Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Pomocy - powódź w aucie...

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

rozebrałem dziś pół auta w środku i tragedia angryfire.gif

sądziłem że woda kapała po głośnikach w drzwiach przednich ale ilość tej wody wyklucza taką możliwość,

pod wykładziną w miejscu nóg pasażera mokro, pod nogami kierowcy jeszcze więcej wody, do tego po stronie lewej mokre wygłuszenie grodzi aż gdzieś powyżej płyty pedałów mocowanej na ścianie grodziowej, po stronie prawej mokro "tylko" pod wykładziną,

proszę Was o typowanie gdzie może przeciekać woda?

dzięki za wszelkie pomysły i podpowiedzi, jutro będę walczył z suszeniem auta ale będę chwilami mógł zerknąć na kącik i będę szukał w/g Waszych typowań,

w załączeniu foto poglądowe dzisiejszej walki,

283795748-21052010.jpg

brat

post-98214-14352508217398_thumb.jpg

Napisano

Na szybko przychodzi mi parę rzeczy ale nie znam przeszłości auta .

Szyby przedniej nie wymieniałeś -może żle wklejona .

Płynu chłodniczego nie ubywa?

Może łączenie z nagrzewnicą (uszczelnienie )puściło ,ja tak miałem .

Jaki smak ma woda ,jak słodkawy i lepkowaty trochę to płyn.

tak czy siak do zdemontowania cała wykładzina a co za tym idzie mech, wybieraka ,bo inaczej cięcie wykładziny po środku, lepiej zdemontowac wybierak ostanie cała wykładzina .

Najtrudniej jest osuszyć tą gąbkowatą część ze ściany grodziowej .

jest to łamiąca i krusząca rzecz..

A może jakiegoś korka w podłodze brak ,ale tu to nie pomoge bo nie bardzo wiem gdzie się znajdują .

Na razie tyle ..

Nie naprawiałeś przypadkiem mech. wycieraczek ,może przy podszybiu coś nie tak złożone i zacieka ,ale to problem w F-ce byl ,nie pamiętam jak w G.

Szyber masz ?

Napisano

A odpływy z podszybia drożne? W poprzedni aucie miałem zapchane odpływy i po ulewnym deszczu wodę po kostki w samochodzie. Wlewało się przez nagrzewnicę. Tydzień suszyłem auto, bo też ze stajni Opla więc kupa gąbki na podłodze.

Napisano
  • Autor

> Na szybko przychodzi mi parę rzeczy ale nie znam przeszłości auta .

> Szyby przedniej nie wymieniałeś -może żle wklejona .

> Płynu chłodniczego nie ubywa?

nie, zresztą płyn śmierdzi, a to co ja mam to czysta woda,

> A może jakiegoś korka w podłodze brak ,ale tu to nie pomoge bo nie bardzo wiem gdzie się znajdują .

> Na razie tyle ..

> Nie naprawiałeś przypadkiem mech. wycieraczek ,może przy podszybiu coś nie tak złożone i zacieka

> ,ale to problem w F-ce byl ,nie pamiętam jak w G.

> Szyber masz ?

korka w podłodze nie brakuje, to coś na grodzi lub podszybiu, bo wygłuszenie grodzi jest mokre wysoko, chyba nawet powyżej tej płyty z pedałami,

w G wymieniałem mechanizm na nowy ale tam nie ma praktycznie nic źle poskładać,

szybera nie mam,

brat

Napisano
  • Autor

> A odpływy z podszybia drożne? W poprzedni aucie miałem zapchane odpływy i po ulewnym deszczu wodę

> po kostki w samochodzie. Wlewało się przez nagrzewnicę. Tydzień suszyłem auto, bo też ze

> stajni Opla więc kupa gąbki na podłodze.

hmm, dobre pytanie, uszczelniłem jedno miejsce przejścia przewodów w podszybiu, przechodzi obok też linka maski, muszę na to zwrócić uwagę hmm.gif

brat

Napisano

> korka w podłodze nie brakuje, to coś na grodzi lub podszybiu, bo wygłuszenie grodzi jest mokre

> wysoko, chyba nawet powyżej tej płyty z pedałami

Nie lekceważ potęgi kapilary. U mnie był malutki otworek w podłodze przy progu (wkręt mocujący wiązkę przerdzewiał). Przez ten otworek nassało tyle wody, że cała strona pasażera do wysokości tunelu była mokra. Z gąbki wycisnąłem ok. szklanki wody.

Napisano

> Nie lekceważ potęgi kapilary

O tak. W moim wozie "ulotnil sie" korek zaslepiajacy otwor w podlodze na wysokosci fotela pasazera...Dywanik byl suchy, gabka zas namokla "prawilnie" az po poczatek sciany grodziowej...

Co do AG: zainteresowalbym sie wlotem powietrza do wentylatora kabinowego...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Nie lekceważ potęgi kapilary. U mnie był malutki otworek w podłodze przy progu (wkręt mocujący

> wiązkę przerdzewiał). Przez ten otworek nassało tyle wody, że cała strona pasażera do

> wysokości tunelu była mokra. Z gąbki wycisnąłem ok. szklanki wody.

sprawdzę to jeszcze ale gdy pracuje klimatyzacja widać pod autem wodę, natomiast u mnie było wody rzędu... litra, a raczej więcej angryfire.gif

brat

Napisano

.

> Płynu chłodniczego nie ubywa?

> Może łączenie z nagrzewnicą (uszczelnienie )puściło ,ja tak miałem .

Ja jak kupiłem miałem mokro ale przesyszyłem

ale teraz ubywa mi płynu i to dużo gdzie jest to łączenie, które przepuszcza i leci do środka

Napisano
  • Autor

> O tak. W moim wozie "ulotnil sie" korek zaslepiajacy otwor w podlodze na wysokosci fotela

> pasazera...Dywanik byl suchy, gabka zas namokla "prawilnie" az po poczatek sciany

> grodziowej...

> Co do AG: zainteresowalbym sie wlotem powietrza do wentylatora kabinowego...

hmm.gif dobra, w przyszłym tygodniu targam podszybie, mechanizm wycieraczek i sprawdzam dokładnie co tam widać palacz.gif

brat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.