Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektryczne szyby w CC

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem. Zamontowałem całą instalację i podłączyłem: + pod stacyjkę, - masa pod deską rozdzielczą . Szyba pasażera z dwóch przełączników działa w dół i do góry. Natomiast szyba od strony kierowcy idzie tylko do góry.

Może źle coś podłączyłem? Nie wiem. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę napisać.

Dzięki

Napisano

> Witam, mam problem. Zamontowałem całą instalację i podłączyłem: + pod stacyjkę, - masa pod deską

> rozdzielczą . Szyba pasażera z dwóch przełączników działa w dół i do góry. Natomiast szyba od

> strony kierowcy idzie tylko do góry.

> Może źle coś podłączyłem? Nie wiem. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę napisać.

> Dzięki

W CC obie szyby mają po jednym przełączniku.

Jak zakładasz jakąś inną instalację to ciężko Ci będzie pomóc bez jakiegoś jej opisu.

Napisano
  • Autor

W porządku, spróbuję podpiąć na dwa. A jest możliwość, że przycisk jest popsuty i działa tylko w górę?

Napisano

> W porządku, spróbuję podpiąć na dwa. A jest możliwość, że przycisk jest popsuty i działa tylko w

> górę?

to by ci druga szyba tez tak dzialala jak bys podpial ten przycisk ok.gif

Napisano

> W porządku, spróbuję podpiąć na dwa. A jest możliwość, że przycisk jest popsuty i działa tylko w

> górę?

A przyciski masz oryginalne? BO jak tak to ja miałem tak u swojej serce.gif . Wyczyściłem zmywaczem do paznokci i działa. Póki co...

Napisano

> W CC obie szyby mają po jednym przełączniku.

> Jak zakładasz jakąś inną instalację to ciężko Ci będzie pomóc bez jakiegoś jej opisu.

Ale można podłączyć spokojnie dwa przełączniki do jednej szyby, łącząc je ze sobą równolegle i powinno hulać ok.gif

Napisano
  • Autor

Przyciski są chyba z UNO. Kupiłem w sumie gotową instalację. Podpiąłem i jest właśnie ten problem, że od strony kierowcy nie zjeżdża szyba, tylko jak naciskam to tylko ''tyka'', czyli jakby prąd dochodził. Pozostałe 2 przyciski na drzwi pasażera działają bez zarzutów. Może faktycznie trzeba przycisk wyczyścić?

Instalacja była zdjęta z Cinquecento.

Poza tym z instalacji od kierowcy idzie ''+'' i ''-'', z czego z minusa wystaje kabelek ''luźny''

Napisano

> Przyciski są chyba z UNO. Kupiłem w sumie gotową instalację. Podpiąłem i jest właśnie ten problem,

> że od strony kierowcy nie zjeżdża szyba, tylko jak naciskam to tylko ''tyka'', czyli jakby

> prąd dochodził. Pozostałe 2 przyciski na drzwi pasażera działają bez zarzutów. Może faktycznie

> trzeba przycisk wyczyścić?

> Instalacja była zdjęta z Cinquecento.

> Poza tym z instalacji od kierowcy idzie ''+'' i ''-'', z czego z minusa wystaje kabelek ''luźny''

to niewiem jak tam z przyciskami z uno ale w cc na kazdy przelacznik ida dwa+ i dwa- to moze wina tego luznego kabelka

Napisano
  • Autor

No tak, tylko gdzie go podłączyć. To jest minusowy. Próbowałem też podpinać pod masę, ale to nic nie dało.

Napisano

> No tak, tylko gdzie go podłączyć. To jest minusowy. Próbowałem też podpinać pod masę, ale to nic

> nie dało.

ile masz wejsc do przelacznika? i ile kabli podlaczonych?

Napisano
  • Autor

Mam 3 przełączniki, po 4 kable w każdym.

Druga sprawa jak podpiąłem do przekaźnika tą masę ''luźną'' to szyba zjechała w dół ale do góry już nie i coś bzyczało. Jak odpiąłem ''luźny'' to do góry poszła. Ale od tego czasu jeśli chodzi o podnoszenie do góry szyby lewej, czy prawej idzie bardzo ciężko. Masakra, coś mi się wydaje, że nic z tego nie będzie.

Zauważyłem też że tylko jeden przełącznik się podświetla.

Napisano

pokaż foto tych przycisków, bo w taki sposób to my możemy sobie pogadać tylko, a nie rozwiązać problem

Napisano

no i widzisz przyciski te nie są z uno, podobne są do tych z seja ale nie jestem pewien na 100%

Napisano
  • Autor

A to ma jakąś różnicę? Ta instalacja była w cc 700 założona. U mnie działa strona pasażera, a kierowcy tylko do góry. Coś musi być źle podpięte.

Napisano

może gdzieś jest zwarcie albo przez przypadek przewód w instalacji przerwałeś

Napisano
  • Autor

Znajomy na szybko ocenił sytuację i faktycznie gdzieś jest zwarcie. Więc muszę najlepiej robić instalację od nowa. Dzięki za pomoc.

Napisano

> no i widzisz przyciski te nie są z uno, podobne są do tych z seja ale nie jestem pewien na 100%

to przyciski z punto ok.gif pinologia powinna być jak w tych z seja, ale głowy nie dam biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

No z przycisku idą 4 kabelki. Kolega mi mówił i pokazał w seicento, że wychodzi 6. Także może być to skomplikowane trochę.

Napisano

> No z przycisku idą 4 kabelki. Kolega mi mówił i pokazał w seicento, że wychodzi 6. Także może być

> to skomplikowane trochę.

nie wiem, jak dziala przycisk w punto, ale z tego co piszesz dobrze Ci radze, zebys poprosil o pomoc, kogos kto ma minimalne pojecie o tym co robi.

a wiesz ile przewodow dochodzi do przycisku w cc?

9 (slownie: dziewiec), a niezbednych do poruszenia szyby ile jest? 4 (slowiek: cztery), dwa na silnik, + i -.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.