Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto muli na rozgrzanym i inne pytania HELP HELP HELP

Featured Replies

Napisano

Koledzy przejechałem się ostatnio w trasę i poczyniłem odpowiednie obserwacje:

1. Auto jak się już rozgrzeje to staje się mułowate i naprawdę muszę mocno naciskać gaz żeby chciało jechać - w trasie powyżej 100 km/h naprawde wolno się buja i tak mam warażenie że więcej niż 140 pojechać by nie chciała (a pamiętam że moja poprzednia fiacina z silnikiem JTD czyli brawka tak do 140 to przyspieszała jak ta lala a jeżdziła prawie 200km/h) Co to może być?

2. Strasznie stuka sprzegło a nie dalej jak 6000km temu wymieniane. Jak puszczam na biegi 2 i 3 to słysze głośny stuk - takie łup. Próbowałem puszczać delikatniej ale czasami sytuacja wymaga coby zrobić to energicznie i wtedy wali. Koledzy jakieś sugestie?

3. Może to jest związane z punktem poprzednim: Jak jadę w korku i trzymam równo gaz na 1nce i 2ójce to trzęsie tak jakbym pukał w gaz - tak trzęsie w przód i wtył mam wrażenie. Jaka podpowiedz?

Panowie od czego zacząć, jak diagnozować i wreszcie co to może być z tym brakiem mocy i trzęsącym sprzęgłem ???

Napisano

> Koledzy przejechałem się ostatnio w trasę i poczyniłem odpowiednie obserwacje:

> 1. Auto jak się już rozgrzeje to staje się mułowate i naprawdę muszę mocno naciskać gaz żeby

> chciało jechać - w trasie powyżej 100 km/h naprawde wolno się buja i tak mam warażenie że

> więcej niż 140 pojechać by nie chciała (a pamiętam że moja poprzednia fiacina z silnikiem JTD

> czyli brawka tak do 140 to przyspieszała jak ta lala a jeżdziła prawie 200km/h) Co to może

> być?

> 2. Strasznie stuka sprzegło a nie dalej jak 6000km temu wymieniane. Jak puszczam na biegi 2 i 3 to

> słysze głośny stuk - takie łup. Próbowałem puszczać delikatniej ale czasami sytuacja wymaga

> coby zrobić to energicznie i wtedy wali. Koledzy jakieś sugestie?

> 3. Może to jest związane z punktem poprzednim: Jak jadę w korku i trzymam równo gaz na 1nce i 2ójce

> to trzęsie tak jakbym pukał w gaz - tak trzęsie w przód i wtył mam wrażenie. Jaka podpowiedz?

> Panowie od czego zacząć, jak diagnozować i wreszcie co to może być z tym brakiem mocy i trzęsącym

> sprzęgłem ???

co do pierwszego to odepnij przeplywomierz i pojezdzij...

a w drugim...moze poduszki oberwane???

Napisano

Do pkt. 1

Posprawdzaj wszystkie rury gumowe w układzie doładowania czy nie ma gdzieś dziury.

Odepnij przepływkę i sprawdź czy jest jakaś różnica.

No i oczywiście jak masz możliwość to podepnij się pod komputer.

Pzdr

Napisano
  • Autor

A punkt trzeci? Nikt nie ma pomysłu co oznacza szrpanie przy stałej prędkości na niskim biegu oczywiście przy wcisniętym gazie?

niewiem.gifniewiem.gifniewiem.gif

Dodam do punktu 1 że głośny jest na wysokich obrotach raczej zabardzo beksa.gif

Zaczyna się po 80tce świst w okolicy zgięcia szyby na górze nad lusterkiem Do 120 da się wytrzymać a potem to jakbym bez budy jechał shhh.gif

Napisano

A uszczelkę w drzwiach masz w dobrym stanie - porównaj z tą w tylnych drzwiach.

Napisano
  • Autor

Odpiąłem przepływkę lecz po krótkiej jeżdzie niczego na lepiej nie zauważyłem - może przy dłuższej będzie widoczna poprawa.

jak będe jechał do domu to sprawdzę. niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.