Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak pozbyć się plamek asfaltu z karoserii?

Featured Replies

Napisano

tak jak w temacie, jak się pozbyć takich małych plamek nie niszcząc lakieru? niby coś "schodzi pod paznokciem" ale nie chce ryzykować, może jakiś specyfik (benzyna ekstrakcyjna)? ktoś już coś takiego przechodził? nie jest tego za wiele, w sumie też tego nie widać z daleka, no ale ja wiem że jest. pomożecie?

Napisano

benzyna ekstrakcyjna z umiarem

pasta tempo tez z umiarem

Napisano

> benzyna ekstrakcyjna z umiarem

lepsza jast benzyna lakowa.

> pasta tempo tez z umiarem

IMO nie ma potrzeby.

Napisano

JA używam TEGO preparatu. Smoła schodzi bez wysiłku smile.gif Nie zaobserwowałem przebarwień na lakierze.

Napisano

ON delikatnie na szmatkę i jedziesz. Schodzi łatwo, lekko i przyjemnie. smile.gif

Napisano
  • Autor

> benzyna ekstrakcyjna z umiarem

> pasta tempo tez z umiarem

i jedno i drugie mam więc będę próbował ok.gif

Napisano

> i jedno i drugie mam więc będę próbował

Benzyna tylko nasmrodzisz i mozesz uszkodzic plastiki a pasta tempo nababrzesz i niepotrzebnie zetrzesz lakier no.gif

Napisano

> tak jak w temacie, jak się pozbyć takich małych plamek nie niszcząc lakieru? niby coś "schodzi pod

> paznokciem" ale nie chce ryzykować, może jakiś specyfik (benzyna ekstrakcyjna)? ktoś już coś

> takiego przechodził? nie jest tego za wiele, w sumie też tego nie widać z daleka, no ale ja

> wiem że jest. pomożecie?

Masło. ok.gif

Napisano

> Benzyna tylko nasmrodzisz i mozesz uszkodzic plastiki a pasta tempo nababrzesz i niepotrzebnie

> zetrzesz lakier

Jak ktoś wcześniej napisał również proponuję benzynę lakową (jest tłusta i nie wchodzi w żadną reakcję z plastykiem czy lakierem).

Można kupić również w wersji bezzapachowej w każdym markecie budowlanym.

Koszt od 5 do 8 zł.

Napisano

> tak jak w temacie, jak się pozbyć takich małych plamek nie niszcząc lakieru? niby coś "schodzi pod

> paznokciem" ale nie chce ryzykować, może jakiś specyfik (benzyna ekstrakcyjna)? ktoś już coś

> takiego przechodził? nie jest tego za wiele, w sumie też tego nie widać z daleka, no ale ja

> wiem że jest. pomożecie?

Rozumiem że przejechałeś po świeżo wyremontowanej drodze ??

Ja rok temu po takiej akcji zadzwoniłem do Zarządu Dróg dowiedziałem się która firma przeprowadzała remont - telefon do firmy. Zadzwoniłem, i bez problemu dogadałem się z właścicielem że pokryje koszty mycia samochodu. Rachunek z myjki wystarczył. ok.gif

Napisano

Potwierdzam o benzynie lakowej.Skład chemiczny prawie taki jak w preparatach do usuwania smoły a o 200% tańsza.

I nie słuchaj "wujków dobra rada",że szkodliwa dla lakieru i plastików.Zmywałem tym kilka aut i wszystko ok.Poza tym trochę chemii w szkole i wszystko jasne.Nie paruje tak szybko jak benzyna ekstrakcyjna więc 0,5 litra wystarczy.

Napisano

> Rozumiem że przejechałeś po świeżo wyremontowanej drodze ??

> Ja rok temu po takiej akcji zadzwoniłem do Zarządu Dróg dowiedziałem się która firma przeprowadzała

> remont - telefon do firmy. Zadzwoniłem, i bez problemu dogadałem się z właścicielem że

> pokryje koszty mycia samochodu. Rachunek z myjki wystarczył.

I myjka zmyła plamki asfaltu? A która to?

Napisano

> I myjka zmyła plamki asfaltu? A która to?

Na Krzemiennej, ulica dojazdowa do Dolcana (dawniej Vegas)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.