Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

trzesie przy hamowaniu

Featured Replies

Napisano

witam. mam zagadke z ktora nie moge sobie poradzic, przy hamowaniu z predkosci 100 km/h i wiekszej trzesie cała buda. wymienilem szczeki hamulcowe jak sie okazalo prawie ich nie bylo ale i tak to nie pomoglo, następnie tarcze hamulcowe bo mialy grubosc ponizej 10,2 mm i klocki i dalej to samo. nie wymienilem jedynie bebnow z tylu.

jakie powinny byc max - min wymiary bebna? bo na moich utworzyla sie warga ponad 2 mm i mam takie odczucie ze sa chyba za cienkie?

pozdrawiam

Napisano

> witam. mam zagadke z ktora nie moge sobie poradzic, przy hamowaniu z predkosci 100 km/h i wiekszej

> trzesie cała buda. wymienilem szczeki hamulcowe jak sie okazalo prawie ich nie bylo ale i tak

> to nie pomoglo, następnie tarcze hamulcowe bo mialy grubosc ponizej 10,2 mm i klocki i dalej

> to samo. nie wymienilem jedynie bebnow z tylu.

> jakie powinny byc max - min wymiary bebna? bo na moich utworzyla sie warga ponad 2 mm i mam takie

> odczucie ze sa chyba za cienkie?

> pozdrawiam

a zwieszenie sprawne?? Wachacze, drążki itp??

Napisano
  • Autor

> a zwieszenie sprawne?? Wachacze, drążki itp??

wahacze z przodu itp końcówki wymienione nie caly rok temu

Napisano

> wahacze z przodu itp końcówki wymienione nie caly rok temu

to pozostaje jeszcze owalizacja bębnów, która może powodować drżenie całej budy.

Napisano

hmmm....... a że tak spytam! Felgi proste? Opony równe bez "kantów"? Wybulona guma, pogięte felgi, kwadratowe opony, wywalone gniazda śrub w felgach .... to wszystko może też dawać takie objawy! Najtańsze rozwiązanie na początek to dokładnie sprawdzić koła zanim zacznie się wymieniać części.... kasę zawsze zdążysz wydać! Ewentualnie wywalone tuleje na wahaczach mogą też bić przy hamowaniu!

Napisano

> wahacze z przodu itp końcówki wymienione nie caly rok temu

i co z tego ? Gdzie jak gdzie ale w Fiacie to już najwyższy czas na kolejne 270751858-jezyk.gifwink.gif

Napisano

Czujesz pulsację na pedale? W mojej po zmianie tarcz trzepało gorzej niż przed wymianą, długo się męczyłem docierając klocki i w końcu dałem do przetoczenia(były minimalnie krzywe i tokarz mówił, że nie warto toczyć), a jednak pomogło.

Napisano
  • Autor

> hmmm....... a że tak spytam! Felgi proste? Opony równe bez "kantów"? Wybulona guma, pogięte felgi,

> kwadratowe opony, wywalone gniazda śrub w felgach .... to wszystko może też dawać takie

> objawy!

felgi proste i wywarzone nie caly miesiac temu opony tez ok :-/

czy po zalozeniu nowych tarcz i klockow jest dopuszczale by ocieraly sie kolcki o tarcze??

Napisano
  • Autor

> i co z tego ? Gdzie jak gdzie ale w Fiacie to już najwyższy czas na kolejne

no nie popadajmy w paranoje :-) poki co nie zauwazylem by bylo cokolwiek wybite choć przegląd w lipcu sie zbliża to sie może dowiem więcej:)

Napisano

> felgi proste i wywarzone nie caly miesiac temu opony tez ok :-/

> czy po zalozeniu nowych tarcz i klockow jest dopuszczale by ocieraly sie kolcki o tarcze??

Nie powinno tak być. a tak było, najbardziej z lewej strony.

Napisano
  • Autor

wrócę do pytania odnośnie bębnów. czy jest określone jaka mogą mieć max średnice??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.