garazu.

chcialem wlozyc 1.2 ale to wlasnie wiekszy koszt i wiecej przerobek.

powiedzcie czy z 1.1 bede zadowolony? czy juz lepiej doinwestowac w 1.2?

Napisano

kwestia zadowolenia to kwestia co chcesz osiągnąć ;p tj jakie moce i możliwości

Napisano

> kwestia zadowolenia to kwestia co chcesz osiągnąć ;p tj jakie moce i możliwości

ile by nie było zawsze będzie za mało hehe.gif

ten maluch co linkę dałem do niego na PJ to już za wolny wg właściciela- juz knuje jakiegoś bisa robić z centralem dużym 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> ile by nie było zawsze będzie za mało

> ten maluch co linkę dałem do niego na PJ to już za wolny wg właściciela- juz knuje jakiegoś bisa

> robić z centralem dużym

No pewnie tak smile.gif ale na poczatku to napewno przy 1.2 bym byl zadowolony smile.gif

tylko ze wiecej przerobek niz przy 1.1 przy wlozeniu.

jaka skrzynie moge zapodac do 1.1 albo 1.2? bo seria

z malucha za krotka bedzie jak piszecie no i te 4 biegi ... smile.gif

Napisano

tylko skodzinka i najlepiej rapidka 5 biegowa, ale wowczas tylna kanapa idzie w kosmos zeby.GIF

mi tez sie wydawalo ze 900 starczy zupełnie i wogole. ze szybkie to bedzie, a tak naprawde to jakies teraz takie marne, ale jakie wrazenie po przyzwyczajeniu sie jazdy swapem, przejechac sie seria zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.