Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie po przełączeniu na gaz...

Featured Replies

Napisano

...nie wiem czy to temat na FL czy bardziej na gazowy, ale spróbuje tutaj.

Rano odpalam auto, działa, przełączam na gaz i po przełączeniu gaśnie od razu. Ponowna próba to samo. Kolejna i kolejna to samo. Popatrzyłem pod maskę, wszystko wygląda, że jest OK. Nie widać, żeby coś się rozłączyło, poluzowało odpadło. Na benzynie auto chodzi elegancko, po przełączeniu na gaz gaśnie jak by nie miało dopływu gazu. Gaz w butli jest. Gaz 2 gen.

Ktoś ma jakiś pomysł?

Napisano

> ...nie wiem czy to temat na FL czy bardziej na gazowy, ale spróbuje tutaj.

> Rano odpalam auto, działa, przełączam na gaz i po przełączeniu gaśnie od razu. Ponowna próba to

> samo. Kolejna i kolejna to samo. Popatrzyłem pod maskę, wszystko wygląda, że jest OK. Nie

> widać, żeby coś się rozłączyło, poluzowało odpadło. Na benzynie auto chodzi elegancko, po

> przełączeniu na gaz gaśnie jak by nie miało dopływu gazu. Gaz w butli jest. Gaz 2 gen.

> Ktoś ma jakiś pomysł?

miałem tak jak mi złączki przy parowniku zasniedziały. przeczyściłem wszystkie konektorki i problem znikł.

Napisano

> Kolejna i kolejna to samo. Popatrzyłem pod maskę, wszystko wygląda, że jest OK. Nie

> widać, żeby coś się rozłączyło, poluzowało odpadło.

Tak jak kolega powyżej pisze, pozdejmuj wszystkie konektorki z elektrozaworów i przeczyść papierkiem styki. Z doświadczenia wiem, że nie trzeba dużo, wystarczy że jakaś masa elektrozaworu obluzuje się lub zaśniedzieje - i pozamiatane.

Napisano

> miałem tak jak mi złączki przy parowniku zasniedziały. przeczyściłem wszystkie konektorki i problem

> znikł.

Dokładnie. Wsuwki na kabelkach przy elektrozaworach bardzo często się luzują i śniedzieją.

Napisano

U mnie podobne objawy powodował zacinający się elektrozawór przy reduktorze - pomogła wymiana.

Napisano

> ...nie wiem czy to temat na FL czy bardziej na gazowy, ale spróbuje tutaj.

> Rano odpalam auto, działa, przełączam na gaz i po przełączeniu gaśnie od razu. Ponowna próba to

> samo. Kolejna i kolejna to samo. Popatrzyłem pod maskę, wszystko wygląda, że jest OK. Nie

> widać, żeby coś się rozłączyło, poluzowało odpadło. Na benzynie auto chodzi elegancko, po

> przełączeniu na gaz gaśnie jak by nie miało dopływu gazu. Gaz w butli jest. Gaz 2 gen.

> Ktoś ma jakiś pomysł?

Pisalem kiedys o podobnym objawie. Winny okazal sie krokowiec od gazu. Czyszczenie pomoglo. Tak wiec sprawdz krokowca. Jak to nie pomoze to jak pisza koledzy elektrozawor przy butli lub parowniku sie nie otwiera. I trzecia mozliwosc: masz gaz w butli ?

Napisano

> Pisalem kiedys o podobnym objawie. Winny okazal sie krokowiec od gazu. Czyszczenie pomoglo. Tak

> wiec sprawdz krokowca. Jak to nie pomoze to jak pisza koledzy elektrozawor przy butli lub

> parowniku sie nie otwiera. I trzecia mozliwosc: masz gaz w butli ?

U mnie raz też komp się tak zaadaptował, że krokowiec pracował w zakresie tylko kilku kroków ale wtedy przynajmniej wolne obroty były.

Napisano
  • Autor

Dziękuje za rady. ok.gif

Generalnie przeczyszczenie styków w elektrozaworze pomogło. smile.gif

Napisano

> Dziękuje za rady.

> Generalnie przeczyszczenie styków w elektrozaworze pomogło.

Mi się to kiedyś zrobiło na drodze i jakoś tak się po prostu domyśliłem i pomogło waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Mi się to kiedyś zrobiło na drodze i jakoś tak się po prostu domyśliłem i pomogło

Zimą miałem podobny problem z tym, że było charakterystyczne "pyknięcie" przełączania na gaz, auto nie gasło, jednak dalej było na benzynie. Okazało się, że w nocy jakiś gryzoń mi przewód od masy przegryzł. Więc teraz zacząłem szukanie od czegoś przegryzionego i ewentualnie urwanego zlosnik.gif

A styki zasłonięte były więc nie domyśliłem się smile.gif

Napisano

> Dziękuje za rady.

> Generalnie przeczyszczenie styków w elektrozaworze pomogło.

no i super. ok.gif

Napisano

> Zimą miałem podobny problem z tym, że było charakterystyczne "pyknięcie" przełączania na gaz, auto

> nie gasło, jednak dalej było na benzynie. Okazało się, że w nocy jakiś gryzoń mi przewód od

> masy przegryzł. Więc teraz zacząłem szukanie od czegoś przegryzionego i ewentualnie urwanego

> A styki zasłonięte były więc nie domyśliłem się

a ja od wczoraj mam taki problem że podczas jazdy autem szarpnęło, automatycznie przełączyło się na PB i teraz przy każdej próbie przełaczenia na LPG znów wraca do PB i nie chce przełączyć się na LPG ... śmiagam na benzynie .....

macie jakis pomysł,

Po pracy jade szukać gazownika co by sprawdziła ale może coś doradzicie.

aha kompa resetowałem, nic nie pomaga...

Napisano

Dwa tygodnie temu taki problem miałem, że gasł po przełączeniu na LPG. Przeczyściłem silnik krokowy i wszystko jest waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.